Hava Durumu

#Mustafa Işık

Haberin Analizi - Mustafa Işık haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mustafa Işık haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gürsu Belediyesi'nden bir ilk daha Haber

Gürsu Belediyesi'nden bir ilk daha

Gürsu Belediyesi, yeni çağın en çok benimsenen iş modellerinden yalın ve dijital iş üretim sürecini resmi bir yapıya kavuşturarak yeni bir uygulama süreci başlatıyor. Türkiye Belediyeler Birliği ve Bursa Model Fabrika’nın ortak olduğu yeni süreçte, Gürsu Belediyesi ARGE Müdürlüğü koordinesinde belediyenin tüm birim ve iş süreçlerinde Yalın ve Dijital Belediyecilik uygulamalarına yönelik eğitimler ve çalışmalar yapılacak. Sürecin yol haritası için bir araya gelen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ARGE ve Yalın Ofis Direktörü Hüseyin Özmen, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök ve Bursa Model Fabrika Direktörü Birol Aksel verimli bir toplantı gerçekleştirdi. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Belediyemizin ARGE ve Yalın Ofis direktörlüğünde 'Sürekli İyileştirme', 'Müşteri Odaklılık' ve 'Yalın ve Dijital Belediyecilik Uygulamaları' yürüteceğiz. Hedefimiz, belediyecilik hizmetlerinde verimlilik ve etkinliğin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve hizmet kalitesinin artırılması. Bu yüzden dijital uygulamaları da devreye alacağız" dedi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök ise, "Gürsu Belediyesi'nin Yalın ve Dijital Belediyecilik uygulamalarını başlatmasından dolayı çok mutluyuz. Bu uygulamalar, belediyenin tüm birimlerinde iş süreçlerini daha verimli ve etkin hale getirecektir" diye konuştu. Projenin finansmanında Dijital Avrupa hibe programından yararlanılması hedefleniyor.

Bursa'da ilk genç girişimcilik kampı Haber

Bursa'da ilk genç girişimcilik kampı

Bursa’nın İlk Genç Girişimcilik Kampı Gürsu Ericek Adrenalin Park’ta gençlerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi. 220 gencin katıldığı kampta dopdolu bir eğitim içeriği ile genç girişimcilere çok farklı ve anlamlı bir deneyim kazandırıldı. Bursa’nın İlk Genç Girişimcilik Kampı Gürsu Belediyesi AR-GE Müdürlüğü’ne bağlı Kollektif Kariyer Merkezi ve Dijimer işbirliğinde Gürsu Ericek Adrenalin Park’ta gerçekleştirildi. İki gün dopdolu içeriklerle geçen kampta girişimci gençler için özel bir kamp programı hazırlandı. 220 genç için Temel Kampçılık ve Afet Bilinçlendirme Eğitimleri Gürsu Arama (GÜRAK) ve Bursa Arama Kurtarma Ekibi Spor Kulübü Derneği (BAKUT) koordinasyonunda gerçekleşti. Katılımcı gençlere Ayak İzi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü gönüllüleri de destek oldu. Gürsu Belediyesi’nin 60 çadır kurarak kamp alanında misafir ettiği öğrenciler doğa ile baş başa kalmanın ve yeni bilgiler öğrenmenin keyfini çıkardı. Gençleri kampta ziyaret eden Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Geleceğin girişimci gençleri ile burada bulunmak büyük keyif. Şahsen bu eğitimler sürecinde gençlerden çok güzel fikirler aldık, onlara güzel fırsatlar sağladık. Ancak doğanın içinde hem bir arada olmanın hem de böylesine güzel eğitimler almanın farkı çok başkadır diye düşünerek bu kampı düzenledik. Çıkacak yeni fikirlerin ve doğacak yeni projelerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Ericek Adrenalin Park’ta dolu dolu iki gün geçiren gençler ayrıca doğa yürüyüşü, su sporları, zipline gibi aktivitelere de katıldılar.

Başkan Işık'tan Akyol ailesine bayrak hediyesi Haber

Başkan Işık'tan Akyol ailesine bayrak hediyesi

Gürsu’da, geri dönüşüm malzemeleri toplayarak geçimini sağlayan 32 yaşındaki Ercan Akyol, akşam mesaisinde bir çöp konteynerinde Türk bayrağı olduğunu fark etti. 3 çocuk babası Akyol'un çöpten bayrağı alıp düzelterek akülü aracına astığını gören bir kişi, bunu kendisinden ondan habersiz cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Videonun sosyal medyada yayınlanmasının ardından çok sayıda kişi, Türk bayrağına gösterdiği hassasiyetten dolayı Akyol'u kutladı. Akyol'un evine getirdiği bayrağı ise eşi yıkayıp temizleyerek balkonlarına astı. Sosyal medyada Ercan Akyol’u izleyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Akyol ve ailesine evlerinde ziyarette bulundu. Başkan Işık, Ercan Akyol'a yeni Türk Bayrağı hediye etti. Başkan Işık ile aile bireyleri, balkondaki yıpranmış bayrağı indirerek yerine bu bayrağı astı. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ziyarette yaptığı konuşmada, millet olarak vatana ve bayrağa karşı sevincin ve hassasiyetlerinin çok fazla olduğunu söyledi. Bu anların sosyal medyada paylaşıldığını hatırlatan Işık, "Ercan kardeşimizin ne kadar güzel, ne kadar hoş bir davranış yaptığını Türk milleti de benimsemiş oldu. Kardeşimizi bu duyarlı davranışından dolayı tebrik ediyorum. Çünkü biliyorsunuz biz Türk milleti olarak vatan ve bayrak bizim için çok önemlidir. Ercan evine asmak için daha büyük bir Türk bayrağı istedi. İnşallah daha büyüğünü Ercan'ın binasından aşağı sallandıracak şekilde kendisine vereceğiz." diye konuştu. Ziyaretten son derece mutlu olan Akyol ailesi Başkan Işık ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

11 Ekim doğumlu 11 kız çocuğu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü Haber

11 Ekim doğumlu 11 kız çocuğu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Gürsu Belediyesi kadına karşı şiddete yönelik farkındalık oluşturduğu “Gürsu’da Kadına El Kalkmaz, Bizim Elimiz Yalnızca Armut Toplamaya Kalkar” projesinden sonra bu kez yeni bir sosyal farkındalık projesi ile Ankara’ya gitti. Gürsu Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ne özel, anlamlı bir etkinlik düzenleyerek TBMM’ye gitti. AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç’in düzenlediği basın toplantısına katılan Gürsulu kızlar, projenin mimarı Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, eşi Sümeyye Işık, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Erkan Şekeroğlu beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın girişimleri ile ilçe genelinde 11 Ekim doğumlu olan 11 kız çocuğu, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde TBMM’ne bir araya geldi. AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç’in günün anlamını anlattığı basın toplantısına katılan Gürsulu kız çocukları ve Belediye Başkanı Mustafa Işık, akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a projelerini aktarma fırsatı buldu. Kız çocuklarını hediyeler ile karşılayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’tan da konu hakkında bilgiler aldı. Cumhurbaşkanı’nı görüp sohbet etmek imkanı bulan kız çocukları mutluluklarını paylaşırken, bu özel anlar fotoğraf ve videolara da yansıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra TBMM’yi gezme imkanı da bulan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın küçük misafirleri, Başkan Işık, eşi Sümeyye Işık, AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Erkan Şekeroğlu ve Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ile beraber özel hazırlanan Gürsu armutlarını da ikram etti. İsim annesi Hatice Muazzez Kutlay olan Gürsu’nun kadına verdiği değerin aktarıldığı ziyaret herkesi tebessüm ettirdi. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “İlçemizde kadına verdiğimiz değer ve önemi farklı çalışmalarla ortaya koyarken, bu kez de kız çocuklarımıza verdiğimiz kıymeti gündeme taşımak istedik. Kadına şiddete karşı tavır alan ve beraber hareket eden Gürsu’da kız çocuklarımızı da geleceğe güvenle hazırlıyoruz. Onların yanında oluyoruz” dedi.

Gürsu'nun yeni kent parkı açıldı Haber

Gürsu'nun yeni kent parkı açıldı

Gürsu Belediyesi’nin birkaç ay önce yapımına başladığı Kent Park projesi resmi açılış töreni ile Gürsu halkının hizmetine sunuldu. Toplamda 8 bin 200 metrekarelik bir alanı kapsayan proje, yeni ve farklı bir yaşam alanı olarak vatandaşlara hizmet verecek. Kurtuluş Mahallesi’nde Gürsuluların Tel Altı olarak tabir ettikleri bölge artık yenilenen yüzü ve modern mimarisi ile yeni bir nefes durağı oldu. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Kent Park projemizde bin 200 ton asfalt, 1 kilometre yağmur suyu hattı ve 500 metre kanalizasyon yenileme çalışması yaptık. Projemizin içine 3 belediye hizmet tesisimizi, 100 kişilik amfi tiyatro alanımızı, 500 metrekare etkinlik çayırımızı, bin 500 metrekare kapalı pazar alanımızı ekledik. İçerisinde yürüyüş yolları, 120 metrekare Survivor parkuru, 600 metrekare bisiklet parkuru ve aydınlatma sistemleri mevcut. Son dokunuşu ise iki yüzden fazla ağaç ve bitki peyzajını ekleyerek yaptık. Ekonomik manada makul bir yatırım yapmanın mutluluğunu da yaşıyoruz. Projeyi üstlenerek Belediye kaynaklarımıza da bütçemize de katkı sunmuş olduk. Hemşehrilerimizin Tel Altı olarak tabir ettikleri bu bölgede artık cıvıl cıvıl, hareketli, modern bir yaşam alanı var" dedi. RETROBÜS İLE NOSTALJİK YOLCULUK Kent Park açılışında sahne alan Retrobüs, Gürsululara nostaljik bir yolculuk yaşattı. Birbirinden güzel şarkılarla geçmişi yad eden, Gürsulular en güzel anları da keyifle yaşayıp, hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Gürsu Belediye, eğitimlerle hayatlara dokunuyor Haber

Gürsu Belediye, eğitimlerle hayatlara dokunuyor

Gürsu’da yaşayan Muhammed Emin Çiftçi ve annesi Ümran Çiftçi iş sahibi olmak, kariyerlerine yön vermek ve hayatlarını değiştirmek için Gürsu Belediyesi’nin düzenlediği kurs ve eğitimlere katıldı. Gürsu Belediyesi Kollektif Kariyer Merkezi’ne başvuran Muhammed Emin Çiftçi, E-Ticaret ve girişimcilik konusunda aldığı uygulamalı eğitimlerden sonra henüz yolun başında olduğu kariyerine yepyeni bir soluk kazandırdı. Aldığı eğitimlerden sonra yine Kollektif Kariyer Merkezi’nin sunduğu iş imkanını da değerlendirerek bir firmanın E-Ticaret Uzmanı oldu. Annesine de Gürsu Belediyesi’nin düzenlediği eğitimlerden söz eden Muhammed, Annesi Ümran Çiftçi’nin de yeni bir eğitime katılmasını sağladı. Ümran Çiftçi, AR-GE Müdürlüğü’nün düzenlediği Enhancer Porgramı çerçevesinde Bilgisayarlı Modelistlik ve Stilistlik Eğitimi’ne katıldı. Annesi ile aynı zamanlarda, hatta aynı bilgisayarlarda eğitim alan Muhammed, mutluluğunu anlatacak kelime bulamadı. “Herkese nasip olmayacak şartlarda annemle eğitim almak müthiş bir duygu. Sonuçta her ikimiz de kariyerlerimize Gürsu Belediyesi’nin verdiği bu hizmetle yön veriyoruz” diyen Muhammed, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’a teşekkür etti. Bilgisayarlı Modelistlik ve Stilistlik eğitimini tamamlayıp, sertifikasını Başkan Işık’ın elinden alan Ümran Çiftçi ise, “Hayatımın en güzel anlarından biri oldu. Artık anne oğul hedefle geleceğe çok daha güzel bakabiliyoruz” diyerek mutluluğunu paylaştı.

Kestel Balkan Panayırı’nda final coşkusu Haber

Kestel Balkan Panayırı’nda final coşkusu

KestelYeni Mahalle İlçe Stadyumunda gerçekleşen Kestel Belediyesi9.GelenekselBalkan Panayırı, coşkulu bir final ile tamamlandı. Yöresel lezzet çadırları, alışveriş butikleri, lunapark ve çocuk oyun gruplarının da yer aldığı panayırı 3 gün boyunca yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti. Panayırın son gününe Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Ayhan Salman, Kestel Kaymakamı Recep Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Mersin, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Bulgaristan Kirkovo Belediye Başkan Yardımcısı Dimitrov Valentina, Koşukavak Belediye Başkan Yardımcısı Abidin Hacımehmet, AK Parti Kestel İlçe Başkanı Nesri Demir ve BAL-GÖÇ Genel Başkanı Emin Balkan katılım sağladı. Panayırın kapanış konuşmasını yapan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, konuşmasında şu sözlere yer verdi; "Birlik ve beraberliğimizin en güzel yansıması olan bu güzel tablo karşısında bana tek kelime ile maşallah demek düşüyor. Sizlerin de katkılarıyla panayırımız bugünlere geldi ve gelenekselleşti. Balkan Panayırı demek, dostluk demek, sevgi demek, farklı kültürlerin ortak buluşma noktası demek. Bizler Kestel’de birlikte yaşamanın, renkli bir yelpazeden, ortak kültür oluşturmanın örneğini ortaya koyuyoruz. İşte bizim en büyük mutluluğumuz bu. Kestelimizde bu kültür mozağini oluşturmak yegane hedefimiz ve temennimiz. Ben bu vesile ile bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimize, protokolümüze, yöre derneklerimize ve alanı dolduran binlerce hemşehrime teşekkürlerimi sunuyorum."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.