Hava Durumu

#Yıldırım Belediye Başkanı

Haberin Analizi - Yıldırım Belediye Başkanı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yıldırım Belediye Başkanı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Davutkadı’da dönüşüm başladı Haber

Davutkadı’da dönüşüm başladı

Yıldırım Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı olarak ilan edilen Davutkadı Mahallesi’nde yaklaşık 21 bin 450 metrekarelik alanda yeni bir kentsel dönüşüm projesi için ilk adımı attı. Proje alanında bulunan 96 binanın yıkımına başlanırken, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Çoğunluk 50-60 yıllık eski binaların bulunduğu, tek aracın bile zor geçtiği dar sokaklardan oluşan, insanlarımızın yaşam standartlarını düşüren bölgemizde adeta yeni bir yaşam alanı inşa edeceğiz” dedi. 4 BİN METREKARELİK PARK KAZANDIRDIK Bölgedeki riskli yapıların yerini, güvenli, sosyal donatı alanlarıyla desteklenmiş, modern binalara bırakacağını aktaran Başkan Yılmaz, “96 mevcut bina ve 278 bağımsız bölümün bulunduğu Davutkadı Kentsel Dönüşüm Proje alanında 290 hak sahibi ile uzlaşma görüşmelerimiz tamamlandı. Onaylı imar planında konut imarlı iki yapı adası ve park alanı yer alan proje alanında iki ayrı konut imarlı yapı adasında olacak şekilde toplamda 7 adet blok, 238 bağımsız bölüm bulunacak. Yaptığımız imar uygulamasıyla 3 bin 925 metrekarelik yeşil alanı da bölgeye kazandırmış olacağız. Bu bölgede yaptığımız çalışma ile hem Ortayol hem İncirli Caddesi’nin genişlemesini sağlıyoruz hem de yeşil alanı ilçemize kazandırmış oluyoruz” diye konuştu. Davutkadı Mahallesi Hak Sahibi Mehmet Uğraşır, (45) “Mahallemize uzun zamandır kentsel dönüşüm bekliyorduk. Evlerimizin çoğu eski ve kerpiç evdi. Depreme hiçbir şekilde dayanıklılığı yoktu. Bundan sonra depreme dayanıklı, daha sağlam evlerde yaşam süreceğiz. Başkanımız Oktay Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum” dedi. Yine hak sahiplerinden Hasan Babaç, (60) “Mahallemizde kentsel dönüşüm adına ilk adımlar atılıyor. Bizler de Yıldırım Belediyesi’nin destekleriyle 60 yıllık anılarımızı bir kenarı bırakarak iş birliği yapıyoruz. İnşallah projeler anlatıldığı gibi güzel bir şekilde yapılır. Tüm Bursa’ya ve Yıldırım’a yakışır önemli kentsel dönüşüm projeleri olur. Yıldırım Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yıldırım'da atık gıdalar mamaya dönüşüyor Haber

Yıldırım'da atık gıdalar mamaya dönüşüyor

Yıldırım Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nde kurulan Mama Üretim Tesisi ile haftalık toplanan 2 ton yemek atığı kedi ve köpeklerin yiyeceği hazır mamaya dönüşüyor. Fabrika, kamu hastanesi ve lokantalardan toplanılan gıda atıkları içerisine eklenen vitamin ve mineralli besinler işlenip paketleniyor. Haftada 1 ton mamanın üretildiği tesisten çıkan ürünler Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla başta Yıldırım Hayvan Barınağı olmak üzere, odak noktalarına ve hayvansever vatandaşlara ulaştırılıyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’ya kazandırdıkları ‘Mama Üretim Tesisi’ ile kent genelinde hem gıda israfını önlediklerini hem de sokak hayvanlarına gıda temini ederek önemli ölçüde tasarruf sağladıklarını söyledi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, toplanan atık yemeklerin gerekli işlemlerden geçirilerek steril bir ortamda mamaya dönüştürüldüğünü ifade etti. Tesiste elde edilen mamaların yüksek oranda vitamin ve mineral içerdiğini söyleyen Yılmaz, " Ekiplerimiz kamu kurum ve kuruluşlardan, otellerden ve lokantalardan yemek ve ekmek artıklarını topluyor. Toplanılan ekmekler kırma makinasında küçültülüyor ve yemeklerle birlikte mama makinasında belirli ısılarda işleniyor. İşlenen atıklar son olarak pelet makinasına getiriliyor ve burada hayvan dostlarının yiyebileceği şekilde boyutlandırılıyor. Paketlemesi yapılan mama sokak hayvanlarına dağıtılıyor. Mama Üretim Tesisi ile haftada 1 ton mama üretiyoruz. Böylece yılda yaklaşık 3 milyon TL tasarruf etmiş oluyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu uygulama ile hem israfı önlüyoruz hem de sokak hayvanlarımıza destek oluyoruz” dedi.

Yıldırım’da afet bölgesine kardeşlik eli Haber

Yıldırım’da afet bölgesine kardeşlik eli

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Ömer Yıldız, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Şeref Demir, Malatyalılar Dernek Başkanı Ali Bozkurt ve beraberindeki heyet ile birlikte Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen, depremden en fazla zarar gören illerden olan Malatya’da yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile birlikte Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda deprem sonrası oluşan hasarı inceleyen Başkan Oktay Yılmaz sonrasında İkizce Mahallesi’nde yapımı devam eden TOKİ binalarını inceledi. Ardından Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi’ni ziyaret edip kursiyerlerle bir araya gelen Başkan Yılmaz, eğitim gören çocuklarla ve üretim yapan kadınlarla sohbet etti. Yılmaz, Malatya ziyaretleri çerçevesinde Malatya Valisi Ersin Yazıcı ile depremin büyük yıkımlara sebep olduğu Malatya’da yapılan çalışmalar hususunda değerlendirmelerde bulundu. Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Arpa ve Saman Desteği ile Yeşilyurt’ta Yenileme ve Kentsel Dönüşüm Tanıtım Toplantısı’na katılan Başkan Oktay Yılmaz, kardeş belediye olan Yeşilyurt’ta hayırsever destekleriyle kazandırılan Yıldırım Belediyesi Konteyner Kent’i ziyaret etti. Yıldırım Belediyesi Konteyner Kentin bünyesinde 300 barınma yeri, 1 mescit ve 2 çocuk parkı bulunduğunu aktaran Yılmaz, “İlk günden beri asrın felaketinin yaralarını sarmak için kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Bizim için Yıldırım ne kadar önemliyse Malatyada Yeşilyurt da o kadar önemli. Aklımız da gönlümüz de burada. Kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak için dün olduğu gibi bundan sonra da elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yıldırım'da Rumeli rüzgarı esti Haber

Yıldırım'da Rumeli rüzgarı esti

Rumeli yöresi oyunları ile başlayan geceye Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin Esen, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Şaban Gülşen (RUMELİFED) ve Bursa Kosova, Arnavutluk ve Makedonya Muhacirleri Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin İşcan ile çok sayıda davetli katıldı. Anadolu Kültür Şöleni ile sadece Anadolu’nun değil Balkanların, Kafkasya’nın zenginliklerini Yıldırım’a taşıdıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım, farklı nedenlerden dolayı Anadolu’dan, Balkanlar’dan ve Kafkasya’dan şehrimize göç edenlerin ilk menzilidir. Dolayısı ile bu yörelerin bu coğrafyaların kültürünü, geleneğini, değerlerini anlamadan Yıldırım’ı anlayamaz ve anlamlandıramayız. Bizim en büyük zenginliğimiz Yıldırım’a taşınan kültürel ve sosyal değerlerimiz. Hepimizin ortak paydası Yıldırım’da işte bu birlik ve beraberliğimizin yansıması olan Rumeli Gecesi’nde sizlerle olmaktan dolayı mutluyum. Bizim dili, dini, kültürü, derisinin rengi farklı olsa da umudunu ülkemizin başarısına bağlamış yüz milyonlarca dostumuz var. Rumeli’nin neresine gidersek gidelim Türkiye’nin taşına toprağına selam eden akıncı çocuklarımız var. Rumeli, bizler için çok önemli. Türkiye’nin gözü kulağı ve eli daima o coğrafyadadır. Kardeşlerimiz bize şanlı tarihimizin, ecdadımızın emaneti. En şanlı günlerin aziz hatıraları. Aramızdaki bağı güçlü tutmak bizler için son derece önemli. Balkanlar başta olmak üzere gönül coğrafyamızın dört bir yanına hicret ederek burayı kendinize vatan kılan kardeşlerimizin desteğiyle ülkemizi bugünlere ulaştırdık. Milletçe el ele gönül gönüle vererek ülkemizi kalkındırmaya, ekonomimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi. Yıldırımlıların yoğun ilgi gösterdiği gece, sevilen sanatçı Rumeli Semih konseriyle devam ederken, katılımcılar doyasıya eğlendi.

Başkan Yılmaz’dan Samsun gezisi Haber

Başkan Yılmaz’dan Samsun gezisi

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Samsun Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’i makamında ziyaret etti. Başkan Yılmaz’a, AK Parti İl Yöneticisi İrfan Akkaya, Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Yıldırı Samsunlular Dernek Başkanı Şenol Çulcu, Bursa Vezirköprülüler Dernek Başkanı Muhterem Demir, İş İnsanı Bekir Aşçı eşlik etti. Yıldırım’da çok sayıda Samsunlu bulunduğunu aktaran Başkan Yılmaz, “Biz ilçe olarak demografik, sosyal ve kültürel özelliklerimizle adeta Türkiye’yiz. Yıldırım, Anadolu’nun yanı sıra gönül coğrafyamızın farklı bölgelerinden insanımıza ev sahipliği yapıyor. Bu da bizim en büyük zenginliğimiz. Bugün hemşehrilerimizle birlikte kurtuluş meşalesinin yakıldığı Samsun’umuzu ziyaret ettik. İbrahim Sadık Edis’e gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Yıldırım Belediye Başkanı ve heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “Hemşehrilerimizin doğum yeri Vezirköprü olsa da doydukları yer Yıldırım. Dolayısı ile bu bizim aramızda ayrı bir bağ oluşturuyor. Bu gönül bağımızı organik hale getirecek iş birliği projeleri hakkında faydalı görüşmeler gerçekleştirdik” diye konuştu. Daha sonra esnaf ziyareti yapan Oktay Yılmaz, Köprülü Numan Paşa Heykeli, Fazıl Ahmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Yılmaz ayrıca 17. Geleneksel Kunduz Yağlı Güreşleri’ne katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.