Hava Durumu

#Uludağ Elektrik

Haberin Analizi - Uludağ Elektrik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Uludağ Elektrik haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Uludağ Elektrik'ten Karagöz ve Hacivat ile enerji tasarrufu Haber

Uludağ Elektrik'ten Karagöz ve Hacivat ile enerji tasarrufu

Enerji tasarrufu ve verimliliği çocuklara gölge oyunu ile anlatan Uludağ Elektrik, Dünya Tasarruf Günü vesilesiyle özel bir etkinlik düzenledi.  Karagöz ve Hacivat, bu özel etkinlikte enerji tasarrufunu çocuklara anlattı. Gölge oyunu ile çocukların enerji tasarrufu ve verimliliği konusundaki bilgilerini pekiştirmeleri hedeflendi. Etkinlik, ilkokul öğrencilerine yönelikti ve çocuklar arasında büyük bir ilgi gördü. Hacivat'ın sorularına öğrenciler hep bir ağızdan cevap verdiler ve böylece evde yapabilecekleri enerji tasarrufu uygulamaları eğlenceli bir şekilde anlatıldı. Karagöz ve Hacivat, kullanılmayan elektrikli ev aletlerinin fişten çekilmesi, kullanılmayan lambaların kapatılması, fırın ve buzdolabı kapaklarının kapatılması gibi tasarruf tüyolarını aktardılar. Bu tüyolar, çocuklara günlük hayatlarında enerji tasarrufu yapmanın ne kadar basit ve etkili olduğunu öğretti. Eğlenceli geçen etkinlik sonunda öğrencilere enerji temalı kitaplar dağıtıldı. Bu kitaplar, çocuklara eğlenceli bir şekilde enerji ve çevre bilinci kazandırmayı amaçlıyor. Kitaplarda, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi vurgulanıyor ve çocuklar bu kaynaklarla çalışan teknolojileri keşfediyorlar. Güneş enerjisiyle çalışan araçları boyayarak, çevre dostu enerji kaynaklarının farkına varan minikler, gelecekte enerji tüketimlerini daha bilinçli bir şekilde yönlendirecekler. Uludağ Elektrik, bu tür etkinliklerle enerji tasarrufu ve verimliliği konularına dikkat çekiyor. Enerji tasarrufunun önemi, çocuk yaşlardan itibaren vurgulanarak geleceğin bilinçli enerji tüketicilerinin yetişmesine katkı sağlanıyor. Aynı zamanda, bu tür etkinliklerle iklim değişikliği ile mücadele için yeşil enerji kullanımının teşvik edilmesi hedefleniyor.

Bursa'da elektrik faturaları pembe renkte tasarlandı Haber

Bursa'da elektrik faturaları pembe renkte tasarlandı

Uludağ Elektrik, meme kanserine dikkat çekmek amacıyla hayata geçirdiği Pembe Fatura uygulamasını bu yıl da sürdürüyor. Ekim ayının “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olarak anılması sebebi ile bu hastalığa dikkat çekmeyi amaçlayan Uludağ Elektrik, faturalarını pembe renkte tasarlayarak müşterilerine ulaştırıyor. Sağlık, çevre ve sosyal alanlardaki ihtiyaçlar doğrultusunda toplumda bilinç oluşturmayı amaçlayan firma meme kanserine dikkat çeken Pembe Fatura projesini 2019 yılından bu yana devam ettiriyor. Firma, hizmet verdiği tüm müşterilerine erken tanının önemine dikkat çeken mesajın yer aldığı pembe faturaları gönderiyor. ONKO-DAY’ın pembe partnerlerinden biri olarak 3 milyon müşterisine “Düzenli kontrol ve mamografi sizi meme kanserinden korur.” mesajlı pembe faturaları ulaştıran Uludağ Elektrik, bu çalışması ile dünyada en sık görülen kanser türü olan meme kanserine yönelik farkındalık oluşturuyor. Şirketin işlem merkezi çalışanları da bu aya özel olarak pembe kurdele ve ONKO-DAY’ın meme kanserine yönelik bilinçlendirme mesajıyla hediye ettiği inci küpeleri takarak konuya dikkat çekmeyi amaçlıyor. Firmanın internet sitesi ve sosyal medya hesapları gibi dijital mecralarda logosunu pembe renkte tasarlayarak, binanın aydınlatmasını da pembe renge çevirerek, tüm platformlarda meme kanserine vurgu yapıyor. Yarısından fazla kadın çalışan oranına sahip olan Uludağ Elektrik, kadınların daha sağlıklı bir geleceğe sahip olmaları için yaptığı çalışmalarla tüm platformlarda meme kanserine farkındalık ışığı yakmaya çalışıyor.

ULUDAĞ ELEKTRİK TÜM ENERJİSİYLE EKER I RUN’DA Haber

ULUDAĞ ELEKTRİK TÜM ENERJİSİYLE EKER I RUN’DA

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Eker I Run koşusuna sponsor olarak da destek sağlayan Uludağ Elektrik, 42 kilometre maratonu, 15 ve 5 kilometre parkuru, minik adımlar koşusu ve paten yarışı gibi farklı kategorilerde yapılan yarışlarda ter döken sporcuların yanında oldu. Uzun süredir Eker I Run’da yer alarak, tüm enerjisiyle güç katmaya devam eden şirketin ebru sanatının vücuda uygulanmasıyla ortaya çıkan body marbling etkinliği, bu sene de katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Şirket, Eker Meydan’da yer alan standında enerji verimliliği ve tasarrufu temalı kitaplarını da miniklerle buluşturdu. 4 bin 500 yarışmacının katıldığı koşuda şirketin koşu takımı da Koruncuk Vakfı için iyilik peşinde koşarak, kız çocuklarının eğitimine destek sağladı. En çok kampanya açan kurumsal takım unvanına da sahip olan şirket, Koruncuk Vakfı ile sosyal iş birliği yaparak depremzede öğrencilerin hayallerindeki okula kavuşmasına destek vermek için “Hayalim Okul” Projesinin kaynak yaratan partnerlerinden biri oldu. Şirket, eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarının eğitim sürekliliğini sağlamak ve depremzede öğrencilerin eğitim hayatlarının etkilenmesini önlemek amacıyla farkındalık da sağlamış oldu. ULUDAĞ ELEKTRİK, YARDIMSEVERLİK KOŞULARIYLA BUGÜNE KADAR PEK ÇOK STK’YI DESTEKLEDİ Adım Adım Bursa Platformuna dahil olan şirketin koşu takımı bugüne kadar KODA (Köy Okulları Değişim Ağı) için iyilik peşinde koşarak, kırsalda aile çalışmaları programına destek olmak amacıyla kayda değer bir bağış toplamıştı. Türk Eğitim Vakfı’nın “Yarıda Kalmasın” Projesi adına iyilik koşularını gerçekleştiren şirket, depremzede öğrencilerin eğitim masraflarının karşılanması için de kaynak yaratmıştı. Şirket yakın zamanda düzenlenecek İstanbul Maratonu’nda da depremden etkilenen kız çocuklarının hayallerindeki okula kavuşmalarını sağlamak için iyilik peşinde koşarak, adımlarını iyilik, eğitim ve çocuklar için atmaya devam edecek.

İşaret Dili Görüşme Hattı' müşterilerin hayatını kolaylaştırıyor Haber

İşaret Dili Görüşme Hattı' müşterilerin hayatını kolaylaştırıyor

Uludağ Elektrik, 5 yıldır ‘İşaret Dili Görüşme Hattı’ hizmeti ile işitme ve konuşma engelli müşterilerine çözümler sunuyor. İşitme ve konuşma engelli vatandaşlar, 0555 0 646 646 numaralı İşaret Dili Görüşme Hattı’nı aradıklarında, işaret dili bilen müşteri temsilcisine bağlanıyorlar. Görüntülü yapılan görüşme çerçevesinde işitme ve konuşma engeli bulunan kişiler, tüm işlemlerini bu hat üzerinden gerçekleştirebiliyorlar. Abonelik ve fatura süreçleri ile ilgili detaylı bilgiye erişebiliyor, taleplerini ileterek sorularına yanıt alabiliyorlar. Şirketin engelli bireylerin hayatlarının kolaylaştırılması ve sosyal yaşamlarında herhangi bir işi tek başına yerine getirebilmeleri, çift yönlü iletişim kurabilme ve tüm müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilme yaklaşımı adına devreye aldığı İşaret Dili Görüşme Hattı sektörünün de ilki olma özelliğini taşıyor. Elektrikle ilgili işlemler açısından tüm engelleri ortadan kaldırmak amacıyla yola çıkan görüntülü görüşme hattı üzerinden işaret diliyle hizmet veren müşteri temsilcisi, vatandaşların tüm işlemlerini yapabiliyor. Uludağ Elektrik’in 5 yıl önce devreye aldığı İşaret Dili Görüşme Hattı’nın, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu’ndan da ödülü bulunuyor. Şirket sadece bu hat üzerinden değil, Engelsiz Müzik Korosu ile de müziğin birleştirici gücünden yararlanıyor. Hem şirket çalışanları hem de engelli müzisyenlerden oluşan Engelsiz Müzik Korosu’nun gelirleri yapılan her konser sonrası engelli vatandaşlara bağışlanıyor. Şirketin görme engelli müşterileri Çağrı Merkezi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirken, uzunca bir süredir aktif olan Online İşlem Merkezi üzerinden ise işlem merkezlerine gelmeye gerek olmadan elektrikle ilgili tüm işlemler yapılabiliyor. Toplumun her kesiminde fırsat eşitliği oluşturmak için çalışmalar gerçekleştiren şirket, çeşitli STK’lar ile düzenlediği empati maçlarıyla da konuya farkındalık kazandırmaya çalışıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.