Hava Durumu

#Narkotik

Haberin Analizi - Narkotik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Narkotik haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Narkogüç-46 ile 201 zehir taciri daha yakalandı Haber

Narkogüç-46 ile 201 zehir taciri daha yakalandı

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik 41 ilde düzenlenen “NARKOGÜÇ-46”Operasyonlarında, 221 kg uyuşturucu madde ve 2 milyon 153 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 201 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarınca; 348 ekip, bin 136 personel, 1 hava aracı ve 18 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla Kayseri, Gaziantep, Konya, Ankara, Osmaniye, İzmir, Antalya, Kocaeli, Tekirdağ, Adana, Sakarya, Bilecik, Mersin, İstanbul, Şanlıurfa, Muğla, Adıyaman, Balıkesir, Isparta, Kahramanmaraş, Denizli, Erzincan, Samsun, Niğde, Bolu, Diyarbakır, Hatay, Kastamonu, Kütahya, Malatya, Kırıkkale, Edirne, Kırklareli, Afyonkarahisar, Aksaray, Çorum, Elazığ, Manisa, Van, Bursa ve Ağrı olmak üzere 41 ilde düzenlenen operasyonlara ilişkin ayrıntıları aktardı. Uyuşturucu Madde İmalatçılarına ve Bunların Satışını Yapanlar ile Sokak Satıcılarına yönelik 4️⃣1️⃣ İlde düzenlenen “NARKOGÜÇ-46”Operasyonlarında; 2️⃣2️⃣1️⃣ Kg uyuşturucu madde ve 2️⃣ Milyon 1️⃣5️⃣3️⃣ Bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi❗ 2️⃣0️⃣1️⃣ Zehir taciri ve sokak satıcısı… pic.twitter.com/H8vJMOBvL9 — Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) January 25, 2024 Operasyonlar kapsamında ayrıca Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 17 kilogram uyuşturucu madde çoğaltımında kullanılan boraks maddesi, 1 kg metamfetamin ele geçirilirken, bir zehir taciri yakalandı. Bakan Yerlikaya, Türkiye'nin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonların kararlılıkla devam edeceği kaydedildi.

Narkogüç Operasyonları'nda topla topla bitmiyor! 156 gözaltı daha Haber

Narkogüç Operasyonları'nda topla topla bitmiyor! 156 gözaltı daha

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı NARKOGÜÇ operasyonlarının 81 ilde çeşitli noktalarda şok baskınlarla yürütüyor. Son olarak İstanbul ve Bursa’da “Sokak Satıcısı” olarak tabir edilen uyuşturucu ve uyarıcı madde satıcılarına yönelik yapılan "NARKOGÜÇ-37 Operasyonunda" 156 şüpheli şahıs yakalandı. Operasyona ilişkin detayları sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaştı. https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1727557943111909544 İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğ'nce Avcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beyoğlu, Esenyurt, Eyüpsultan, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Üsküdar, Ümraniye ve Şişli ilçelerinde 96 adrese toplam da 624 personelin katılımı ile yapılan eş zamanlı operasyonlarda 92 şüpheli şahsın yakalandığını duyuran Bakan Yerlikaya, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce il merkezinde, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti yaptığı değerlendirilen zehir tacirlerinin yakalanmasına yönelik yapılan operasyonlarda 64 şüpheli şahısın yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, Bursa’daki operasyonda narkotik suçlardan hakkında 2 yıl ile 8 yıl arasında kesinleşmiş hapis cezası olan 58 şüpheli şahsın da yakalandığı yakalandığı kaydedildi. Her iki operasyonda ele geçirilenler ise şöyle sıralandı: ???? 116.500 adet uyuşturucu hap ???? 42 kg uyuşturucu Bonzai(istanbul) ???? 2 kilo 750 gram Bonzai(Bursa) ???? Muhtelif miktarda Skunk ???? 10 kilo 202 gram Metamfetamin ???? Muhtelif miktarda Esrar ???? Muhtelif miktarda Eroin ???? Muhtelif miktarda Kokain ???? 7 adet Tabanca ???? 1 adet otomatik tabanca ???? 3 adet Tüfek ve ???? çok miktarda döviz ile TL ele geçirildi.

Kartel lideri Nenad Petrak yakalandı: Uluslararası operasyon başarıyla tamamlandı Haber

Kartel lideri Nenad Petrak yakalandı: Uluslararası operasyon başarıyla tamamlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kartel-2 Operasyonu” kapsamında Hırvatistan uyruklu Nenad Petrak’ı ele geçirdiklerini duyurdu. Petrak, Interpol tarafından aranan ve Güney Amerika’dan temin ettiği uyuşturucuyu Avrupa’ya dağıtan “Adriatica Operasyonu” çerçevesindeki suç örgütünün başı olarak biliniyordu. Operasyon, Petrak’ın Üsküdar’da tespit edilmesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. Petrak, Hırvatistan adli makamları tarafından “Kasten Adam Öldürme” suçlamasıyla kırmızı bültenle aranıyordu. Hırvatistan Yolsuzluk ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi’nin raporuna göre, Petrak, dokuz ülkede birçok kişiyi suç örgütüne bağlayan bir uyuşturucu taciriydi. İstanbul’da yapılan operasyon, uluslararası işbirliği ve takiple Nenad Petrak’ın Üsküdar’daki bulunduğu noktanın belirlenmesiyle başlatıldı. Kartel-2 operasyonu, İstanbul Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nün katkısıyla hızla gerçekleştirilerek Petrak yakalandı. Bakan Yerlikaya, operasyonu sosyal medya üzerinden duyurarak ulusal ve uluslararası organize suç örgütleriyle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Petrak’ın uyuşturucu ticaretindeki lider konumu ve suç örgütünün genişlemesi, operasyonun önemini vurguladı. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ve diğer ilgili birimlere operasyonları düzenleyen polisler için tebrik ve minnet ifadelerinde bulundu. Bakan, halktan gelen dualarla güç bulduklarını ifade ederek uyuşturucu tacirleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede kararlılıklarının devam edeceğini belirtti.

Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Arnavutluk’a teslim ediliyor Haber

Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Arnavutluk’a teslim ediliyor

Alınan bilgiye göre, İtalya ve Arnavutluk makamlarınca uluslararası düzeyde Kırmızı Bülten’le aranan Kompanio Bello adlı uyuşturucu kartelinin lideri Dritan Rexhepi, 8 Kasım’da Beylikdüzü’nde bir eve İstanbul Polisi tarafından gerçekleştirilen ‘Kartel Operasyonu’yla yakalanmıştı. Latin Amerika uyuşturucu rotasını kullanarak Güney Amerika’dan Avrupa’ya uyuşturucu sevkiyatı yaptığı belirlenen kartelin lideri, İtalya ve Arnavutluk adli makamlarınca “Kasten Adam Öldürme, Uyuşturucu, Adam kaçırma, kişiyi hürriyetten yoksun bırakma, seyahat belgesinde sahtecilik, silah ve mühimmat” gibi çok sayıda suçtan Interpol tarafından Kırmızı Bülten ile uluslararası seviyede aranıyordu. Baronun saklandığı evde ruhsatsız tabanca, altın kaplama saat ve yüklü miktarda döviz bulundu Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde, İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uluslararası takibe alınan zehir taciri, Beylikdüzü’nde başka kişi adına kayıtlı bir evde gözaltına alındıktan sonra emniyete götürüldü. Uyuşturucu baronun saklandığı evde yapılan aramada ise bir çelik kasaya kilitlenmiş ruhsatsız tabanca ile bu silaha ait mermiler, altın kaplama saat, mücevherat ve yüklü miktarda döviz ele geçirildi. TÜRKİYE’DEKİ BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR Kartelin emniyette yapılan sorgusunun ardından iki ülke arasındaki işbirliği anlaşması gereği Arnavutluk’a iade edilmek üzere dün polis tarafından İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildiği öğrenildi. Türkiye'ye İstanbul Havalimanı'ndan “Benjamin Omar Perez Garcia” adına düzenlenmiş Kolombiya pasaportuyla giriş yaptığı tespit edilen kartelin liderinin Türkiye’deki bağlantıları araştırılıyor.

Uyuşturucu operasyonunda ilginç açıklama:"Diş ağrısına iyi geliyor dediler." Haber

Uyuşturucu operasyonunda ilginç açıklama:"Diş ağrısına iyi geliyor dediler."

Beyoğlu ilçesinde gerçekleştirilen bir polis baskınında, çarpıcı miktarda uyuşturucu madde ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi. Olay, 28 Ekim tarihinde Beyoğlu Hacı Ahmet Mahallesi'nde bulunan bir evde uyuşturucu madde ticareti yapıldığına dair istihbaratın elde edilmesi üzerine başladı. Polis, uyuşturucu ticareti iddialarını araştırmak ve suçluları yakalamak için hızla harekete geçti. Operasyon gününde, polis ekipleri söz konusu eve baskın düzenledi. Bu operasyonun sonucunda Ş.T. isimli bir şüpheli yakalandı. Yapılan incelemeler sonucunda, Ş.T'nin narkotik suçlardan, yaralama ve ruhsatsız silah kullanma suçlarından sabıka kaydının olduğu ortaya çıktı. Evde gerçekleştirilen aramalarda ise şaşırtıcı miktarda uyuşturucu madde ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi. Toplamda 6 ayrı parça halinde 2 kilo 697 gram marihuana maddesi, 27 adet sentetik ecza hap, 2 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait farklı çaplarda 72 fişek bulundu. Ayrıca, polis aramalarında 2 cep telefonu, 1 hassas terazi ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 3 bin 290 lira para da ele geçirildi. Ancak olayın ilginç bir yanı, gözaltına alınan şüpheli Ş.T.'nin polise verdiği açıklamada yatıyor. Ş.T, "Diş ağrısına iyi geliyor dediler, önerdiler aldım" şeklinde cevap vererek şaşkınlık yarattı. Ş.T. daha sonra uyuşturucu ticareti ve ruhsatsız silah kullanmaktan dolayı hukuki işlemlere tabi tutuldu ve mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Beyoğlu'daki bu olay, uyuşturucu madde ticaretinin tehlikesini ve polisin suçla mücadeledeki kararlılığını bir kez daha vurguluyor. Polis, şehrin güvenliğini sağlamak ve suçluları adalete teslim etmek için çalışmalarına devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.