Hava Durumu

#Yks

Haberin Analizi - Yks haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yks haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Büyükşehir’den sınav kazandıran motivasyon Haber

Büyükşehir’den sınav kazandıran motivasyon

Ücretsiz hazırlık kursları, test kitapları ve sınav sonrası tercih desteği gibi uygulamalarla sürekli üniversite adaylarının yanında olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sınav öncesi gençlerin moral ve motivasyonunu arttırmak amacıyla da programlar düzenliyor. Eğitimci ve Yazar Gökhan Müftüoğlu’nun konuşmacı olduğu ‘YKS’ye 3 ay kala kazanma navigasyonu’ adlı seminer, gençlerin yoğun katılımıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Telekonferansla programa bağlanarak gençlere seslenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Sınavın başından sonuna dikkat ve kontrolü elde tutmak, stres yönetimi oldukça önemli. Şuan sizler önemli bir eğitim toplantısındasınız. Kendinize güvenin. Ülkenize güvenin. Allah yardımcınız olsun” dedi. Programın konuşmacı olan Yazar Gökhan Müftüoğlu, Bursa’daki gençlerin yoğun ilgisinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Sınava üç ay kala artık çıkmış sorular, MEB kitapları, bölüm denemeleri ve genel denemeler gibi düzenli rutinlere ihtiyaç duyulduğunu anlatan Müftüoğlu, “AYT bu sınavı kazandıran asıl sınav. O yüzden çalışmalarımızın en az yüzde 60-70’ini AYT'ye, geriye kalan kısmı TYT'ye verirsek mükemmel olur. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın bağlantısından sonra salondaki yüksek enerji, motivasyon, alkış sesleri, mutluluk harikaydı. Demek ki Bursa’da gençlere çok güzel yatırımlar yapılmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Program sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız, Yazar Gökhan Müftüoğlu’na günün anısına hediye takdim edildi. Ayrıca program öncesi çevrimiçi yapılan bilgi yarışmasında başarılı olan gençlere de ödülleri Başkanvekili Yıldız ve Eğitimci Müftüoğlu tarafından verildi.

YKS başvuru ücretleri Büyükşehir’den Haber

YKS başvuru ücretleri Büyükşehir’den

Bursa’da ana kucağından üniversiteye kadar eğitimin her kademesinde önemli yatırımlarla Bursa’da eğitimin çıtasını yükselten Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi ihtiyaç sahibi ailelere nefes aldıracak bir uygulamayı daha devreye aldı. Gençlik merkezleri ve kütüphaneler, liseli ve üniversiteli 10 bin öğrenciye burs desteği, çorba çeşmeleri, su indirimi, ücretsiz sınava hazırlık kursları ve gençlik kulübü uygulaması gibi uygulamalara şimdi de YKS başvuru ücretlerinin karşılanması eklendi. Bursa’da bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek ihtiyaç sahibi öğrencilerin başvuru ücretleri Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecek. sınavdestek.bursa.bel.tr adresi üzerinden 29 Şubat’a kadar online başvuru yapıp, gerekli şartları sağladığı belirlenen üniversite adayları bu uygulamadan yararlanabilecek. "Başarı sizden destek bizden" Üniversite sınavına hazırlanan gençlere müjdeyi bizzat kendi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gençlere ve eğitime sundukları katkılarla ülkenin geleceğini daha sağlam ve daha güçlü bir şekilde inşa ettiklerini söyledi. ???? Başarıya giden yolda ilk adımı atmak için hazır mısınız? ▶️YKS 2024 başvuru süreci başladı! ????Çalışmanın ve başarmanın zamanı geldi. ????Başvuru ücretleri bizden, başarı ise sizden. ???? https://t.co/B6Gpq674JQ ???? Son Başvuru Tarihi 29 Şubat ???????? #YKS2024 #BaşarıyaGidenYol… pic.twitter.com/u9dOMg1WYa — Bursa Büyükşehir Belediyesi (@bursabuyuksehir) February 9, 2024 BURSKOOP marifetiyle üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine sağlanan bursların kapsamını lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini de kapsayacak şekilde genişlettiklerini ifade eden Başkan Aktaş, “Biliyorsunuz ki şehit ve gazilerimizin çocuklarının Yükseköğretim Kurumlarına giriş sınavında ücreti, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından karşılanıyor. Bizler de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu desteği şehrimizde YKS’ye girecek tüm ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için uyguluyoruz. Şehrimizdeki devlet okulları, özel okullar ve açık liselerde okumakta olan ya da mezun olan öğrencilerimizin; gerekli şartları taşımaları ve onaylanmış sınav başvuru formlarını ekleyerek sınavdestek.bursa.bel.tr adresi üzerinden 29 Şubat tarihine kadar online başvuru yapmaları halinde ödedikleri sınav ücretlerini hesaplarına iade ediyoruz. Verdiğimiz sözleri bir bir tutuyoruz. Çalışmak ve başarmak gençlerimizden, geleceğiniz için her türlü destek bizden” diye konuştu.

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! Haber

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı!

YKS ek yerleştirme sonuçları hakkında beklenen açıklama ÖSYM tarafından yapıldı. Duyuruda "2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır" ifadesine yer verildi. İşte Sonuc.osym.gov.tr YKS ek yerleştirme sonuçları ekranı... YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI BELLİ OLDU YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇ SORGULAMA EKRANI YKS ek yerleştirme sonuçları hakkında yapılan açıklama şu şekilde: "2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına 25 Eylül 2023 tarihinde saat 10.30’dan itibaren ÖSYM’nin internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 27-29 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlem yapacaktır."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.