Hava Durumu

#Sanayi

Haberin Analizi - Sanayi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sanayi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kestel Belediyesi'nin 'temiz hava' mücadelesi sürüyor Haber

Kestel Belediyesi'nin 'temiz hava' mücadelesi sürüyor

Kestel’de sanayi bölgelerindeki fabrikalardan kaynaklı oluşan hava kirliliği ile mücadele devam ediyor. Kestel Belediyesi, Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan komisyon ile Kestel’deki sanayi bölgelerindeki fabrikalarda 7 gün 24 saat filtre denetimi gerçekleşiyor. Ayrıca drone ile duman salınımını takip eden ekipler, havadan tespit ettikleri fabrikalara tutanak tutuyor. Şuana kadar 115 fabrikada denetim yapılırken bacalarındaki filtreleri çalıştırmayan veya filtre bulunmayan işletmelere cezai işlem uygulanıyor. Konuya ilişkin konuşan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, "Kestel’de uzun süredir en büyük hassasiyetimiz olan hava kirliliği ve temiz havaya ilişkin Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz ile ortak bir komisyon kurduk. 3 kurumun yetkileri, hava kalitesi ölçüm istasyonlarından alınan sonuçlar, drone ile havadan takip ve fabrikalara gidilerek denetim yapmak suretiyle 7 gün 24 saat görevdeler. Günün her saatinde ilçemizdeki fabrikalara ani denetimler gerçekleşiyor. Bazı fabrikaların bacalarında filtre sisteminin bulunmadığını bazı fabrikalarda ise mevcut olan filtrelerin çalıştırılmadığını görüyoruz. Bu işletmelere yüklü miktarda para cezaları uygulanıyor. Bu uygulamaları devam ettirmeleri takdirde çok daha ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Gerek sosyal medya hesaplarımıza gelen mesajlar, belediyemize bu konuya ilişkin gelen şikayetler, gerekse görevli arkadaşlarımızın takip ve denetimleri ile her bir koldan hava kirliliği ile mücadelemiz devam ediyor ve Kestel’imizde temiz havaya ulaşana kadar da devam edecektir. Çocuklarımızın daha temiz hava solumaları için hava kirliliği ile hep birlikte mücadele etmeliyiz. Kestel, hak ettiği hava kalitesine ulaşmalı" diye konuştu.

BTÜ sanayi işbirliği Haber

BTÜ sanayi işbirliği

Bursa Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıda, Türkiye’nin rekabet gücünü arttıracak yenilenebilir enerji, değerli madenler ve teknoloji geliştirme alanlarında geliştirilebilecek proje konuları ele alındı. Çalıştay öncesinde TENMAK Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı ve BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar tarafından her iki kurum arasında yürütülecek ortak proje çalışmalarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı. BTÜ olarak Ar-Ge yetkinliğinin arttırılması ve üniversite sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi için çalıştıklarını dile getiren BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Sizlerin de bildiği gibi üniversitemiz bünyesinde bir 'Proje Destek Ofisi' kurduk. Burada proje yazma ve proje yönetimine destek olmakla birlikte TENMAK gibi panellerin de simülasyonunu yapıyoruz. Bu şekilde hem proje başvurularımızın hem de proje kabul oranlarımızın arttırılmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Üniversite ve bölge bazında Ar-Ge kültürünün geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalar yürüttüklerini aktaran Rektör Çağlar, “Sanayinin problemlerine çözüm sunan Ar-Ge ve doktora çalışmaları yapmak en büyük önceliğimiz. Bu anlamda üniversitemizi hem sanayii güçlendiren hem de sanayi ile güçlenen üniversite olarak tanımlayabiliriz” şeklinde konuştu. TENMAK Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı, nükleer enerji, bor, nadir torak elementleri, teknoloji geliştirme alanlarında Türkiye’nin rekabet gücünü arttıracak ürün ve teknolojilerin geliştirilmesi amacıyla bilimsel çalışmaların yapılmasını teşvik edip desteklediklerini dile getirdiği konuşmasında; “Amacımız etkin olduğumuz alanlarla ilgili Türkiye’de gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerini yürütmek ve desteklemek. Üniversitelerle yakın iş birliği yaparak bu görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Sahip olduğu sanayii ve akademik potansiyeli ile Bursa önemli bir çalışma alanı. Buradaki akademik camia ve sanayi iş birliğinde anlamlı sonuçlar çıkacağına inanıyoruz. TENMAK olarak temel hedefimiz uygulamalı Ar-Ge ile sorunların çözüme kavuşturularak ülke ekonomisine ticari bir değer olarak kazandırılmasını ve ülkemiz teknolojik bilgi birikiminin arttırılmasını sağlamak. Genç bir üniversite olan Bursa Teknik Üniversitesi de güçlü akademik kadrosuyla kentin önemli bir dinamiği. Birlikte verimli çalışmalar gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz.” dedi. İki oturum halinde gerçekleşen çalıştay programının ilk oturumunda TENMAK Enstitü uzmanları tarafından BTÜ akademisyenlerine geliştirilebilecek proje konuları hakkında bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Aralarında BOSCH, Ermaksan, KARSAN, VARAKA Kağıt, TR-BOR, ve BTSO’nun ilgili meslek komitelerinin de yer aldığı öğleden sonraki oturumda ise özel sektör temsilcileri ile akademisyenler bir araya gelerek Bursa ve Türkiye adına önem arz eden stratejik proje önerileri üzerine değerlendirmelerde bulundular.

Bakan Kacır gençlerle buluştu Haber

Bakan Kacır gençlerle buluştu

AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları’nın düzenlemiş olduğu ‘Genciz Geleceğiz’ gençlik buluşması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Programa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa milletvekilleri Ayhan Salman, Emel Gözükara Durmaz ve Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Temiztürk, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen ve gençler katıldı. Bursa’nın gözdesi ve Türkiye’nin ilk plastiksiz kütüphanesi olan ‘Uyumayan Kütüphane’de gençlerle bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gençlerden gelen soruları cevapladı ve savunma sanayisinde Türkiye’nin geldiği noktadan bahsetti. Bakan Kacır, “Yaptığımız faaliyetler, ortaya koyduğumuz projeler gençler tarafından çok sahiplenildi. Türkiye 10-15 yıl içerisinde insansız hava araçlarında dünyanın 1 numarası oldu. Bu kadar kısa bir süre içerisinde Türkiye sınıfında dünyanın en iyisi milli insansız hava araçlarını yapan bir ülke olma noktasına geldi. Gençlerimizin başarılarıyla ülkemiz tarih yazacak” dedi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Hizmette Öncelik Gençlerindir’ şiarıyla eğitimden iş hayatına, kültür sanattan spora hayatın her alanında gençlerin yanında olduklarını ifade etti. Hizmet anlayışlarının merkezinde gençlerin bulunduğuna işaret eden Başkan Yılmaz, “Gelecek nesillerimizi ihya edecek projeleri hayata geçiriyoruz. İlçemize kazandırdığımız uyumayan kütüphaneler önemli bir ihtiyaca cevap verdi. Hizmete açtığımızdan bu yana Yıldırım’ın eğitim ve kültür yaşamına yeni bir soluk kazandıran kütüphanelerimizi aynı zamanda birer sosyal yaşam merkezi olarak planladık. Gençlerimizin kendilerini geliştirebileceği eğitim ve seminerler düzenleyerek, programlar icra ederek bu mekanları yaşayan birer merkez haline getirmeye gayret ediyoruz. Evlatlarımızın geleceği için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a bizlere ve gençlerimize olan desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.