Hava Durumu

#Nuri Kolaylı

Haberin Analizi - Nuri Kolaylı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Nuri Kolaylı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa’da gazeteciye silahlı saldırı Haber

Bursa’da gazeteciye silahlı saldırı

Olay, 18.30 sıralarında merkez Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mesai bitiminde 34 GPT 098 plakalı otomobiliyle evine seyir halinde olan Yaman Kaya (37), henüz kimliği belirlenemeyen kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Silahlı saldırıyı yara almadan atlatan Kaya’nın otomobilinde, maddi hasar meydana geldi. Kaya, emniyette verdiği ifadesinde, “Saldırıyı kimin ve ne için düzenlediğini bilmiyorum. 18.00’de mesaim bitiyor. İşlerim yoğun olduğu için 18.30 sıralarında çıktım. Saldırıyı düzenleyen de 30 dakika boyunca benim çıkmamı beklemiş. Daha sonra saldırıyı düzenleyip kaçtı. "Azmettirici olduğunu düşünmekteyim” ‘Yılmayacağım’ Yaşadığı olayın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yaman Kaya, “Az önce (FSM) Bulvarı’ndaki iş yerimden çıktıktan kısa süre sonra aracımla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradım. Sağlık durumum iyi, şu anda ifade veriyorum. Şimdiden söyleyeyim, yılmayacağım” ifadelerine yer verdi.   BURSA GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI KOLAYLI’DAN KINAMA Sağlık durumu iyi olan Kaya'ya yönelik silahlı saldırıyı yazılı bir açıklama yaparak kınayan Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, çirkin saldırının takipçisi olacaklarını belirtti. Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa'da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldık. Genç meslektaşımız Yaman Kaya, aracıyla evine giderken silahlı bir saldırganın hedefi oldu. Tek tesellimiz meslektaşımızın iğrenç saldırıdan yara almadan kurtulmuş olmasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, eli silahlı saldırganın yakalanarak hak ettiği şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye Gazetecileri Konfedarasyonu Gazze'deki saldırıyı kınadı Haber

Türkiye Gazetecileri Konfedarasyonu Gazze'deki saldırıyı kınadı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu İnsanlık Suçu Olarak Nitelendirdiği El-Ehli Baptist Hastanesi Saldırısını Kınadı. İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı tarafından sert bir şekilde kınandı. Bu saldırıda yüzlerce masum insanın yaşamını yitirmesi, uluslararası arenada büyük bir tepki ve endişe yarattı. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, Türkiye genelinde faaliyet gösteren 9 gazeteciler federasyonunun ve 87 gazeteciler cemiyetinin bir araya gelerek oluşturduğu önemli bir platformdur. Konfederasyon, basın özgürlüğünü savunmanın yanı sıra, insan hakları ve insanlık suçlarına karşı duyarlılığını da ifade eder. İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yaptığı saldırı, bu duyarlılık çerçevesinde büyük bir endişe ve öfkeyle karşılandı. Konfederasyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu saldırının bütün dünyanın gözleri önünde işlenen bir insanlık suçu olduğu ve şiddetle kınandığı ifade edildi. Bu vahşi saldırının, sivil halkın sağlık hizmetlerine erişimini sınırlandırdığı ve masum insanların hayatını tehlikeye attığı belirtildi. Açıklamada ayrıca uluslararası topluma, bu vahşeti derhal durdurmak için acil bir şekilde harekete geçme çağrısı yapıldı. İsrail'in Gazze'deki saldırıları, barış ve istikrarı tehdit eden bir unsur olarak değerlendiriliyor ve tüm taraflar arasında insancıl hukuka saygı gösterilmesi gerektiği vurgulanıyor.

BGC’den Vali Demirtaş’a ziyaret Haber

BGC’den Vali Demirtaş’a ziyaret

Ziyarette Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne ve Bursa basınına ilişkin bilgi veren BGC Başkanı Nuri Kolaylı, Anadolu’daki ilk matbaanın Erzurum’dan sonra Bursa’da kurulduğunu, ilk yerel gazetenin de Bursa Valiliği tarafından yayınlanan Hüdavendigar olduğunu anlattı. Yerel medyanın demokrasilerin gelişmesinde büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan BGC Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Bursa’nın köklü basın kuruluşlarına sahip olduğunu ve buna paralel olarak en güçlü yerel medyanın Bursa’da görev yaptığına dikkat çekti. Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin 550 üyesiyle sektöre ve sektörde çalışan basın mensuplarına hizmet ürettiğini ifade eden Kolaylı, BGC tarafından Bursa’ya kazandırılan Basın Kültür Sarayı’na ilişkin bilgi verdi. BGC Başkanı Kolaylı, “Cemiyetimize ait olan arsayı kat karşılığı müteahhide vererek Basın Kültür Sarayı’nın yapımını sağladık. Basın Kültür Sarayı bünyesinde mülkiyeti Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne ait olan Kültür Bakanlığı onaylı Bursa Basın Tarihi Müzesi, Uğur Mumcu Etkinlik Salonu, BGC Nilüfer Sahnesi, BGC Merkezi, BGC Lokali, sergi salonları, Nilüfer Belediyesi’yle birlikte oluşturduğumuz Akkılıç Kütüphanesi ve alışveriş birimleri yer alıyor. Programınız uygun olduğunda sizi kendi binamızda ağırlamaktan mutluluk duyarız” dedi. Ziyarette konuşan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da, basın sektöründe doğru ve tarafsız haberciliğin büyük önem taşıdığını söyledi. Bursa Valisi Demirtaş, “Basınımızla işbirliği içinde çalışarak Bursa’ya hizmet etmekten büyük mutluluk duyacağım. Mardin’de son 3 yıl içinde başta yol ve çevre yatırımları olmak üzere ekibimizle birlikte önemli çalışmalar yaptık. Bursa’da da vatandaşımıza hizmet için elimizden geleni yapacağız” dedi. Ziyarete Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’nın yanı sıra Başkan Vekili Fuat Kars, Başkan Yardımcıları İhsan Altıkardeş ve Hakan Işıkkent, Genel Sayman Tevfik Fikret Sönmez ve Genel Sekreter Sinan Tunç katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.