Hava Durumu

#Yazar

Haberin Analizi - Yazar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yazar haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yıldırım'da dünyaca ünlü yazarlar genç okurlarla buluştu Haber

Yıldırım'da dünyaca ünlü yazarlar genç okurlarla buluştu

BURSA (İGFA) - Yıldırım Belediyesi, kütüphanecilik hizmetinin yanı sıra sosyal yaşam alanı olarak da kullandığı Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nde özgün bir etkinliğe imza attı. ‘Ne Varsa Yıldırım’da Var’ mottosu ile dünyaca ünlü yazarların eserlerini ve edebi kimliklerini uyumayan kütüphanelerde yaşatan Yıldırım Belediyesi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, Türk edebiyatının en önde gelen yazarlarından Yaşar Kemal’i, Fyodor Mihayloviç Dostoyevski ve Lev Nikolayeviç Tolstoy’u okurlarıyla buluşturdu. Dünyaca ünlü yazarları tipografi benzerlikleri ile seçilmiş profesyonel oyuncuların karakterize ettiği etkinlikte karakterler, o döneme ait profesyonel kostümler kullandı. Masa başında gerçekleştirilen imza programına gelen katılımcılar ile sohbet eden ve onlara yazarların hayatlarından anekdotlar sunup fotoğraf çekilen yazarlar genç katılımcılardan tam not aldı. Okur yazar buluşmaları programı kapsamında AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu ve Yazar Melih Tuğtağ söyleşi gerçekleştirdi. SOSYAL YAŞAM ALANI Bursa’nın en güzel kütüphanelerinin bugün Yıldırım’da olduğunu ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’ni 2021 yılının başında ilçemize kazandırmıştık. O dönem, çok az kullanılan ve hemşehrilerimizin istifade edemediği bir mekânı daha faydalı daha kullanışlı bir yapıya dönüştürme fikriyle yola çıkmıştık. Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi ortaya çıkınca, bir baktık Bursa’nın her yanından gençler akın akın buraya geliyor. Bir müddet sonra kapıda kuyruklar oluşmaya başladı. Tabi bu durum bizi bir yandan sevindirirken, diğer yandan da bir ihtiyacı da gözler önüne serdi. Bu defa şehrin doğu yakasına ikinci bir kütüphane kazandırmak için kolları sıvadık ve Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi’ni ve Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi’ni hizmete açtık. Şimdi De Karapınar Mahallesi’ne Yıldırım Gençlik Merkezi Kütüphanesi’ni hizmete açmaya hazırlanıyoruz. Yakın zamanda açılışını yapacağımız kütüphanemiz şimdiden dolup taşmaya başladı bile. Hizmete açtığımız bu kütüphaneleri aynı zamanda birer sosyal yaşam merkezi olarak tasarlıyoruz. Kütüphanelerimizde atölyeler, seminerler, okur yazar buluşmaları gerçekleştiriyoruz. 2 gündür gerçekleştirdiğimiz bu program gerçekleştirdiğimiz hizmetlerden yalnızca birisi. Kütüphanelerde verilen eğitimlerden, hizmetlerden kişisel gelişiminiz için mutlaka yararlanmalısınız” dedi.

Bursa Nilüfer'de Edebi Kazılar söyleşisi Haber

Bursa Nilüfer'de Edebi Kazılar söyleşisi

Yazar için okurda karşılık bulmanın önemine değinen Hükümenoğlu, Yunus Nadi Ödülü almanın kendisi için çok kıymetli olduğunu belirtti. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Edebi Kazılar etkinliği 2024 yılında ilk olarak yazar Hikmet Hükümenoğlu'nu ağırladı. Akkılıç Kütüphanesi’nde gerçekleşen söyleşide geçtiğimiz ay Yunus Nadi ödüllerinde ‘En İyi Roman Ödülü'nü alan Hikmet Hükümenoğlu, keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Mustafa Çevikdoğan'ın sorularıyla yön verdiği söyleşide Hikmet Hükümenoğlu, ödüllü kitabı “Harika Bir Hayat”ın içeriği ve yazım tarzıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Biyografi türünü çok sevdiğini ifade eden Hükmenoğlu, öneri üzerine “Harika Bir Hayat” adlı kitabı yazmaya karar verdiğini açıkladı. Biyografi yazarken ana karakterin tüm hayatının en ince ayrıntılarıyla aktarmak gerektiğine değinen Hükmenoğlu, “Bu kitap bir biyografi üzerine yazıldı ama hayali karakterin hikayesini içeriyor. Bu cesurca bir karardı. Yazılan kitabın okurda karşılık görmesi yazar için heyecan verici bir durum. Romanlarımda çok fazla karakter ve kurgu olması hoşuma gidiyor. Yazarken eğlenmek ve okuru heyecanlandırmak motivasyonumu artırıyor. Günümüzde her yazılanın gerçekliğini sorguluyoruz” dedi. “Harika Bir Hayat” adlı kitabının devamını getireceğini okurlarına müjdeleyen Hükümenoğlu, “Şu anda polisiye bir roman yazıyorum. “Harika Bir Hayat” kitabımın da devamını getireceğim. Okurlarımdan bu konuda çok fazla talep oldu. Ödüller yazar için elbette çok önemli. Motivasyonu ve yaptığı işte kaliteyi arttırıyor. Ancak ben ve diğer yazar arkadaşlarım da bir kitabı yazarken ödül için kalemi ele almayız. “Yunus Nadi” ödülü almak benim için çok kıymetliydi” diye konuştu. Günümüzde kütüphane ve bu tarz söyleşi programlarının azaldığına değinen Hikmet Hükümenoğlu, Nilüfer Belediyesi’ne okurlarıyla buluşma imkanı sunduğu için teşekkür etti. Hükümenoğlu, söyleşinin ardından okurları için Yunus Nadi ödüllerinde ‘En İyi Roman Ödülü'nü alan “Harika Bir Hayat” adlı kitabını imzaladı.

Yazar Funda Demir eski eşini öldürdü Haber

Yazar Funda Demir eski eşini öldürdü

Beşiktaş ilçesi Akat Mahallesi'ndeki evde saat 00.45 sıralarında iddiaya göre, yazar Funda Demir (47) ile eski eşi Mustafa Çapar (49) arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. 2 YIL ÖNCE BOŞANMIŞLARDI Tartışma sırasında Funda Demir 22 yıl evli kaldığı ve yaklaşık 2 yıl önce boşandığı mali müşavir Mustafa Çapar'ı boğazından bıçakla yaraladı. Yaralı adam olay yerinde hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Demir'i olayda kullandığı bıçakla yakalayarak gözaltına alındı. TUTUKLANDI ​​​​Funda Demir, "kasten öldürme" suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. ''BU BİR ŞEREF MESELESİ, KONUŞMAK İSTEMİYORUM'' Demir, emniyetteki ifadesinde ''Bu bir şeref meselesi, konuşmak istemiyorum.'' dedi. FUNDA DEMİR KİMDİR? İnönü Üniversitesi Kimya Öğretmenliği bölümü mezunu olan Funda Demir, 1999-2006 yılları arasında İstanbul’da öğretmen olarak görev yaptı. Demir ardından 10 yıl özel bir şirkette proje yönetiminde çalıştı, bu esnada Beykent Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2016 yılında profesyonel çalışma hayatını bırakarak edebi anlamda yazın ve okuma çalışmalarına dahil olmaya başlayan Funda Demir, roman, öykü ve tiyatro metinleri üzerine çalışmaktaydı. Sanat yazarı Funda Demir’in daha çok gerilim, korku ve psikolojik romanları analiz ettiği öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.