Hava Durumu

#Yusuf Ziya Yılmaz

Haberin Analizi - Yusuf Ziya Yılmaz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yusuf Ziya Yılmaz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Uludağ Elektrik'ten Karagöz ve Hacivat ile enerji tasarrufu Haber

Uludağ Elektrik'ten Karagöz ve Hacivat ile enerji tasarrufu

Enerji tasarrufu ve verimliliği çocuklara gölge oyunu ile anlatan Uludağ Elektrik, Dünya Tasarruf Günü vesilesiyle özel bir etkinlik düzenledi.  Karagöz ve Hacivat, bu özel etkinlikte enerji tasarrufunu çocuklara anlattı. Gölge oyunu ile çocukların enerji tasarrufu ve verimliliği konusundaki bilgilerini pekiştirmeleri hedeflendi. Etkinlik, ilkokul öğrencilerine yönelikti ve çocuklar arasında büyük bir ilgi gördü. Hacivat'ın sorularına öğrenciler hep bir ağızdan cevap verdiler ve böylece evde yapabilecekleri enerji tasarrufu uygulamaları eğlenceli bir şekilde anlatıldı. Karagöz ve Hacivat, kullanılmayan elektrikli ev aletlerinin fişten çekilmesi, kullanılmayan lambaların kapatılması, fırın ve buzdolabı kapaklarının kapatılması gibi tasarruf tüyolarını aktardılar. Bu tüyolar, çocuklara günlük hayatlarında enerji tasarrufu yapmanın ne kadar basit ve etkili olduğunu öğretti. Eğlenceli geçen etkinlik sonunda öğrencilere enerji temalı kitaplar dağıtıldı. Bu kitaplar, çocuklara eğlenceli bir şekilde enerji ve çevre bilinci kazandırmayı amaçlıyor. Kitaplarda, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi vurgulanıyor ve çocuklar bu kaynaklarla çalışan teknolojileri keşfediyorlar. Güneş enerjisiyle çalışan araçları boyayarak, çevre dostu enerji kaynaklarının farkına varan minikler, gelecekte enerji tüketimlerini daha bilinçli bir şekilde yönlendirecekler. Uludağ Elektrik, bu tür etkinliklerle enerji tasarrufu ve verimliliği konularına dikkat çekiyor. Enerji tasarrufunun önemi, çocuk yaşlardan itibaren vurgulanarak geleceğin bilinçli enerji tüketicilerinin yetişmesine katkı sağlanıyor. Aynı zamanda, bu tür etkinliklerle iklim değişikliği ile mücadele için yeşil enerji kullanımının teşvik edilmesi hedefleniyor.

UEDAŞ "Pembe Lambalar" projesi ile farkındalık yarattı Haber

UEDAŞ "Pembe Lambalar" projesi ile farkındalık yarattı

MEME KANSERİ FARKINDALIĞI İÇİN PEMBE LAMBALAR YANIYOR UEDAŞ (Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ), dünya genelinde kadınları etkileyen meme kanserine dikkat çekmek amacıyla "Pembe Lambalar" projesini başlattı. Türk Kanser Derneği verilerine göre, dünya genelinde her 8 kadından biri meme kanseri riski taşıyor. Bu önemli sağlık sorununa dikkat çekmek için UEDAŞ, Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) ile iş birliği yapıyor ve sokak lambalarını pembe renkte aydınlatarak farkındalık yaratıyor. ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİ VE SOSYAL SORUMLULUK: Meme kanserine erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak, bu projenin temel amacı. Pembe Lambalar projesi, her yıl Ekim ayının "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" olarak kabul edildiği bir dönemde gerçekleştiriliyor. Bu süreçte UEDAŞ, hizmet bölgesindeki sokak lambalarını altıncı kez pembe renkte aydınlatıyor. UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, projenin 2018'den bu yana Meme Kanseri Farkındalık Ayı çerçevesinde uygulandığını belirtiyor. Şehirde yaşayan herkesin günlük hayatta en sık karşılaştığı sokak lambalarının pembe aydınlatılması, meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtarabileceği bilincini artırmayı amaçlıyor. Aynı zamanda meme kanserini sembolize eden pembe renk, hizmet alanı ve toplum arasında kalıcı bir farkındalık oluşturuyor. İŞ BİRLİĞİ VE SOSYAL SORUMLULUK: UEDAŞ'ın BUİKAD (Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği) ile iş birliği içinde yürüttüğü bu proje, toplumun bu önemli sağlık konusunda bilinçlenmesine katkı sağlıyor. BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, projenin önemine vurgu yaparak, dünya genelinde her gün 2.3 milyon kadının meme kanseri konusunda bilinçlendirildiğini belirtiyor. Şençayır, bir kişiye bile ulaşabilirlerse bu projenin amacına ulaşacağını ve farkındalığı artırmak için çalıştıklarını ifade ediyor. Bu özel projede pembe renk, sadece ışıkla değil, aynı zamanda umutla ve bilinçle yanıyor. Meme kanseri erken teşhisle önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır. UEDAŞ'ın Pembe Lambalar projesi, toplumun bu önemli gerçeği anlamasına ve bu alanda farkındalık yaratmasına yardımcı oluyor.

ULUDAĞ ELEKTRİK TÜM ENERJİSİYLE EKER I RUN’DA Haber

ULUDAĞ ELEKTRİK TÜM ENERJİSİYLE EKER I RUN’DA

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Eker I Run koşusuna sponsor olarak da destek sağlayan Uludağ Elektrik, 42 kilometre maratonu, 15 ve 5 kilometre parkuru, minik adımlar koşusu ve paten yarışı gibi farklı kategorilerde yapılan yarışlarda ter döken sporcuların yanında oldu. Uzun süredir Eker I Run’da yer alarak, tüm enerjisiyle güç katmaya devam eden şirketin ebru sanatının vücuda uygulanmasıyla ortaya çıkan body marbling etkinliği, bu sene de katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Şirket, Eker Meydan’da yer alan standında enerji verimliliği ve tasarrufu temalı kitaplarını da miniklerle buluşturdu. 4 bin 500 yarışmacının katıldığı koşuda şirketin koşu takımı da Koruncuk Vakfı için iyilik peşinde koşarak, kız çocuklarının eğitimine destek sağladı. En çok kampanya açan kurumsal takım unvanına da sahip olan şirket, Koruncuk Vakfı ile sosyal iş birliği yaparak depremzede öğrencilerin hayallerindeki okula kavuşmasına destek vermek için “Hayalim Okul” Projesinin kaynak yaratan partnerlerinden biri oldu. Şirket, eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarının eğitim sürekliliğini sağlamak ve depremzede öğrencilerin eğitim hayatlarının etkilenmesini önlemek amacıyla farkındalık da sağlamış oldu. ULUDAĞ ELEKTRİK, YARDIMSEVERLİK KOŞULARIYLA BUGÜNE KADAR PEK ÇOK STK’YI DESTEKLEDİ Adım Adım Bursa Platformuna dahil olan şirketin koşu takımı bugüne kadar KODA (Köy Okulları Değişim Ağı) için iyilik peşinde koşarak, kırsalda aile çalışmaları programına destek olmak amacıyla kayda değer bir bağış toplamıştı. Türk Eğitim Vakfı’nın “Yarıda Kalmasın” Projesi adına iyilik koşularını gerçekleştiren şirket, depremzede öğrencilerin eğitim masraflarının karşılanması için de kaynak yaratmıştı. Şirket yakın zamanda düzenlenecek İstanbul Maratonu’nda da depremden etkilenen kız çocuklarının hayallerindeki okula kavuşmalarını sağlamak için iyilik peşinde koşarak, adımlarını iyilik, eğitim ve çocuklar için atmaya devam edecek.

Bursa'da tarihe sözde değil, özde vefa Haber

Bursa'da tarihe sözde değil, özde vefa

BURSA (İGFA) -  Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Bursa’nın 40 yıllık hayali olan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi alanını gezdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hem görseller üzerinde hem de alanda, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çarşı içinden geçerek, proje kapsamında gün yüzüne çıkarılan Sağrıcı Sungur Mescidini de inceleyen Yılmaz, projenin büyüklüğünün hayranlık uyandırıcı olduğunu söyledi. Projeyi uzun zamandır Ankara’da toplantılarda Başkan Alinur Aktaş’tan dinlediğini dile getiren Yılmaz, “Hakikaten cesamet olarak, insan görünce etkileniyor. Bu resmen tarihimizin ihya edilmesi. Geçmişe yönelik göstermemiz gereken vefa duygusunun lafta değil de emek vererek ortaya çıkarılması kolay bir iş değil. Burada oluşmuş, oturmuş alışkanlıklar vardı. Burada kurulmuş bir düzen vardı. Şimdi o düzen başlangıçta bozulurken, o alışmışlıklar bozulurken, insanlarımız rahatsız olmuş olabilirler. Ama ortaya çıkan cesamet, ortaya çıkan sonuç tarihimizin ihya edilmiş olmasıyla o insanlar da mutlu olacaklar. Ben sadece eline sağlık diyorum. Allah razı olsun. Tebrik ediyorum, Alinur Başkan ve ekibini, emeği geçen bütün arkadaşlarımızı. İnşallah şu önümüzdeki 5-6 altı ay içerisinde de biterse burada gümbür gümbür bir açılış yaparız. Ben de geleceğime söz verdim, Alinur Başkan'a” diye konuştu. ÇARŞIBAŞI PROJESİ Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa'da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların gelişimiyle sürecini tamamlayan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni eski ihtişamına kavuşturacak proje, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı destekleriyle sürüyor. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, tarihi bölgeyi kuşatan 38 bina yıkılmış, etrafı dükkanlarla sarılı 342 yıllık Esiri Mehmet Dede Türbesi ile geçmişi 1549’a kadar uzanan Sağrıcı Sungur Mescidi gün yüzüne çıkarılmıştı. Tamamlanan Bakırcılar Meydanı, İpekhan Meydanı, Sağrıcı Sungur Mescidi ve peyzaj düzenlemeleri halkın hizmetine açılırken, 350 araçlık otoparkla ilgili imalatlar devam ediyor. Bunun yanında proje ile daha görünür hale gelen tarihi hanların dış cepheleri de restorasyonla özgün kimliğine kavuşturuluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.