Hava Durumu

#Pazar

Haberin Analizi - Pazar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Pazar haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Peynir fiyatlarında ucuzluk arayanlar pazara gidiyor Haber

Peynir fiyatlarında ucuzluk arayanlar pazara gidiyor

HABER / GÜLSÜN ARSLAN Marketlerdeki yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar, daha uygun seçenekler aramak için pazarları tercih ediyorlar. Ancak, pazar fiyatlarının da yüksek olması, bu tercihi zorlaştırıyor. Vatandaşlar, kaliteli ve uygun fiyatlı peynir bulma arayışında çeşitli alternatifler arasında denge kurmaya çalışıyorlar. Pazarda satılan peynirlerde kilogram başına fiyatlar oldukça çeşitli. Köy peyniri, 100 lira ile en uygun seçenekken, Eski Kaşar peyniri 240 lira ile en yüksek fiyatlı ürünler arasında yer alıyor. Fiyat aralığı içinde, Antalya Peyniri, Balıkesir peyniri, Çeçil peyniri gibi çeşitli seçenekler bulunuyor.  Marketlerde ise benzer çeşitlerdeki peynirlerin fiyatlarının daha yüksek olduğu gözlemleniyor. Pazar alışverişinin cazip alternatifler sunduğu günümüzde, peynir fiyatları tüketiciler arasında merak konusu olmaya devam ediyor. İşte, çeşitli pazarlarda bulunan peynir çeşitlerinin kilogram başına fiyatları: Köy Peyniri: 100 TL Antalya Peyniri:150 TL Balıkesir Peyniri:160 TL Ezine Peyniri: 200 TL Ezine Yumuşak Peyniri: 200 TL Ezine Sert Peyniri: 200 TL Eski Kaşar Peyniri: 240 TL Çeçil Peyniri: 140 TL Malatya Tulum Peyniri: 170 TL Pazardaki peynir fiyatlarıyla market fiyatları arasındaki fark, vatandaşların tercihlerinde belirleyici bir rol oynuyor. Fiyat avantajı arayanlar pazarları tercih ederken, bazı yüksek pazar fiyatları da tercihlerdeki dengeleri değiştiriyor.

Pazar esnafı ve vatandaş arasındaki fiyat savaşı: "40 bin borçlandım" Haber

Pazar esnafı ve vatandaş arasındaki fiyat savaşı: "40 bin borçlandım"

BURSA / GÜLSÜN ARSLAN  Fiyatların yükselmesiyle birlikte alışveriş yapan vatandaşlar da daha az ürün almaya başlıyor, bu da esnafın gelirini olumsuz yönde etkiliyor. Esnafın dertli olduğu gibi, vatandaşlar da pahalılık nedeniyle şikayetçi. Özellikle patates satışı yapan bir kadın esnaf, patatesleri 13 liradan alıp 16 liraya satmasına rağmen, vatandaşların çıkarcılıkla suçlamasıyla karşı karşıya kalıyor. Esnaf, gerçekte ne çıkarlarının olduğunu sorgulayarak, ailesini geçindirmek için pazarda mücadele ettiğini belirtiyor. Yaşadığı sıkıntıları şu sözlerle ifade ediyor: "Pazarda patates satıyorum ve işlerimiz hiç iyi gitmiyor. Patatesleri 13 liradan alıp 16 liraya satıyorum, ancak insanlar bize çıkarcı diyor. Gerçekte ne çıkarımız var, ne menfaatimiz? Sekiz yaşındaki çocuğumu pazarlarda büyüttüm, ancak bana 'esnaf teröristtir' diyorlar. Bu suçlamaları hak etmiyoruz. Millet bize sitem ediyor, ama biz sadece geçim mücadelesi veriyoruz." ESKİDEN BES KİLO ALANLAR ŞİMDİ ZORLANIYOR  Cumhurbaşkanı'nın da destek bekleniyor ancak esnaf, asgari ücretin 17 bin lira olarak açıklanmasına rağmen, artan diğer yaşam maliyetleri nedeniyle dar gelirli vatandaşların düzgün alışveriş yapamadığını vurguluyor. Bazı müşteriler, artan fiyatlar nedeniyle alışverişlerini kısıtlamak zorunda kalıyor. Pazar esnafı, sadece geçim mücadelesi verdiğini ve biriktirecek bir kuruşu olmadığını ifade ediyor. Bu zor koşullarda toptancılara olan borcunun 40 milyara ulaştığını belirten esnaf, "Bir kuruş biriktiremiyoruz. Hatta bu ay için toptancılara 40 bin borçlandım. Hamallık yapmaktan başka bir şey değil. Sadece karnımızı doyurabiliyoruz. Bu koşullarda gerçekten kazançlı mıyım, sizce?" diyor. Sadece karnını doyurabildiğini ve bu şartlarda gerçekten kazançlı olup olmadığını sorguluyor. Artan maliyetler ve düşen alım gücüyle birlikte hem esnaf hem de vatandaş zor durumda kaldığını ifade ediyor.

Bursa’da vatandaş kışlık hazırlığı için pazarın yolunu tuttu Haber

Bursa’da vatandaş kışlık hazırlığı için pazarın yolunu tuttu

Merve ÇEVİK/Haberin Analizi Yaz boyunca birbirinden güzel sebze ve meyveler tezgahları süsledi. Önce kuraklık sonra aşırı yağan yağışlar tarım arazilerini etkilerken bu durum yaz boyunca da tezgahlara fiyat artışı olarak yansıdı.  Artan fiyatlarla birlikte alım gücündeki zorluklar da doğru orantıda artarken vatandaş sebze ve meyveyi adet olarak almaya başladı. Yaz ayının son günlerinde ise anneannelerimizin babaannelerimizin yıllardır yaz sonu kış boyunca tüketilebilecek sebze ve meyveleri alıp buzluğa koyduğu vakti geldi. Kimilerine göre fiyatlar çok gelirken yine de az da olsa kışlık alışveriş yapmak zorunda olduklarını ifade eden vatandaşlara karşılık esnafın yorumu ise “Bu yaz önce kuraklık sonra aşırı yağan yağışlar ister istemez tarım arazilerini etkiledi. Hal böyle olunca fiyatlar tezgahlara yansıdı. Birçok ürün tarlada ziyan oldu. Aslında yeteri kadar ürün de yok. Bugün de fiyatlara baktığımızda yüksek olan bazı ürünlerin yeteri kadar olmaması. Vatandaş kısmına da bakıldığında tabii haklılar ama yine de insanlar az da olsa almaya çalışıyorlar.” şeklinde oldu. Pazardaki bazı sebze ve meyve fiyatları ise şu şeklide; Bursa şeftalisinin kilosu 35 TL ile 50 TL arası Kara erik kilosu 30 TL ile 40 TL arası Üzümün kilosu 35 TL ile 40 TL arası Salçalık domates 15 TL ile 35 TL arası Boncuk Ayşe taze fasulye 60 TL ile 80 TL arası Bamya 70 TL ile 100 TL arası

Meteoroloji'den Bursa için sağanak yağış uyarısı! Haber

Meteoroloji'den Bursa için sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji tarafından Bursa için bugün yapılan tahminlere göre Bursalıları güneşli bir gün bekliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Bursa için yapılan tahmine göre: Haftanın üçüncü gününde Bursa güne az bulutlu hava ile 28 derecelik bir sıcaklık ile güne başladı. Öğle saatlerine doğru sıcak hava yükselişe geçerek termometreler 32 dereceye kadar ulaşıyor. Öğle saatlerinde sıcaklık 35 derece olurken şehir genelinde gökyüzüne açık bir hava hakim oluyor. Öte yandan sıcak hava öğle saatleri sonrası etkisini sürdürürken termometrelerde sıcaklık 34 derece olarak ölçülmekte. Akşam saatlerine doğru ise az bulutlu hava gökyüzünde yerini korurken termometrelerde okların aşağı yönde hareket ediyor ve sıcaklıklar 29 derecelere kadar iniyor.  Gece saatlerinde sıcaklık 27 dereceye kadar düşerken az bulutlu bir hava ile gün sona eriyor. HAFTASONU YAĞIŞ VAR Diğer yandan Meteoroloji tarafından Bursa için 5 günlük hava tahmin raporuda belli oldu. Rapora göre hafta içinde sıcaklık ve parçalı bulutlu bir hava şehir geneline hakim olurken haftasonu için ise Bursalılara gökgürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. PERŞEMBE gününde havaya sıcaklığı gün içinde 35 dereceye kadar yükselirken akşam saatlerinde sıcak hava etkisini kaybediyor ve sıcaklık 21 derecelere kadar iniyor. CUMA günü dereceler 33'ü gösterirken gökyüzünde de parçalı bulutlu hava etkisini gösterecek. Akşam saatlerinde ise sıcak hava etkisini kaybederek 23 dereceye kadar düşüş yaşanıyor. CUMARTESİ gününde ise sıcaklıklar termometrede 32 dereceyi gösterirken şehir genelinde Bursalıları gökgürültülü sağanak yağış beklemekte. PAZAR günüde sağanak yağış etkisini sürdürürken hava sıcaklıkları gün içinde 32 derece olarak ölçülürken akşam saatlerinde 22 dereceye kadar düşüş yaşanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.