Hava Durumu

#Park

Haberin Analizi - Park haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Park haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Çocuklar istedi Başkan Dündar, hemen yerine getirdi Haber

Çocuklar istedi Başkan Dündar, hemen yerine getirdi

Mahalledeki parkları mahallede yaşayanların istek ve taleplerine göre yenileyen Osmangazi Belediyesi, bu çerçevede Veysel Karani Mahalle Çocuk Parkı’nı baştan aşağı yeniledi. 4 bin 360 metrekare alanda bulunan parkta 240 metre kare oyun alanı, 2 bin 210 metrekare yeşil alan, 260 metrekare spor alanı, 332 metrekare, 63 metrekare egzersiz alanı ile 630 sertzemin Osmangazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmayla yenilendi. Ayrıca fitness aletleri, salıncaklar,aztek, zıpzıp, tahterevalli, oyun grupları, piknik masası ve bankların yanı sıra,700 adet bitki v 200 kilogram çim ile park tamamen yenilenmiş oldu. Veysel Karani Çocuk Parkı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Vatandaşlarımızın daha güzel ortamlarda yaşayabilmesi, nefes alabilmesi ve daha huzurlu ortamlarda vakit geçirebilmesi için yeni parklar kazandırıyoruz. Yeni parklar yaparken eskiyen parkları da yeniliyoruz. Veysel KaraniMahallemiz’de1993 yılında açılmış parkımız da bazı yıpranmalar meydana gelmiş. Bizlerde belediye olarak parkı baştan aşağı yeniledik. Burada yeni bir yaşam alanı, çocuklarımız için oyun aletleri ve vatandaşlarımız içinyürüyüş yolu, yeşil alan, gençlerimiz için ise spor alanları yaptık. Yenilenen parkımız, mahallemize hayırlı olsun” dedi. Veysel Karani Mahalle Muhtarı Mustafa Gezgin de mahallesinde bulunan parkı yenileyerek hizmete açan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a mahalle sakinleri adına teşekkür etti.

Osmangazi’de parklar yenileniyor Haber

Osmangazi’de parklar yenileniyor

Yapılan çalışmalar çerçevesinde Soğanlı Mahallesi Dışbudak Parkı yenilenerek yeni haline kavuştu. Çocuklardan gelen istek ve taleplere göre parkları yenilenirken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da yenilenen parkları tek tek inceliyor. Toplam 13 bin 140 metre kare alan üzerine kurulan Dışbudak Parkı’nda 385 metre kare oyun alanı, 9 bin 200 metre kare yeşil alan, 406 metre kare spor alanı, 630 metre kare yürüyüş yolu, 522 metre kare bisiklet yolu ile 120 metre kare egzersiz alanı bulunuyor. Parkta ayrıca 1. oyun gurubu, 3’lü aztek, 3 salıncak, 1 engelli salıncağı, 1. tahterevalli, 1, denge aleti, 8’li fitness takımı, 1 çeşme 2 pota, 16 bank, 15 piknik masası bulunuyor. 2 milyon 500 bin lira maliyetle yenilenen park yeni haliyle hizmet vermeye başladı. Yenileme çalışmaları tamamlanan Dışbudak parkını ziyaret eden Başkan Dündar, burada yaptığı konuşmada, “Soğanlı Mahallemize 13 bin metre karelik alan üzerinde yürüyüş parkuru, dinlenme yerleri, basket sahası, her yaşta insanın spor yapabileceği aletleriyle vatandaşlarımızın burada keyifli vakit geçirdiği parkı ilçemize kazandırdık. Mahallelerimizin nefes aldığı yerlere ihtiyacı var biz bu parkları bu düşünceyle yapıyoruz. Mahalleli gelip burada keyifli vakit geçiriyor. Spor yapıp, güzel sohbetler ediyor” dedi. Soğanlı Mahalle Muhtarı Zeynep Yıldırım ise, “Bu güzel hizmeti mahallemize kazandıran Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a şahsım mahallem adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

BUTTİM'den Bursa'ya yeni karavan park girişimi Haber

BUTTİM'den Bursa'ya yeni karavan park girişimi

BURSA (İGFA) - Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün arkasında yer alan ve mülkiyeti Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi’ne (BUTTİM) ait 4 bin metrekarelik alan, 80 araç kapasiteli karavan parkı olarak kullanılacak. Doğası ve bulunduğu konum itibariyle konaklamaya elverişli, elektrik-su alt yapısı hazır olan alanın BUTTİM’e gelir getirmesi hedeflenirken kent hayatına da katkı sağlanması planlanıyor. BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül ve BUTTİM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emin Tamam, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret ederek Karavan Park Projesi ile ilgili istişarede bulundu. KAPASİTESİ 80 ARAÇLIK OLACAK Özellikle pandemi ile birlikte karavan sayısının artış gösterdiğini ve bu artışın park sorununu da beraberinde getirdiğine dikkati çeken BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, “Günümüzde, karavanlar özgürlüğün simgesi olmaktan çıkmış, sayılarının artmasıyla birlikte kentlerimizin trafiğini ve park sorununu olumsuz etkileyen bir durum haline gelmiştir. BUTTİM olarak hem kat maliklerimizden gelen talepleri değerlendirdik, hem de kentimize olan sosyal sorumluluğumuzun bilinciyle harekete geçtik. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün arkasında bulunan ve mülkiyeti BUTTİM'e ait olan 4 bin metrekarelik alanı, 80 araç kapasiteli bir karavan parkına dönüştürme kararı aldık. Bu projenin hayata geçmesiyle, hem karavan sahiplerine uygun bir park yeri sunacağız hem de BUTTİM'e ek gelir sağlayacağız. Karavan Parkı projesi, sadece BUTTİM ve kat malikleri için değil, aynı zamanda şehrimiz için de büyük bir katkı sağlayacak. Daha düzenli ve güvenli bir trafiğe katkıda bulunacak, aynı zamanda kentimizin ekonomisine destek olacaktır.” dedi. BAŞKAN DÜNDAR: HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ “Amacımız, kentimizin sıkıntılarını çözmeye katkı sağlamak ve sizlerin daha iyi bir yaşam alanına sahip olmanıza destek olmaktır” şeklinde açıklamalarda bulunan Başkan Sadık Şengül, “Projemiz ile ilgili Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile istişarelerde bulunduk ve desteklerini aldık. Her türlü desteği sağlamak için yanımızda olduklarını belirttiler. Sizlerin de desteği ve anlayışıyla bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, “BUTTİM'in karavan parkı projesi, hem kentimizin park sorununa katkı sağlayacak hem de ek gelir kaynağı oluşturacak. Bursa'ya bu tür katkılarla hizmet etmek, şehrimizi daha yaşanabilir bir yer yapmada önemli bir adımdır. BUTTİM'in sosyal sorumluluğunu ve kentimize katkı sağlama vizyonunu takdir ediyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak projenin başarıyla hayata geçmesi için gerekli desteği vermeye hazırız. Projenin, Bursa halkına ve kentimize hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.