Hava Durumu

#Osmangazi Belediyesi

Haberin Analizi - Osmangazi Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Osmangazi Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Osmangazi belediyesinin 2019-2024 döneminin sondan bir önceki meclis toplantısı gerçekleştiriliyor Haber

Osmangazi belediyesinin 2019-2024 döneminin sondan bir önceki meclis toplantısı gerçekleştiriliyor

Osmangazi Belediyesi'nin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Toplantı, 2019-2024 seçim döneminin sondan bir önceki toplantısı olacak. Osmangazi Belediyesi Başkanı önderliğinde gerçekleşen meclis toplantısında Başkan Mustafa Dündar'ın gündem maddeleri öncesi açıklamaları şu şekildeydi: "Evet, tüm Türkiye'yi sarsan 6 Şubat depreminin dün yıldönümünü andık. Asrın felâketi üzerinden bir yıl geçti. Ve gecen bir yıllık dönemde deprem bölgelerinde, dört yüz kırk arkadaşımızla, belirli dönemlerde yaklaşık yüz yirmi araçla çalışmalar yaptık. Allah'a şükürler olsun, bu olaylar bizi bir araya getirdi, yardımlaşmayı, dayanışmayı hissettik. Umarım bu birlikteliğimiz ve dayanışmamız Türkiye genelinde  devam eder ve özellikle acil durumlarda birbirimize destek oluruz. Bunlardan ders çıkarırız. Yaşananlardan ders çıkararak hareket ederiz. Günler geçtikçe, gençlerin dönüşümleri ve yaklaşımları oluyor. Belediyeler olarak bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Yeni yapılaşmalarla birlikte, bölgeler de dönüşüme uğruyor. Bursa tarihi bir şehir ve eski tarihi yapılar arasında teşkilatlar kuruyoruz ve kurmaya devam ediyoruz. Bu dönüşüm sürecinde, vatandaşların kendi istekleri doğrultusunda hareket etmeleri önemli. Okullarda karne törenleri gibi sosyal faaliyetler devam ediyor. Osmangazi Meydanı'nda hızlı bir şekilde çalışmalar sürüyor ve çevre düzenlemeleri yapılıyor.  Alanların halka açılmasıyla birlikte, Bursa'nın nefes aldığı bir yer daha oluşacak. Belediyenin bu başarısı kamuoyunda takdirle karşılanacak. Sosyal etkinlikler devam ediyor, vatandaşlar bilgilendiriliyor ve katılımları teşvik ediliyor. Muhtarlar ve derneklerle bir araya gelerek bu süreci destekliyoruz. Seyir gösterilerinden edebiyat etkinliklerine kadar çeşitli etkinliklerle ailelere destek olmaya çalışıyoruz. Son olarak, kış mevsiminin yoğun yağışlarına rağmen, umutlu bir şekilde bereketli günlerin geleceğine inanıyoruz."

Mustafa Dündar 4'ncü döneme iddialı geliyor Haber

Mustafa Dündar 4'ncü döneme iddialı geliyor

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığını ziyaret eden Başkan Dündar, burada AK Parti Osmangazi Başkanı Adnan Kurtuluş ve ilçe teşkilatıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği toplantıda Başkan Dündar, ilçe teşkilatının verdiği destek ve yaptığı başarılı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Teşkilatımız seçime hazır” Osmangazi’nin burçlarına AK Parti bayrağını yeniden dikmek ve dalgalandırmanın en büyük hedefleri olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “İnşallah her zaman olduğu gibi çok çalışarak başarılı bir şekilde bu seçimleri alacağız. Cumhurbaşkanımız geldi coşkulu bir şekilde Bursa belediye başkan adaylarını tanıttı ve bu coşku tüm Bursa ve Türkiye’ye yansıdı. Buradaki mesaj partimizin bundan sonraki süreçte etkin bir şekilde 31 Mart akşamının işareti. Teşkilat ve belediye başkan adayı olarak hep birlikte çalışıp Osmangazi’nin burçlarına AK Parti bayrağını yeniden dikmek ve dalgalandırmak en büyük hedefimiz. Biz burada görüyoruz ki teşkilatımız seçime hazır seçim koordinasyon merkezi kurulmuş teşkilatlarımız mahalle bazında sandık kurulları oluşturulmuş, bundan sonraki süreçte sokak sokak, kapı kapı gezerek Allah’ın izniyle zafere ulaşacağız” dedi. Osmangazi’de AK Parti belediyeciliğini tekrardan hâkim kılacaklarını belirten AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş da, “136 mahalle başkanı ve kadın ve gençlik kollarımızla seçime hazırız. Bizler genç nesil olarak Mustafa Dündar başkanımızın tecrübelerinden istifade ederek Osmangazi’de AK Parti belediyeciliğini tekrardan hâkim kılacağız inşallah” diye konuştu.

Bursa Osmangazi'nin kursları üniversite kazandırıyor Haber

Bursa Osmangazi'nin kursları üniversite kazandırıyor

Açtığı çok sayıda OSMEK kursuyla yıl boyunca vatandaşlara çeşitli sanat ve iş kolunda eğitimler veren Osmangazi Belediyesi, verdiği kurslar sayesinde çok sayıda vatandaşı iş sahibi yaparken üniversiteye hazırlanan çok sayıda öğrencinin de sınavları kazanmasını sağladı. Yakup Aktaş Kültür Merkezi’nde bulunan OSMEK resim kursuna katılan üniversite hazırlığındaki 40 öğrenci burada öğrendiği bilgilerle üniversite sınavını kazanırken, muhasebe kursuna katılan çok sayıda vatandaş aldığı 70 saatlik eğitimin sonunda MEB onaylı belgeyle kısa sürede iş sahibi oldu. Verdiği başarılı eğitimlerin sonunda yıl boyunca OSMEK kurslarına yoğun talep var.  Verdikleri eğitimler sayesinde 40 öğrencinin fakülteyi kazındığını ifade eden Resim Kursu Öğretmeni Pınar Kaya, “Karakalem, yağlı boya, füzen ve sangin tekniğinde resim dersleri veriyoruz. Bu kurslarda öğrenciler üniversitelerin güzel sanatlar fakültesine hazırlanıyor. Buradan sınavlara hazırlanan 40 öğrencimiz fakülteyi kazandı. Kurslarımıza hobi olarak başlayıp ileriki aşamalarda akademiyi kazananlar oldu. Bu kursiyerlerimizden fakülteyi birincilikle bitirenler oldu. Biz bu kurslarda gizli kalmış yetenekleri ortaya çıkartıyoruz. Resim kurslarına başlayıp sonradan bu işi profesyonel anlamda yapanlar ve resim sergisi açanlar var, öğrencilerimiz burada öğrendikleriyle yaptıkları resimleri satarak bir gelir elde edebiliyor” dedi. 70 saatlik eğitimle kursiyerlerin iş sahibi olduğunu belirten Muhasebe Kursu Öğretmeni Hanife Bayoğlu da, “OSMEK kurslarında vatandaşlarımıza genel ve ön muhasebe kursları veriyoruz. Bu kurslarımız 70 saat sürüyor. Kursun sonunda katılanlara MEB onaylı belge veriyoruz. Bu belgeyi alan kursiyerler muhasebe departmanları, fabrikalar ve mali müşavirlerin yanında rahatlıkla muhasebe elemanı olarak iş bulabiliyor” diye konuştu. Vatandaş kendi elbisesini dikmeyi öğreniyor  Giyim kurslarında kursiyerlere etek, bluz ve elbise, günlük hayatta kullanabilecekleri her işi öğrettiklerini söyleyen Giyim Öğretmeni Sevil Çabuk ise, “Burada öğrendikleri bilgilerle kursiyerler, hem kendi elbiselerini dikiyor, hem de sipariş elbiseler dikerek aile bütçesine katkı sağlıyor. Makine kullanmayı öğrenen vatandaşlar, iş bulma imkânına kavuşuyor. Giyim kurslarımız Ekim ve Haziran ayları arasında devam ediyor” diye konuştu.

Osmangazi'den YKS adaylarına dijital destek Haber

Osmangazi'den YKS adaylarına dijital destek

Başkan Mustafa Dündar, gençlerin eğitimine yönelik yeni bir adım atıldığını belirterek, pakette sürpriz hediyelerin de bulunduğunu açıkladı. Başkan Dündar, yaptığı açıklamada, "Geleceğimizin teminatı gençlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. YKS'ye hazırlanan öğrencilere hediye ettiğimiz dijital eğitim paketi, 25 farklı yayın evinden 450 binden fazla soru ve çözüm videosunu içeriyor. Ücretsiz dağıttığımız bu paketle gençlerimizin sınav hazırlıklarına büyük destek sağlamayı hedefliyoruz" dedi. Sürpriz hediyelerle motivasyon arttırılıyor Başkan Dündar, dijital eğitim paketi içinde gençlere yönelik sürpriz bir öğe de bulunduğunu müjdeledi. Gençlerin çekilişle tablet kazanma şansına sahip olacakları bir sistemin paket içinde yer aldığını belirten Başkan, "Öğrencilerimize bir yandan eğitim desteklerini sağlarken, bir yandan da motivasyonlarını artırmayı amaçlıyoruz. Tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. 450 bin soru ve çözüm videosu ile zengin içerik Osmangazi Belediyesi tarafından ücretsiz sunulan dijital eğitim paketi, 25 farklı yayınevinden 450 binden fazla soru ve çözüm videosunu içermektedir. Deneme sınavları, canlı dersler, konu anlatım videoları gibi birçok içeriğe erişim imkanı, öğrencilere cep telefonları, tabletler veya bilgisayarlar aracılığıyla her an ders çalışma olanağı tanımaktadır.

Başkan Dündar: “Biz gelecek nesillere daha güçlü ve kuvvetli bir devlet bırakmayı hedefliyoruz” Haber

Başkan Dündar: “Biz gelecek nesillere daha güçlü ve kuvvetli bir devlet bırakmayı hedefliyoruz”

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlenen “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Süreklilik ve Bursa” konulu sempozyumda alanında uzman akademisyenler 10 ayrı oturumda Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçiş sürecini anlattı. Sempozyumun açılışına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, belediye başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.  Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Özer Ergenç, Prof. Dr. Saime Yüceer, Prof. Dr. Günay Kut, Prof. Dr. Gönül Tekin, Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Doç. Dr. Ramazan Erhan Güllü, Doç. Dr. Tuğba Eray Biber, Doç. Dr. İsmail Yaşayanlar, Prof. Dr. Vahdettin Engin, Dr. Öğretim Görevlisi Ayda Bektaş, Prof. Dr. Mehmet Karayaman, Araştırma Görevlisi Furkan Karacakaya, Tarih Uzmanı Emel Engin, Doktora Öğrencisi Zümrüt Taş Üskül, Prof. Dr. Zeynep Dörtok Arabacı, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Doç. Dr. İhsan Seddar Kaynar, Prof. Dr. Zeynep Dörtok Abacı, Dr. Öğretim Üyesi Furkan Külünk, Doç. Dr. Kürşat Karacagil, Doç. Dr. Suna Çağaptay, Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Prof. Dr. Özlem Köprülü Bağbancı, Prof. Dr. Arzu Çahantimur, Prof. Dr. Sibel Polat, sempozyumda katılımcılara Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçiş sürecini anlattı.  Osmangazi Belediyesi olarak yıl boyunca düzenledikleri sempozyumlarla tarih ve kültür etkinlikleri yaptıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılını kutluyoruz. Cumhuriyet öncesi Osmanlı ve Selçuklu, çok derin bir devlet yapısı ve geleneğimiz var. Son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşını doldurdu. Devletler yaşlanmaz her zaman 18 yaşındadır, bizler de devletin 18 yaşını sürdürmesi adına bu tür sempozyum ve etkinlikler yapıp geçmişi geleceğe taşıyarak gelecek nesillere daha güçlü ve kuvvetli bir devleti bırakmayı hedefliyoruz. Geçmişi ve tarihimizi biliyorsak çok daha net şekilde önümüzü görür ve ona göre yol almış oluruz” dedi.  Bu anlamlı sempozyumu düzenlediği için Başkan Dündar’a teşekkür eden Organizasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. İsmail Yaşayanlar da, “Cumhuriyetin 100. yılını idrak ediyor olmamız ayrı bir değer. İnsanların tarihinde 100 yıllar önemli ama milletler için binlerce yıllık devletler için süreç daha uzun 28 Ekim akşamı meşhur, ‘Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ sözü neyi gösterir. ‘Yarın devleti yıkıyoruz. Yeni devlet kuruyoruz’ demiyor Atatürk. ‘Yarın Cumhuriyet ilan ediyoruz, yani rejimimizi değiştiriyoruz’ diyor.” şeklinde konuştu.  Prof. Dr. Vahdettin Engin de yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutluyoruz. Bu güzel senede Osmangazi Belediyesi’nin destekleriyle anlamlı bir sempozyum düzenledik. Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçiş sürecini hepsi birbirinden değerli hocalarımızla değerlendirdik. 10 oturumluk sempozyumun çok faydalı olduğuna inanıyorum. Bu sempozyuma katılan ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Hazreti Mevlana, 750’inci vuslat yılında Osmangazi’de anıldı Haber

Hazreti Mevlana, 750’inci vuslat yılında Osmangazi’de anıldı

Bursa Konyalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin, Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlediği anma programı.Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayarak tasavvuf musikisi konseri ve semazen gösterimiyle devam etti. Program mehter takımının konseriyle son buldu. Hazreti Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslatının 750’inci yıl etkinliğine Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Mersin, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş, Bursa Konyalılar Derneği Başkanı Musa Bozkurt,Bursa’da yaşayan Konyalılar ve Bursalı vatandaşlar katıldı. Hazreti Mevlana’yı hakka vuslatının 750’inci yılında rahmet ve şükran ile andıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, “Tasavvuf kültürünün en büyük temsilcilerinden olan Hazreti Mevlana’nın yaratana ve yaratılana duyduğu aşk ve muhabbet, her yıl Şeb-i Arusgünlerinde ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında gönüllere dokunmaktadır. Kuran, sünnet ve tasavvufu kaynak alarak eşsiz edebi üslubuyla mesajını insanlığa aktaran vuslatının üzerinden 750 yıl geçmesine rağmen sadece ülkemizde değil tüm dünyada isminden hep hayır, dua ve hayranlıkla söz ettiren Hazreti Mevlana, çağları aşan söylem ve söyleyişiyle insanların ruhuna dokunmuş büyük bir alim ve gönül insanıdır. Farklı dilleri konuşan, dinlere inanan ve kültürlere sahip milyonlarca insan,Hazreti Mevlana’nın şahsında ve eserlerinde insan olmanın anlam ve önemini daha iyi kavramaktadır. Bu toprakları bizler için vatan yapan kadim kültürümüzde Hazreti Mevlana ve onun gibi Allah dostlarının emekleri çok büyüktür. Anadolu insanına aşıladıkları birlik şuuru sayesinde tek bir millet olarak kardeşçe, hür ve bağımsız yaşama imkanına sahibiz, ne olursan ol gel evrensel iletisiyle kendisine gönül veren herkesi sevgi, bilgi, kemal, hoşgörü, ahlak ve insanlık değerlerine davet etmiştir” dedi. “İSRAİL TARAFINDAN KATLEDİLEN KARDEŞLERİMİZİN FERYADI ARŞI TİTRETİYOR” Bugün içinde bulunduğumuz durumda insanlık Hazreti Mevlana ve onun gibi gönül dostlarına her zamankinden daha çok ihtiyaç duymakta olduğunu belirten Erdönmez, “Filistin, Gazze ve Batı Şeria’da işgal edilmiş topraklarda yaşamını sürdürmeye çalışan ve terör devleti İsrail tarafından katledilen kardeşlerimizin feryadı arşı titretirken vicdanını sesine kulaklarını tıkamış batı devletleri bu zulmü desteklerken bizler yine hakkın sesi olmaya devam edeceğiz. Hazreti Pirin dediği gibi bizim dergahımızumutsuzluk dergahı değildir. Kişi rabbine dayanmışsa yalnız değildir. Rabbine kavuşmayı bir vuslat olarak gören ve ona kavuştuğu geceyi bir düğün gecesi, Şeb-i Arus gecesi gören kişi için ölüm artık ölmüştür. Ölümü içinde öldüren kişiyi artık Allah’tan başka hiç kimse korkutamaz. Ne mutlu bize ki sayın cumhurbaşkanımız ve Türkiye bugün her şeyi göze alarak dünyaya meydan okuyor. Burası yüzlerce yıl 3 kıtaya adalet, demokrasi ve hoşgörüyle hükmeden Osmangazi’dir. Bugün kuruluştan kurtuluşa, Cumhuriyetin yüzüncü yılından Türkiye yüzyılına gönül ve hizmet seferberliğimiz sürüyor. Türkiye hazan mevsiminin ardından sayın cumhurbaşkanımız liderliğinde yeni Türkiye ile yeni bir bahar ve uyanış başladı”diye konuştu. Hazreti Mevlana gibi bütün dünyaya ve insanlığa öğütler veren bir ecdadın torunları olduklarını belirten Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Ali Mersin de, “Şuan Gazze’de büyük bir yıkım ve insanlık dramı var. Sayın cumhurbaşkanımız ve bizim insanımız dışında tüm dünyanın sağır, dilsiz ve kör olduğu bir dönemden geçiyoruz. Hazreti Mevlana’nın düğün gecesi olarak nitelendirdiği hakka yürüyüşünün 750’inci yılındayız. Bildiğiniz gibi 2023 yılı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, tarafından Mevlana yılı olarak ilan edildi. Biz de Hazreti Mevlana felsefesini en doğru şekilde anlamak amacıyla bugün aradayız” dedi. AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da yaptığı konuşmada, “Bize aşkı, merhameti, kâinatın önemli şifrelerini her daim anlatan ve onun eserlerinden ilham alarak pek çok noktada düşünce tasavvurumuza dair önemli merhaleleri kat ettiğimiz değerli bir kişiliği bugün bir kez daha rahmetle anıyoruz. Hazreti Mevlana’nın vefatının 750’inci yıl dönümü vesilesiyle bir araya geldik. Ben bu vesileyle bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Dernek olarak anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Bursa Konyalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Musa Bozkurt ise, “Dernek olarak Hazreti Mevlana’yı anma programının bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz.  Düzenlediğimiz bu programlar değerli hemşerilerimizin katılımıyla her yıl katlanarak artıyor. Bundan sonra da her yıl Hazreti Mevlana’yı anma programlarımızı devam ettireceğiz. Biz dernek olarak Bursa’da yaşayan hemşerilerimize maddi ve manevi elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Dernek olarak çok fazla etkinlik düzenledik, düzenlemeye devam ediyoruz. Bu etkinliklersayesinde hemşerilerimizin birbirlerini tanıması ve kaynaşmasını amaçlıyoruz. Ben programın düzenlenmesinde katkıları olan başta Osmangazi Belediyesi olmak üzere tüm belediyelere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.