Hava Durumu

Avrupa Leylek köyü Eskikaraağaç, ziyaretçi akınına uğruyor

Eskikaraağaç'ın parlayan yıldızı Avrupa Leylek Köyü, hafta sonu durgun hava şartlarını fırsat bilen ziyaretçilerin öncelikli adresi haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Avrupa Leylek köyü Eskikaraağaç, ziyaretçi akınına uğruyor

Motokros gruplarından ailelere, işyeri gruplarından bireysel gezmeye gelen vatandaşlara kadar herkesin ilgisini çeken köy, Uluabat Gölü kıyısındaki cazibe merkezi olarak öne çıkıyor.

Son yıllarda ünü tüm dünyaya yayılan Balıkçı Adem Amca ve Yaren Leylek’in hikayesi, leylek köyündeki ilginin artmasında önemli bir etken olurken, bölgedeki yerel halk ile başlayan kalkınma girişimleri de köyün turizmdeki yükselişine katkı sağlıyor.

Karacabey Belediyesi'nin turizm ataklarıyla yıl boyunca ziyaretçi akınına uğrayan Leylek Köyü, mahalle halkının da memnuniyetini kazanıyor. Köyde düzenlenen tekne turları kayıkçıların yüzünü güldürürken, EKADER Derneği'nin işlettiği yerel ürünlerin yanı sıra, belediyenin yaptırdığı ahşap kulübeler de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Belediye Başkanı Ali Özkan, Muhtar Rıdvan Çetin ile birlikte köy halkıyla, üreticilerle ve ziyaretçilerle bir araya gelerek köy hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyaretçiler, Avrupa Leylek Köyü'nü beğenerek yıllardır geldiklerini belirtirken, Muhtar Çetin ise köy sakinlerinin ekonomik gelir elde etmesine imkan sağlayan turizm atağını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Başkan Özkan, Eskikaraağaç Mahallesi'nin turizm ataklarıyla adeta bir doğa okuluna dönüştüğünü belirterek, köyün turizmdeki yükselişini önemsediklerini ve bundan mutluluk duyduklarını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.