Hava Durumu

#Saldırı

Haberin Analizi - Saldırı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Saldırı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kilisede cinayet : Maskeler bulundu ancak silahlar kayıp Haber

Kilisede cinayet : Maskeler bulundu ancak silahlar kayıp

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin, Büyükdere Mahallesi'ndeki Santa Maria Kilisesi'ne dün gerçekleşen silahlı saldırının ardından başlattığı çalışmalar sürüyor. Çalışma kapsamında, görevlendirilen 150 kişilik ekip kamera görüntülerini izleyerek şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Ekipler, yabancı plakalı bir otomobille olay yerine yakın bir noktaya kadar gelen ve kiliseye yaya olarak giren 2 zanlının, saldırının ardından aynı araçla kaçarak Başakşehir'de bir adrese gittiğini tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen emniyet güçleri, saldırıyı gerçekleştiren ve onlarla bağlantılı olduğu değerlendirilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik 30 adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, 51 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan 51 kişiden 23'ü olayla bağlantıları bulunmadığı gerekçesiyle idari işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirildi. Aralarında kadınların da bulunduğu şüpheliler güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Zanlıların dijital materyallerinin de incelendiği belirtildi. KAR MASKELERİ BULUNDU Operasyonda, silahlı saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. ile Rus uyruklu D.T'nin yakalandıkları adresin çevresinde yapılan aramalarda, olayda kullandıkları değerlendirilen kar maskeleri de bulundu. SİLAHLARA HENÜZ ULAŞILAMADI Saldırıda kullanılan silaha ise ulaşılamadığı belirtildi. Öte yandan, gözaltındaki şüpheliler A.K. ile D.T'nin terör örgütü DAEŞ'le bağlantılarının araştırıldığı öğrenildi. Polis ekiplerinin saldırıya ilişkin çalışmaları sürüyor.

İçişleri Bakanlığı'na saldırı Haber

İçişleri Bakanlığı'na saldırı

Ankara'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü binası önünde duyulan patlama sesinin ve silah seslerinin ardından emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. 2 teröristin etkisiz hale getirildiği İçişleri Bakanlığı giriş kapısı. BAKAN YERLİKAYA: BOMBALI SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNULDU İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 teröristin bombalı saldırı eyleminde bulunduğunu, 2 emniyet mensubunun hafif yaralandığını açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili şunları kaydetti: "Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum." Saldırının olduğu bölgenin harita görüntüsü  SORUŞTURMA BAŞLATILDI Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik terör saldırısı nedeniyle soruşturma başlattı, konuyla ilgili erişim engeli, yayın yasağı kararı verildi. Yapılan açıklamada, "01.10.2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Öğretmene saldırı, geleceğe saldırıdır Haber

Öğretmene saldırı, geleceğe saldırıdır

Orhangazi’deki Eğitim Sendikaları, Erenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aysel Bağın’ın saldırıya uğramasına tepki gösterdi. Olay sonrasında adli soruşturma devam ederken, Okul önünde bir araya gelen Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş ve Eğitimin Gücü Sendikaları temsilcileri bir araya gelerek yaşanan olaya tepki gösterdi. Yetkililerin daha ciddi tedbir almasını bekliyoruz Okul önünde bir araya gelen sendikalar adına açıklama yapan Türk Eğitim Sen Bursa 2.Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş, "Eğitim-öğretim yılının henüz başında bir öğrencinin ablası tarafından darp edilen müdürümüzün yanında olduğumuzu belirtmek ve bu çirkin saldırıyı kınamak için bir arada olduklarını belirterek, değerli okul müdürümüze yönelik bu saldırı aslında bütün eğitim camiamıza ve geleceğe yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı kamu görevlilerini sistemli bir şekilde itibarsızlaştırma çalışmalarının bir sonucudur. Bütün yetkilileri artık daha ciddi tedbir alma konusunda harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi. Gümüş konuşmasını şöyle sürdürdü; "Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki, öğretmene şiddet vakaları artık sıradanlaşmış üçüncü sayfa haberleri arasına girmiş durumdadır ifadelerine yer veren Fatih Gümüş, gün geçmiyor ki öğrenci ya da veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım. Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına ve hatta canına kasteden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri içeren mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Psikolojik danışmanlık hizmetlerinin etkin hale getirilmesi, disiplin yönetmeliklerinin yetersizliklerinin giderilmesi, okullarda güvenlik önlemlerinin alınması vs. gibi düzenlemeler zaman kaybetmeden yapılmalıdır. Öğretmene verilen değer hususunda öğrenci ve ailelerin bilgilendirilmesi, öğretmene şiddet vakalarının önünün alınması anlamında gözden kaçırılmaması gereken hususların başında gelmelidir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.