Hava Durumu

#Mustafakemalpaşa

Haberin Analizi - Mustafakemalpaşa haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mustafakemalpaşa haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey, Mustafakemalpaşa'ya sinema ve tiyatro sözü verdi Haber

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey, Mustafakemalpaşa'ya sinema ve tiyatro sözü verdi

Toplantıya CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem ve partililer de katıldı. Bozbey, konuşmasında Mustafakemalpaşa'nın alt yapısından başlayarak, spor ve kültürel tesislerin yanı sıra sinema salonu da dahil olmak üzere çeşitli projeler yapacaklarını belirtti. Bozbey, gençlerin sinema için Bursa'ya gitmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, tiyatro, sinema gibi etkinlik salonlarını yapacaklarına dair söz verdiklerini dile getirdi. TARIM VE SOSYAL YARDIMLAR  Bozbey, tarımda sürdürülebilirlik için gübre, tohum, mazot gibi desteklerin çiftçilere sunulacağını ve üretimin artırılacağını vurguladı. Ayrıca, köylülerin şehirlerde asgari ücretle iş aramak zorunda kalmamaları için tarım alanında çalışmalar yapacaklarını söyledi. Bozbey, çocuklara ve gençlere yönelik desteklerin artırılacağını, süt içmeyen çocuk kalmaması için belediye olarak destek vereceklerini belirtti. EMEKLİLERE DESTEK VE BÜTÇE DAĞILIMI  Ayrıca, belirli ücretlerin altında olan emeklilere de destek sağlanacağını ifade eden Bozbey, destek paketlerinin tamamının Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 8'i kadar olduğunu açıkladı. Bozbey, vatandaşların vergileriyle belediyeye gelen paranın Bursa'nın her yerinde eşit ve adil olarak paylaştırılacağını dile getirdi. BOZBEY'DEN SEÇİM ÇAĞRISI  Bozbey, destek çağrısında bulunarak vatandaşları projeleriyle ikna etmelerini istedi. Ayrıca, vatandaşların projeleri takip etmeleri ve paylaşmaları gerektiğini söyledi. Bozbey, "Bu defa sandıklar öyle patlayacak ki sizler başında olursanız bir oyu bile dışarı kaçırmazsanız, trafoya kedi değil, aslan bile girse fayda etmeyecek" diyerek seçim sonuçlarının önemine vurgu yaptı.

Bozbey’den Mustafakemalpaşa çıkarması Haber

Bozbey’den Mustafakemalpaşa çıkarması

Başkan Adayı Mustafa Bozbey, "Başka yerlere akan muslukları kapatacağız. O muslukları çocuklara, gençlere, kadınlara hizmet olarak açacağız" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem Mustafakemalpaşa’da bir dizi ziyaretler yaptı. Muhtar dernekleri ile başlayan program, pazarcı esnafı ziyareti ile devam etti. Ardından Mustafakemalpaşa’nın Yavelli, Doğancı, Ayaz ve Taşpınar köylerini ziyaret eden Bozbey, meşalelerle karşılandı. Her gittiği yerde vatandaşların yoğun ilgisini gören Bozbey, Taşpınar Köyü’nde küçük bir miting düzenledi. Nilüfer’de 20 yıllık yöneticilik yaptığını kaydeden Mustafa Bozbey, “20 yılda Nilüfer’in köyü olmamasına rağmen Taşpınar’a yaptıklarımızı dostlarımız bilirler. Taşpınar’ın nüfusu ve gençlerin, çocukların olması rağmen hizmetlerden ne kadar yoksun olduğunu da şahidiyiz. 2 bin nüfusa sahip mahallemiz, bu gün çocukların oynayacağı bir spor salonundan mahrum olabilir mi? Böyle bir haksızlığı yapanlara 31 Mart’ta gereken cevabı verecek misiniz? Bu çocukların oyun, spor alanları neden yapmadınız? Altyapı bitirilmiş değil” dedi. Bu bölgede üretimin çok iyi olduğunu ifade eden Bozbey, “Önce çocukların gülümsemesini sağlamamız gerekiyor. Kültür binası, spor alanlarıyla çocuklar gülümseyecek, sonra büyükler gülümseyecek. Yapacağımız tesiste, kadınlarımız nişanlarını ya da bir tören olduğunda o binada yapacaklar. Bu sizin hakkınız. Yollar, altyapıyı da bitireceğiz. Mustafa Bozbey olarak sizlere söz veriyorum. Sizler beni tanırsınız. Biz söz verdik mi yaparız. Hem Taşpınar hem de civar köylerde insanlarımızın mutlu olması için çaba göstereceğiz. Büyükşehir’de başka yerlere akan muslukları kapatıp, gençlere, çocuklara, kadınlara hizmet olarak açacağız. O başka yeren akan musluklarda sizlerin hakkı var” diye konuştu.

Mustafakemalpaşa’da 860 milyon liralık yatırım Haber

Mustafakemalpaşa’da 860 milyon liralık yatırım

Mustafakemalpaşa’yı dev bir şantiye alanına çeviren projede içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon altyapısı aynı anda ilçeye kazandırılıyor. 50 yıllık altyapı sorununa neşter vuran projeleri hayata geçiren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Mustafakemalpaşa'nın geleceğini şekillendirmek için önemli adımlar atıyoruz. Altyapı çalışmalarımız hızla devam ediyor ve altyapısı tamamlanan mahallelerimizde üstyapı çalışmalarımızı ivedilikle sürüyoruz. İlçemizi daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir yer haline getirme hedefimizin bir parçası" dedi. YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI 70 Mustafakemalpaşa’da 240 bin 900 metre sathi kaplama, 6 bin 425 metre sıcak asfalt, içme suyu altyapısında yüzde 70’lik kısım tamamlanırken, 345 bin 656 metrekare parke yol yapımı, 7 bin 93 metrekare kaldırım ve tretuvar, 12 bin 606 metre bordur, 3 bin 875 metre oluk, 80 bin 607 m2 parke yol tamiri, 15 bin 505 metrekare kaldırım ve tretuvar tamiri, 7 bin 659 metre bordur tamiri, 2 bin 490 metre oluk tamiri yapıldı. 47 kilometre betonarme boru ile kanalizasyon ve yağmur suyu imalatı yapılıp, kanalizasyon yağmur suyu hattının yüzde 70’i, içme suyu altyapısının yüzde 68’i tamamlanarak, 109 bin 60 kilometre boru kullanılarak şehir tertemiz içme suyu altyapısına kavuşturuldu. Altyapı süreci hakkında Başkan Kanar şunları kaydetti; “50 yıllık altyapı sorununa neşter vurarak bu sorunu en az 50 yıl daha ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Süreç uzun, ama sonucu güzel. Üç altyapı aynı anda yapılıyor ve sürecin tamamlanmasına az kaldı. İlçe halkımdan biraz daha sabır istiyorum. Mustafakemalpaşa’da ki gençlerimizin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Mustafakemalpaşa'lı gençler madalyalarını aldı Haber

Mustafakemalpaşa'lı gençler madalyalarını aldı

Yaz spor okulu çerçevesinde basketbol, voleybol, futbol, dart, okçuluk, güreş, masa-kort tenisi, cimnastik, badminton, bilardo, kursları 7- 18 yaş arası öğrencilere yönelik toplam 11 branşta uzman eğitmenler eşliğinde tamamlandı. Eğitimlerini tamamlayan sporcular, hazırlanan özel tören ile başarı madalyalarını Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın elinden aldılar. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin 11 ayrı branşta, gençlerin yaz aylarını verimli geçirebilmeleri için açmış olduğu kursları tamamlayan 500 öğrenci madalya heyecanı yaşadı. Başkan Kanar "Mustafakemalpaşa sporda altın çağını yaşarken, yeni sporcularımızı yetiştirmenin gururu içerisindeyiz" ifadelerini kullandı. Yaz spor okulları kapanış töreninde konuşma yapan Başkan Kanar "Bugün burada spor ve eğitimin bir araya geldiği anlamlı bir gün. Yaz spor kursları sayesinde, sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda disiplini azim ve takım ruhunu öğrenerek, verimli bir yaz geçirdiniz. Sporun inceliklerini, disiplinini öğrenmek sadece sahada ki performansınızı değil, aynı zamanda yaşamınızda ki başarılarınızı şekillendirecek. Göreve geldiğimiz 4 yılda sayısız kursiyerimize spordan, müziğe, el sanatlarından, yaşam becerilerine onlarca branşta gençlerimizin yaşam boyu yolculuklarında yol arkadaşı olduk. İşte bugünde bu kıymetli madalya töreni ile taçlandırıyoruz. Her sene artarak çoğalan kursiyer sayımızla birçok projede yeniden bir araya gelmek isteriz. Kursiyerlerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.