Hava Durumu

#Talas

Haberin Analizi - Talas haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Talas haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kayseri Talas'ta Yamaç Paraşütü heyecanı Haber

Kayseri Talas'ta Yamaç Paraşütü heyecanı

(KAYSERİ İGFA) Festival Talas 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında 2 bin rakımlı Ali Dağı’nda gerçekleşen yarışmaya 20’si yabancı 150 sporcu katıldı. Ali Dağı’nın zirvesinde düzenlenen açılış programında konuşan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz, Ali Dağı’nın hava sporlarında Türkiye’de en bilinen yerlerden olduğunu söyleyerek, organizasyon için Kayseri'ninTalas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti. “TALAS BELEDİYESİ HE ZAMAN DESTEK OLUYOR” Organizasyon ve pistle ilgili memnuniyetlerini dile getiren yarışmacılar, Talas Belediyesi’nin verdiği katkılardan dolayı Başkan Mustafa Yalçın’a teşekkürlerini iletti. Yarışmaya katılan en genç isim olan Nuri Gül, “18 yaşındayım, yarışmaya geldim, buradaki ortam olsun, take off olsun, buraya gelirken yol güzergahı olsun hepsi çok güzel. Buraya ilk defa burada uçuş yapacağım. Buradan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın Bey’e çok teşekkür ederiz. Her şey çok güzel.” ifadelerini kullandı. Bir diğer yarışmacı Fazlı Borazan da Talas Belediyesi’nin kendilerine büyük destek verdiğini vurgulayarak özellikle uçuş pisti noktasında çok güzel bir ortam hazırladıklarını söyledi. Kalkış ekibinden Mehmet Budak da yerel yönetimlerin bu tür faaliyetlerin içinde yer almasının çok önemli olduğunu belirterek Talas Belediyesi’nin bu tür organizasyonlara her zaman destek olduğunu belirtti. Budak şunlar söyledi: “Bu tür organizasyonlar yerel destek olmadan olmuyor, Talas Belediyesi de bu konuda çok hassas Başkan Yalçın’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” ÖDÜL TÖRENİ CUMARTESİ 19.00’DA Öte yandan yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri, bugün düzenlenecek törenle verilecek. Yamaç Paraşütü İniş Alanında düzenlenecek ödül töreni, saat 19.00’da başlayacak.

Kayseri Talas'ta Kadınlar Matinesi'nde Eren'e yoğun ilgi Haber

Kayseri Talas'ta Kadınlar Matinesi'nde Eren'e yoğun ilgi

(KAYSERİ İGFA) Trabzon’da teröristler tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün hayatının ve şehadetinin anlatıldığı film, kadınlara ve 7 yaş üzeri çocuklara özel olarak gösterildi. Talas Gezegen Armonia Düğün Salonu’nda gösterilen film öncesi salonda bulunanlara Kayseri Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Uzmanı Bahar Akgül tarafından kısa bir de sunum yapıldı. Sunumunda bağımlılıkla ilgili bilgiler veren ve kötü alışkanlıklardan kurtulma yollarını anlatan YEDAM Uzmanı Akgül, programdan dolayı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti. BAŞKAN YALÇIN ŞEHİTLERİ UNUTMADI Daha sonra kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapan Başkan Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne kadar binlerce şehit verildiğini belirterek, hayatı filme konu olan Eren Bülbül’ün de bunlardan biri olduğunu vurguladı. “Cumhuriyetin 100. yılına gelinceye kadar pek çok kişinin emeği geçti. Kanıyla, canıyla bize bu ülkeyi armağan ettiler. Yani Kurtuluş savaşından bu tarafa 1. Dünya Savaşı, Sakarya Savaşı, Yemen Cephesi, Galiçya Cephesi derken büyüklerimiz 100 yıl öncesinden başladılar kan vermeye can vermeye.  Sonra bu toprakları bizlere armağan ettiler. 100 yıl boyunca da iç ve dış düşmanlara karşı vatan için, bayrak için can veren şehitlerimiz oldu. Onları rahmetle anıyoruz.”  diyen Başkan Yalçın, günümüzde düşmanların artık sosyolojik saldırılarla geldiklerini söyledi. “DÜŞMANIMIZ ÇOK, ÇOCUKLARIMIZI BİLİNÇLENDİRMEK İÇİN BU FİLMİ ÖNEMSİYORUZ”  “Silahla yapamadıklarını uyuşturucu ve farklı ahlaksızlıklarla yapmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullanan Başkan Yalçın, “Bizim düşmanlarımız önceden olduğu gibi artık silahla cephede bizim karşımıza çıkmıyorlar, uyuşturucu ile karşımıza çıkıyorlar ve çocuklarımızı zehirlemeye çalışıyorlar. Çocuklarımızı başka türlü ahlaksızlıklarla, cinsel özgürlük falan diyerek aldatmaya çalışıyorlar.” dedi. Başkan Yalçın sözlerine şöyle devam etti: “Eren Bülbül filmi geçen yıl gösterime girdi. Biz bu filmi izlesinler diye liseli öğrencilerimizi sinemaya taşıdık ve şimdi de size getirdik. Eren Bülbül filmi, 11 Ağustos 2017’de 15 yaşında şehit olan bir Karadenizli çocuğun hayatını anlatıyor. Bizim düşmanlarımız hem içeride hem dışarıda hiç bitmiyor.  Onun için çocuklarımızı uyuşturucudan teröre kadar bütün zehirlemelerden kurtarmak ve bilinçlendirmek adına bu filmi önemsiyoruz. Bu filmi verirken de amacımız çocuklarımızı terörden kurtarmak. Bunun için sizinle bir araya geldik.” Matineye gelen kadınlar, programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Mustafa Yalçın’a teşekkürlerini iletti.

Kayseri Talas'ta Mevlana Meydanı'nda geri sayım Haber

Kayseri Talas'ta Mevlana Meydanı'nda geri sayım

(KAYSERİ İGFA) Kayseri'nin Talas ilçesinde çevre düzenlemeleri de tamamlanarak 14 ayrı türde 12 bin 750 çiçekle renklendirilen meydan, yarınşehir protokolünün katılımıyla düzenlenecek törenle hizmete girecek. Yaklaşık 85 bin nüfusu ile Kayseri’nin en büyük, Türkiye’nin 7. büyük mahallesi olan Mevlana Mahallesi’ndeki 22 bin metrekarelik meydanda yapım çalışmaları sona erdi. Türkiye’nin dört bir yanından mimarların katıldığı yarışma sonucunda ortaya çıkan proje ile yeniden düzenlenen meydanda Şeffaf Oda’dan Genç Ofise, Selçuklu Bilgi ve Kültür Evi’nden ATM’ler ve fatura ödeme noktasına kadar çok sayıda fonksiyonel bölüm yer alıyor. “MEVLANA’YA YAKIŞIR BİR MEYDAN” Konuyla ilgili kısa değerlendirmede bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Mevlana Mahallesine yakışır bir meydan ortaya çıkardıklarını belirterek, “Buranın projesini yarışmayla belirledik. 57 proje arasından birinci olanı hayata geçirdik. 22 bin metrekarelik bir alanı nakış nakış işledik. Bölge halkının hem çay kahve içip dinlenebileceği hem kültürel etkinliklere katılıp çeşitli ihtiyaçlarını giderebileceği fonksiyonel bir meydan ortaya çıktı. Yapım çalışmalarını tamamladık. Yeşil alan, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını bitirdik. Vatandaşlarımız şimdiden kullanmaya başladı. Mevlana Mahallemize, ilçemize ve şehrimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. MEYDANDA NELER VAR? Mevlana Mahallesi Meydanını baştan aşağı yenileyen Talas Belediyesi, bölgede fonksiyonel bir meydan ortaya çıkardı. Amfi tiyatro, çocuk oyun alanı, Selçuklu Bilgi ve Kültür Evi, Genç Ofis, muhtarlık, kütüphane, gün evi, sanat evi, PTT şubesi, banka ATM'leri, abonman dolum noktası, fatura ödeme noktası, büfeler, taksi durağı, zabıta noktası, Kent Ekmek büfesi ve acil durum konteynerinin yer aldığı meydanda yürüyüş yolları, kamelyalar ve spor alanları bulunuyor. Başkan Yalçın’ın her hafta çarşamba günü vatandaşlarla görüştüğü Şeffaf Oda ile acil durum konteynerinin de yer aldığı meydan, 12 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00’de önceki dönem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve şehir protokolünün katılacağı bir törenle açılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.