Hava Durumu

#Kursiyer

Haberin Analizi - Kursiyer haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kursiyer haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa Osmangazi'nin kursları üniversite kazandırıyor Haber

Bursa Osmangazi'nin kursları üniversite kazandırıyor

Açtığı çok sayıda OSMEK kursuyla yıl boyunca vatandaşlara çeşitli sanat ve iş kolunda eğitimler veren Osmangazi Belediyesi, verdiği kurslar sayesinde çok sayıda vatandaşı iş sahibi yaparken üniversiteye hazırlanan çok sayıda öğrencinin de sınavları kazanmasını sağladı. Yakup Aktaş Kültür Merkezi’nde bulunan OSMEK resim kursuna katılan üniversite hazırlığındaki 40 öğrenci burada öğrendiği bilgilerle üniversite sınavını kazanırken, muhasebe kursuna katılan çok sayıda vatandaş aldığı 70 saatlik eğitimin sonunda MEB onaylı belgeyle kısa sürede iş sahibi oldu. Verdiği başarılı eğitimlerin sonunda yıl boyunca OSMEK kurslarına yoğun talep var.  Verdikleri eğitimler sayesinde 40 öğrencinin fakülteyi kazındığını ifade eden Resim Kursu Öğretmeni Pınar Kaya, “Karakalem, yağlı boya, füzen ve sangin tekniğinde resim dersleri veriyoruz. Bu kurslarda öğrenciler üniversitelerin güzel sanatlar fakültesine hazırlanıyor. Buradan sınavlara hazırlanan 40 öğrencimiz fakülteyi kazandı. Kurslarımıza hobi olarak başlayıp ileriki aşamalarda akademiyi kazananlar oldu. Bu kursiyerlerimizden fakülteyi birincilikle bitirenler oldu. Biz bu kurslarda gizli kalmış yetenekleri ortaya çıkartıyoruz. Resim kurslarına başlayıp sonradan bu işi profesyonel anlamda yapanlar ve resim sergisi açanlar var, öğrencilerimiz burada öğrendikleriyle yaptıkları resimleri satarak bir gelir elde edebiliyor” dedi. 70 saatlik eğitimle kursiyerlerin iş sahibi olduğunu belirten Muhasebe Kursu Öğretmeni Hanife Bayoğlu da, “OSMEK kurslarında vatandaşlarımıza genel ve ön muhasebe kursları veriyoruz. Bu kurslarımız 70 saat sürüyor. Kursun sonunda katılanlara MEB onaylı belge veriyoruz. Bu belgeyi alan kursiyerler muhasebe departmanları, fabrikalar ve mali müşavirlerin yanında rahatlıkla muhasebe elemanı olarak iş bulabiliyor” diye konuştu. Vatandaş kendi elbisesini dikmeyi öğreniyor  Giyim kurslarında kursiyerlere etek, bluz ve elbise, günlük hayatta kullanabilecekleri her işi öğrettiklerini söyleyen Giyim Öğretmeni Sevil Çabuk ise, “Burada öğrendikleri bilgilerle kursiyerler, hem kendi elbiselerini dikiyor, hem de sipariş elbiseler dikerek aile bütçesine katkı sağlıyor. Makine kullanmayı öğrenen vatandaşlar, iş bulma imkânına kavuşuyor. Giyim kurslarımız Ekim ve Haziran ayları arasında devam ediyor” diye konuştu.

Bursalılar hayat boyu öğreniyor Haber

Bursalılar hayat boyu öğreniyor

Bursa’da hizmetleriyle adeta bir halk üniversitesine dönüşen Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), anaokulundan başlayarak hayat boyu öğrenme felsefesi ile toplumun tüm kesimlerini kucaklamaya devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2006 yılında 5 kurs merkezinde ücretsiz sanat ve mesleki eğitim kurslarıyla eğitim yolculuğuna başlattığı BUSMEK, bugün 13 ilçedeki 25 farklı mekânda 541 farklı branşta yılda yaklaşık 20 bin kursiyerin eğitim aldığı dev bir kuruma dönüştü. Geçtiğimiz yıl toplam 23 bin 837 kişinin sanat ve meslek eğitimlerinden ücretsiz yararlandığı BUSMEK, 2023-2024 eğitim döneminin de startını verdi. Ücretsiz üniversite hazırlık kursları için halen 2 bin gencin ön kayıt yaptırdığı BUSMEK’te yeni dönem mesleki ve sanat eğitimleri ise 142 branşta yaklaşık 12 bin 500 kursiyerle başladı.   HAYATLARA DOKUNUYORUZ Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yeni döneme, 11 farklı alanda, 54 branşta, yaklaşık 650 kursiyerle başlayan Yenikaraman Kurs Merkezi’ni ziyaret etti. Bünyesinde 18 sınıf bulunan 3 katlı kurs merkezini gezen Başkan Aktaş, merkezin en fazla rağbet gören yemek ve pasta alanlarındaki branşların uygulandığı geniş revizyondan geçirilen endüstriyel mutfağı da inceledi. Farklı branşlardaki kursiyerlerle sohbet eden Başkan Aktaş, “Hayat boyu öğrenme felsefesiyle Bursa’da yılardır hayatlara dokunmaya devam ediyoruz. Burada iş bulanlar oldu, kendi işini kuranlar veya işini geliştirenler oldu. Bu yıl da eğitimlerimiz aynı heyecanla başladı. Yenikaraman Kurs Merkezi’miz de özellikle bölge halkı tarafından yoğun ilgi görüyor. Tüm kursiyerlerimize başarılı bir eğitim dönemi diliyorum. Yeni eğitim dönemi hayırlı olsun” dedi.

BUTGEM’de yeni nesil araç teknolojileri için eğitimler devam ediyor Haber

BUTGEM’de yeni nesil araç teknolojileri için eğitimler devam ediyor

BTSO tarafından hayata geçirilen Yeni Nesil Araç Teknolojileri (Elektrikli, Hibrit, Otonom) Alanında Sektörel Mesleki Eğitim ve Öğretim Yeterlilik ve Geliştirme Merkezi Projesi BTSO Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdürüyor. BUTGEM’de yer alan merkez, Bursa’da yeni nesil araç teknolojileri alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağına katkı sağlayacak. Mesleki eğitime önemli katkı Projede eğitim çalışmaları BUTGEM’de yoğun katılımla sürüyor. Motorlu araçlar alanında eğitim veren meslek lisesi öğretmenlerine şu ana kadar Otomotiv Elektroniği Kursu, Yakıt Pili, Batarya ve Şarj Sistemleri Kursu, Araç Haberleşme Teknolojileri Kursu, Hibrid Motorlu Taşıtlar Teknolojisi, Elektrik Motorlu Taşıtlar Teknolojisi Kursu, Taşıt Diagnostik ve Arıza Giderme Kursu, Otonom ve İleri Sürüş Destek Sistemleri Kursu, Otomotiv Elektroniğinde Bakım Arıza Arama Kursu, Elektrikli Araca Dönüşüm ve Tadilat Teknolojileri Kursu, Hibrid ve Elektrikli Araçlarda Güç Aktarma ve Hareket Kontrol Sistemleri Kursu ve Otomotiv Elektroniğinde Gömülü Sistemler başlıklarında hizmet içi eğitimler verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda operasyon faydalanıcısı Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlenen eğitimler Eylül ayının sonuna kadar devam edecek. Türkiye’de ilk uygulama Merkez, 4 farklı eğitim laboratuvarı ve atölyeden oluşuyor. Proje ile otomotiv endüstrisinin lokomotifi olan Bursa’da yeni nesil araç teknolojileri alanında mesleki eğitim altyapısının güçlendirilmesi, otomotiv ana ve yan sanayiye nitelikli personel yetiştirilmesini hedefleniyor. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen merkez, Türkiye’de bu alanda ilk uygulama olma özelliği de taşıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.