Hava Durumu

#Meral Akşener

Haberin Analizi - Meral Akşener haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Meral Akşener haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında açıklamalarda bulundu Haber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında açıklamalarda bulundu

Toplantı öncesinde bazı belediye başkan adaylarını açıklayan Akşener, CHP'den istifa eden Artvin'in Belediye Başkanı Demirhan Elçin'i İYİ Parti'nin Artvin adayı olarak açıkladı. İYİ Parti'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Nusret Cömert olarak belirlendi. Akşener, "Adamları alabilmek için eşlerini arıyorum, başkanı aldık ama gelinin haberi yokmuş. Şimdi gelini arayacağım." şeklinde espriyle karışık bir ifade kullandı. Toplantıda, Antalya'nın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Akşener, İliç'teki maden işçilerine ulaşılmasını ve acilen destek sağlanmasını temenni etti. Akşener'in gündeme dair verdiği mesajlardan öne çıkanlar şöyle: Akşener, yaşanan doğal afetlerin ardından Antalya'nın bir an önce afet bölgesi ilan edilmesi için Meclis Başkanlığı'na bir kanun teklifi sunduklarını belirtti ve süreci takip edeceklerini dile getirdi. Ekonomi yönetimine eleştirilerde bulunan Akşener, 21 yıldır iktidarda olanların sürekli aynı vaatleri tekrarladığını ve ekonomik olarak başarısız olduklarını ifade etti. Faiz ve enflasyon gibi ekonomik göstergelerin kötüleştiğine dikkat çekti. Deprem felaketinin birinci yıl dönümünde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremleri hatırlatan Akşener, hükümetin yetersiz ve etkisiz müdahalelerine değindi. Depremzedelerin halen sıkıntılar yaşadığını ve iktidarın sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtti. Akşener, Hatay'daki anma etkinliğinde yaşananları da eleştirerek, iktidar ve ana muhalefetin tepki gördüğünü ve milletin artık bu tür siyasi oyunlara prim vermediğini söyledi. Ayrıca, Hatay'da yaşananları değerlendirerek iktidarın ve ana muhalefetin tutumunu eleştirdi. Son olarak, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Akşener, devletin bu konuda yeterli desteği sağlamadığını ve emeklilerin açlık sınırının altında yaşadığını ifade etti.

Akşener'den sürpriz çıkış! İYİ Parti'nin İstanbul adayı açıklandı, Ankara öğleden sonra Haber

Akşener'den sürpriz çıkış! İYİ Parti'nin İstanbul adayı açıklandı, Ankara öğleden sonra

ANKARA (İGFA) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık grup toplantısında 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Bşakan adaylarının İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu olduğunu açıkladı. Akşener, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Sincan Belediyesi adaylarını da açıkladığı toplantıda, partisinin Balıkesir adayının Turhan Çömez, Sincan adayının ise Fatih Koca olduğunu kaydetti.  İYİ Parti lideri bugün saat 14.30'da da partisinin genel merkez binasında düzenleyeceği aday tanıtım toplantısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını ilan edecek. Akşener, TBMM'deki grup toplantısındakki konuşmasına başlamadan önce çeşitli il ve ilçelerin belediye başkan adaylarının da tanıtımını gerçekleştirdi. Akşener, başkan adaylarını kürsüde yanına alarak ellerini havaya kaldırdı. Konuşmasında dün akşam oylanan İsveç’in NATO’ya katılımı hakkında hayır oyu verdiklerini belirten Akşener, ülkenin elindeki kozun uçup gittiğini ifade ederek, "Sözlerimin başında; Dün, Gazi Meclisimizde gerçekleşen, çok önemli bir oylamaya, değinmek istiyorum. Biliyorsunuz; İsveç’in, NATO’ya katılım protokolü; İYİ Partimizin, “hayır” oyuna rağmen; Cumhur İttifakı ve CHP oylarıyla, maalesef kabul edildi. Oylamanın adeta bir turnusol kağıdı olduğunu belirten Akşener dayatmalara rağmen İYİ Partinin dimdik ayakta olduğunu belirtti. “Ancak, öyle bir oylama yaşadık ki; Adeta, bir turnusol kâğıdı niteliğindeydi… Bir tarafta; madde madde şartlar açıklayıp, bol keseden atanların; içerde efelenip, dışarda sus pus olanların; daha önce, nicesine şahit olduğumuz, tornistanlarını izledik" dedi. EMEKLİ MAAŞLARI Ekonomi politikaları üzerinden iktidari eleştiren Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da seslendi. Emeklinin ücret artışının yetersiz olduğuna vurgu yapan Akşener, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükselltilmesini talep ederek, "Şayet asgari ücret, asgari ücretse emekli maaşı nasıl asgari ücretin altında olabiliyor? 3 yıldır emekli maaşlarını asgari ücretle eşitleyin çağrısı yapıyoruz. Emeklilerimiz için her geçen gün kötüleşen tabloyla karşı karşıyayız. Daha 10 yıl önce asgari ücretin yüzde 24 üzerinde maaş alan emeklilerimiz bugün neredeyse asgari ücretin yarısı kadar maaş alıyor" diye konuştu. Erdoğan'a çağrı yapan Akşener, "Sayın Erdoğan, emeklilerimiz üzerindeki ağır yükü kaldırın. En düşük maaşını asgari ücret seviyesine çıkarın. Kök maaş işinden vazgeçin. Yüksek ücret üzerinden prim ödeyenleri cezalandırmayın. Emeklilerimiz kendi hayatlarında değil, evlatlarının hayatlarından da sorumlu." dedi. Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Akşener, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayını da Balıkesir Milletvekilli Turhan Çömez olduğunu duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı : CHP ile el sıkıştık, başaramadık Haber

İYİ Parti Genel Başkanı : CHP ile el sıkıştık, başaramadık

Partisinin belediye başkan adayı ve ilçe belediye başkan adaylarını ilan etmek üzere Sivas'a gelen Akşener, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, İYİ Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan'a destek istedi. Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas'ın manda ve himayeyi kabul etmeyen önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Akşener, "Sivas, o gün 'Manda ve himaye kabul edilemez' diyerek, bugünleri sağlayan şehirdir. Onun için benim için burası çok önemli, çok heyecanlıyım. İYİ Parti'ye de şöyle bir soru soruluyor, 'Manda ve himayeyi kabul eder misin?' Etmiyoruz kardeşim." diye konuştu.  "BU SEÇİM, BU YOLCULUĞUMUN NASIL OLACAĞINI GÖSTERECEK" Akşener, Sivas'ın Osmanlı'nın mirasçısı, Cumhuriyet'in kurucusu bir şehir olduğunu ifade etti. 2028'de İYİ Parti'nin iktidar olması için yetki isteyen Akşener, "Hem Muhsin başkanın hem de Sinan Ateş'in katillerinin bulunması için dolayısıyla Sivas'tan beklentim bir oy vermek değil, Sivas'tan beklentim oylar verildikten sonra olacaklar." şeklinde konuştu. Akşener, velinimetin seçmen ve millet olduğunu vurgulayarak, "Komşuluk ilişkilerinin yerle bir edildiği ülkemizde, siyaset üzerinden kutuplaştığı ülkemizde yeni baştan bir olmayı, biz olmayı, iri olmayı, diri olmayı canlandırmak üzere yola çıktık. Bu seçim, bu yolculuğumun nasıl olacağını gösterecek." dedi. "CHP İLE EL SIKIŞTIK, BAŞARAMADIK" Seçimlerle ilgili birey olarak pek çok hakaret işittiğini belirten Akşener, şunları kaydetti: "Pek çok çirkinlikle karşılaştım, pek çok iftiraya uğradım. Her ağzını açan benimle ilgili konuşuyor. İki kelime çok önemlidir, gerçek değilse şerefsizliktir. Birisi mahremini bilirim kelimesi, birisi sırlarına vakıfım kelimesi. Eğer bu iki mahrem ve sır kelimelerinin karşılığı yoksa bunu ima eden, söyleyen herkes şerefsiz oğlu şerefsizdir. Bunu niye söyledim, kızdığım için söylemedim, asabileşmedim. Konumuz o değil, söylemeye çalıştığım şey, bütün bunlar söyleniyor. Niye biliyor musunuz? CHP ile el sıkışmamız için. CHP ile el sıkıştık, başaramadık. Biz şu ana kadar CHP'ye laf etmiyoruz, seçilmiş belediye başkanlarına laf etmiyoruz, hakaret etmiyoruz. Sadece bir risk alarak biz şu anda tartılıyoruz. Başarırsak hepimizin, inşallah başaracağız. Başaramazsak onun bedeli benimdir. Ben kellemi ortaya koydum diyorum, seçmen ya tekme atacak ya da oturup benim kafamı yeniden yerine koyacaksınız. Türkiye'min yoluna baş koydum. Sonuç itibariyle o bedeli ödemeye hazırım, gönüllüyüm. Bu hür ve müstakil olmanın Türkiye'ye faydası olacağına inanmak demek. Sıkışmışlığın kırılmasının size fayda sağlayacağına inanmak demek. Herhangi bir siyasi yapıyla herhangi bir pis pazarlığın içine girmemek demek." Akşener, konuşmasının ardından partisinin il ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

İYİ Parti'nin 81 il kararı sonrası çarpıcı sözler Haber

İYİ Parti'nin 81 il kararı sonrası çarpıcı sözler

Yerel seçimlerde muhalefet partileri arasında nasıl bir iş birliği senaryosu ortaya çıkacağı merak edilirken İYİ Parti'nin 81 ilde kendi adaylarını çıkarma kararı gündeme damgasını vurdu. Çok geçmeden İYİ Parti'nin İzmir adayının Ümit Özlale olduğu açıklandı. CHP'de ise Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın yeniden aday gösterilmesi bekleniyor. Peki CHP ve İYİ Parti özellikle büyükşehirlerde yeni bir iş birliği seçeneğini değerlendirecek mi? Gazeteci Fatih Altaylı'ya göre CHP ile iş birliği yapmazsa bir sonraki seçimlerde "İYİ Parti'nin varlığından bile söz edilmez." "İYİ PARTİ'NİN PROJESİ KENDİ SONUNU GETİREBİLİR" Yerel seçim gündemini ve İYİ Parti'nin 81 ilde aday çıkarma kararını YouTube kanalında değerlendiren Fatih Altaylı, CHP'nin İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'ndan başka bir seçeneği olmadığını ifade etti. İYİ Parti'yi de değerlendiren Altaylı, "İYİ Parti ile CHP beraber olmadıkları sürece ikisinin de hiçbir şansı yok. İYİ Parti'nin '81 ilde kendi adayımızı çıkaracağız' projesi İYİ Parti'nin sonunu getirebilecek bir yaklaşımdır" dedi ve sözlerine şunları ekledi: "İŞ BİRLİĞİ YAPMAZLARSA ADAY SEÇTİRMELERİ ZOR" "Eğer bu seçimde hiçbir yerden hiçbir belediye başkanını kazandıramazlarsa... Ki böyle bir ihtimal her zaman var, hatta altılı masadan birileriyle iş birliği yapmazlarsa kuvvetle var. İş birliği yapmazlarsa herhangi bir yerden birini seçtirmesi oldukça zor görünüyor. Velev ki 1-2 ilçede çok acayip bir şey yapmasınlar, çok muazzam birini alıp listeye koymasınlar. Buna rağmen işleri kolay değil. "BİR KISMI AK PARTİ'YE, BİR KISMI MHP'YE, BİR KISMI CHP'YE..." Bu denli başarısız olurlarsa parti biter, İYİ Parti darmadağın bir hale gelir. Bir kısmı AK Parti'ye, bir kısmı MHP'ye, bir kısmı CHP'ye, bir kısmı DEVA'ya gider. Böyle bir parti ya hızla dağılır ya da dağılma sürecine girer ve bir dahaki seçimde böyle bir partinin varlığından bile söz edilmez. İYİ PARTİ İLE CHP ARASINDA İŞ BİRLİĞİ SENARYOSU! Ben İYİ Parti olsam İstanbul ve Ankara özelinde CHP ile pazarlık ederim. Derim ki 'Sizin büyükşehir belediye başkanınızı destekleyeceğiz. Ama bir ricamız var. Garanti almayı planladığınız, güçlü olduğunuz 2-3 yerde bizim ismimizi aday gösterin.' Nerede olabilir? Kadıköy, Bakırköy, Beşiktaş, hatta belki Sarıyer. "CHP'Yİ ŞUNA ZORLARDIM" CHP'yi şuna zorlarım: 'Arkadaşlar ya büyükşehirde kaybedeceksiniz, ilçeler sizin olacak ya da 1-2 ilçeyi bize vereceksiniz ama büyükşehri alacaksınız. Hatta belki daha önce alamadığınız bazı ilçeleri de alacaksınız, mesela Maltepe.' "NORMAL BİR SEÇİMDE İYİ PARTİ'YE OY VERECEK OLANLAR BİLE VERMEZ" Bu, İYİ Parti için de rahatlatıcı bir unsur olur. Bu olmazsa eğer CHP'yi kimi aday gösterdiğinin çok da önemi yok. İYİ Parti İstanbul'da aday çıkarsa bile çıkaracağı adayı normal bir seçimde İYİ Parti'ye oy verecek olan kitle bile oy vermeyebilir. O yüzden İstanbul'da alabileceklerinden daha düşük oy alırlar. O kadar düşük alırlar ki partinin sonu gelebilir. "CHP'NİN YERİNDE OLSAM DÜŞÜNMEDEN KABUL EDERİM" CHP yerinde olsam da İYİ Parti'nin bu teklifini düşünmeden kabul ederim. Büyükşehirle ilçe takası gibi bir şey bu. Bu takas her zaman yapılır."

Akşener: İstanbul ve Ankara dahil her yerde ayrı gireceğiz Haber

Akşener: İstanbul ve Ankara dahil her yerde ayrı gireceğiz

İttifak sisteminin Türkiye’ye zarar verdiğini söyleyen ve 14 Mayıs seçimi öncesi yaşanan tecrübeleri aktaran Akşener, Altılı Masa paydaşlarının bazı şehirlerde İYİ Parti aleyhine söylemlerde bulunduğunu, İYİ Parti’ye oy verilmemesi yönünde kampanya yürüttüğünü ifade etti. Gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Akşener, Çankırı ve Eskişehir’de bu söylemler sebebiyle birer milletvekilliği kaybedildiğini ifade etti ve partisinde yerel seçimlere kendi adaylarıyla girilmesi yönünde görüşün hakim olduğunu kaydetti. Akşener, “Biz her yerde ayrı gireceğiz. İstanbul ve Ankara dahil. Ben bunu GİK’e getireceğim” dedi. ‘YARINDAN İTİBAREN NE ANNEM KALACAK NE BABAM, BUNA HAZIRIM’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisinin yaptığı “yerel seçimlere ayrı ayrı girelim” çağrısına ilişkin “el yükseltmek için yapıyor” değerlendirmesini hatırlatan Akşener, “Ben, İYİ Parti ‘el yükseltmek için bunları yapıyormuş’ dediler. Yarından itibaren ne annem kalacak ne babam kalacak, buna hazırım. Canı isteyen istediğini yapabilir. Ben bu ittifak siyasetine şiddetle karşıyım. Bunlar insanları kutuplaştırıyor. Bütün seçim boyunca biz fakirin derdini, emekliyi, sığınmacıyı konuşamadık” ifadelerini kullandı. ‘KURULUŞ AYARLARINA DÖNÜYORUZ’ Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu partiyi üçüncü yol olmak için, bir nefes olmak için kurduk. Milletimize bunu anlatacağız. Kabul eder etmez saygımız sonsuz. Biz milletin bu sıkışmışlıktan rahatsız olduğuna inanıyoruz ve aslında kuruluş ayarlarına dönüyoruz.” ‘İSTANBUL’UN KAYBEDİLMESİNİ GÖZE ALIYORUZ, BELKİ DE BİZ KAZANIRIZ’ Altaylı’nın İstanbul’un kaybedilmesini göze alıyor musunuz sorusunu ise Akşener, “Hepsini alıyoruz. Belki de bizimki seçilecek” diyerek yanıtladı. İzmir örneği üzerinden devam eden Akşener, “İzmir’de CHP ceketini assa kazanır diye bir algı var. İzmir’de Ümit Özlale çalışıyor. ‘Ben adayım’ dedi bize. Bugün buradan ilan ediyorum” dedi. Fatih Altaylı’nın “’İstanbul’da 5 de alsak 10 da alsak aday çıkaracağız, Ankara’da 5 de alsak 10 da alsak aday çıkaracağız’ diyorsunuz” ifadelerini onayladı ve “Evet, ben bunu GİK’e getireceğim. Arkadaşlarımızdan aldığımız geri bildirimler bu. Benim de kanaatim budur. GİK’ten geçtiği anda nihai karardır” diye konuştu.

Akşener: "Bu seçimde kendimizin kaç kilo ettiğini göreceğiz" Haber

Akşener: "Bu seçimde kendimizin kaç kilo ettiğini göreceğiz"

Bir akrabasının düğünü için Bursa'ya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilk olarak partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Akşener'i Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ile Hasan Toktaş ve partililer karşıladı. İl binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada bir seçim sürecine geçirdiklerini belirten Akşener, "O seçimin sonuçları ile ilgili suçlandık kabulümdür. Keşke her şeyin sorumlusu bu gariban olsun. Olmadığı zaman her şey iyi ama öyle bir durum yok. Bu seçimin sorumlusu hepimiziz. O masada oturan 6 kişidir. Ben sorumluluğumu partim adıma kabul ediyorum, ama kabul etmediğim bir şey var. İYİ Partililer çalışmadı, dediler. Bu koskocaman kuyruklu bir yalandır. İYİ Parti'ye oy vermeyi düşünenlerin önemli bir kısmı kızdı ve gitti. Onlara saygım sonsuz ama İYİ Parti'yi cezalandıranlar. Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediler. Bize de oy vermediler. Biz de ceza gördük başım üstüne. Bu eksikten bir ders çıkarıp aynı hataları tekrar etmeyeceğiz. Çünkü seçmen velinimettir. Ama bugün talep edeniz, talep eden dinlemek zorundadır. Siyasetçi bu ülkeyi yönetmeyi sizin oylarınızla talep eder. Yüzde 15'lerin 17'lerin konuşulduğu bir süreçte yuvarlarsak yüzde 10’luk oy aldıysak üstü zaten bizi cezalandırmıştır. Ama bize verilen oyla diğer partileri toplayın. İşte bizim seçmenimizin Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na samimiyetle çalıştığını gösteriyor. Bana canlarının istediğini söylüyorlar ama partililerime, arkadaşlarıma saygısızlık edeni çarparım. Yüzlerini yere yapıştırırım. Biz bu ülkeyi yönetmek için kurulduk. Ne oldu olmadı. Neden olmadığının sorularını sizlerden öğreniyorum. Milletvekillerini topladım, divan toplandı, il başkanları ile konuştuk. Şimdi genişleterek bu işi sizden öğreneceğiz, sahadan gelen bilgileri siz vereceksiniz. Ona göre yol haritası oluşturacağız" diye konuştu. "FETÖ'cü olmadığı tescilli tek genel başkan benim” Kendisine yönelik FETÖ soruşturması ve Türk olmadığına yönelik iddiaları yanıtlayan Akşener, "Hukuk olmuş guguk. Allah’ıma bin şükür şunu söyleyebilirsiniz bölgede Türklüğü tescilli FETÖ'cü olmadığı tescil edilmiş tek genel başkan benim. Bana AK Parti'nin eski Sur Belediye Başkanı Ermeni olduğumu söyledi. Olabilir. Ama değilim yani. Ermeni olmak bir nakısa değil. O anlamda söylüyorum. Elbette ama değilim. Benim babamın ailesi Savcılı Türkmeni, anam Avşar. Dolayısı ile ben Türkmenim. Mahkemeye verdik kayıtlar geldi Türklüğü tescilliyim. Bütün genel başkanların içinde Türkmenliği Yörüklüğü tescilli tek şahısım" ifadelerine yer verdi. AK Parti ile anlaştığı yönünde çıkan iddialar nedeniyle çok üzüldüğünü ifade eden Akşener, "Bazıları çıkıp 'Tayyip Erdoğan ile anlaştı. Acaba ondan mı oldu?' dedi. Ayıptır ayıp. Biz bu partiyi kurduğumuz zaman kaçanlar ve korkanlar, biz o gün yalanlamışız da bugün mü yalanlamayacağız. Hadi be oradan" dedi. "Yerel seçimlerde olumsuz sonuç alırsak gereğini yaparım” Yerel seçimlerin startını da veren Akşener, "Bugün burada vira Bismillah diyoruz. Yerel seçimlere hazırlanacağız. Her bir ilçe için mutlaka adayınız olacak onları konuşacağız. Bu seçimlere her bir yerde tek başınıza girecek gibi hazırlanacağız. Bu netlikte söylüyorum. Biz hür ve müstakil bir siyasi parti olarak bu seçimde kendimizin kaç kilo ettiğini paylaşacağız, tarttıracağız, göreceğiz. Kendimizi seçmene millete anlatacağız. Çok çalışacağız kaç kilo ediyoruz göreceğiz. Hedefimiz elbette ki belediye başkanlıklarını almak. Ama en önemlisi onun bunun ağzı kokusunu çekmeden hakaret yemeden başımız öne eğilmeden sonuç bizimdir. Sonuç neyse. Artıysa hepimizindir, eksiyse de sorumlu benimdir. Gereğini yapacağım" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.