Hava Durumu

#Mehmet Uğur Sertaslan

Haberin Analizi - Mehmet Uğur Sertaslan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mehmet Uğur Sertaslan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gemlik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına hazır Haber

Gemlik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına hazır

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Gemlik'te büyük bir coşku ve kutlamalarla karşılanacak. 28 Ekim'de başlayacak olan kutlama programı, 29 Ekim'de geç saatlere kadar sürecek etkinliklerle dolu. Kutlama programı 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00'te başlayacak. Gemlik Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen programın ilk ayağı, Atatürk Anıtı'nda gerçekleşecek çelenk sunumu olacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak bu törende üç pare top atışı da yapılacak. 28 Ekim akşamı Gemlik sahil şeridi meşalelerle aydınlatılacak. Gemlik Belediyesi'nin organize ettiği "Cumhuriyet Meşalesi ile Körfezi Aydınlatıyoruz" etkinliği kapsamında yaklaşık 1500 genç sahil şeridinde meşaleler yakacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı ise sabah saat 10.00'da İskele Meydanı'nda başlayacak. Programda, halk oyunları gösterileri, eğitimli köpek gösterileri ve şiirler okunacak. Günün anlam ve önemini vurgulayacak konuşmayı Gemlik Kaymakamı Hasan Göç yapacak. 29 Ekim saat 19.00'da Cumhuriyetin ikinci yüzyılı yürüyüşü başlayacak. Eski Diş Hastanesi'nin olduğu bölgeden İskele Meydanı'na kadar sürecek olan bu kortej yürüyüşü, bando ve marşlar eşliğinde gerçekleşecek. Vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlayacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı ise Türk müziğinin efsane sesi Yıldız Tilbe ile son bulacak. Yıldız Tilbe, İskele Meydanı'nda binlerce Gemlikliyle birlikte sevilen şarkıları söyleyecek. Konser saat 20.00'da başlayacak ve geç saatlere kadar devam edecek. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, tüm Gemliklileri bu özel kutlama programına katılmaya davet ederek, Cumhuriyet'in 100. yılını birlikte kutlamayı önemle vurguladı.

Gemlik Belediyesi’nden şehitlere saygı Haber

Gemlik Belediyesi’nden şehitlere saygı

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın talimatıyla ve uzman ekipler eşliğinde yapılan  çalışmayla mezar taşları temizlendi, eksik olan parçalar yenilendi, çöken kısımlar düzeltildi, peyzaj çalışması yapıldı ve şehitlerin mezarlarında bulunan Osmanlıca mezar taşlarının metinlerin çevirilerini içeren bilgilendirme tabelası koyuldu. Bilinmeyen detaylar ortaya çıktı   Gemlik Belediyesi tarafından yapılan hazire yapısı restorasyonunda herkes tarafından farklı bilinen bir detay ortaya çıktı. Bursalı İmam Mehmet Efendi diye anılan şehidimizin, aslen Çankırılı olduğu ve Gemlik’in kurtuluşundan beş gün önce düşman kuvvetleri tarafından camide katledildiği mezar taşında yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıktı.   Başkan Sertaslan, “Saygı ve rahmetle anıyorum”   Gemlik Belediyesi’nin yaptığı çalışma hakkında bilgi veren Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Yıllardır şehitlerimizin mezarlarının bulunduğu alan atıl bir şekilde duruyordu. Biz Gemlik Belediyesi olarak hemen restorasyon projesi hazırlayarak gerekli kurumlara sunduk ve onaylarını aldık. Emetullah Hatun Camimizin yan tarafında bulunan alandaki çalışmalarımızı uzman ekipler eşliğinde tamamladık. Bu vatanı bize yurt etmek için mücadele eden Başta Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Gemlik’imizin işgalinde şehit olmuş Yüzbaşı Cemal’i, Er Mehmet Ali’yi, Hafız Mehmet Efendi ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Gemlik Belediyesi’nden Mahalle Afet Gönüllülerine dev destek Haber

Gemlik Belediyesi’nden Mahalle Afet Gönüllülerine dev destek

Destek sağlanan ekipmanların içerisinde; hidrolik kaldırıcı, beton kesici, hidrolik demir makası gibi özellikle deprem sonrasında yıkılan enkazlarda arama kurtarma faaliyetlerini kolaylaştıracak aletlerin ve barınma sorununu ortadan kaldıracak çadır gibi ürünlerin bulunduğu onlarca parça eşya, Gemlik Belediyesi tarafından Mahalle Afet Gönüllülerine temin edildi. İlk kez 17 Ağustos Depremi anma programında sergilenen ekipmanlar vatandaşlar tarafından dikkatle incelenirken,  Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Bursa Mahalle Afet Gönüllüleri Başkanı Yusuf Yumru’dan teçhizatların kullanımı hakkında bilgi aldı.  Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde arama kurtarma faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerken, zamanında yapılacak müdahaleyle birlikte çok sayıda insanı enkaz altından çıkartılabileceğine dikkat çekti. Mahalle Afet Gönüllülerinin yaşanan doğal afetlerde her zaman en önde görev aldıklarını ifade eden Başkan Sertaslan, yaptıkları başarılı müdahalelerden dolayı Mahalle Afet Gönüllüleri’ni tebrik ederken, “Ülkemizin deprem felaketiyle bir daha karşı karşıya kalmamasını diliyorum. Mag – Der’e temin ettiğimiz ekipmanlara eğitimler dışında hiçbir zaman ihtiyaç kalmamasını temenni ediyorum” dedi.  Mahalle Afet Gönüllüleri Başkanı Yusuf Yumru Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a desteklerinden dolayı teşekkür ederken, tüm vatandaşları afet farkındalık eğitimi almaya davet etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.