Hava Durumu

Bakan Kacır AK Parti İl Başkanlığı'nda basın açıklamasında bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Bursa ziyareti kapsamında AK Parti Bursa İl Başkanlığı'na gelerek basın açıklaması düzenledi. 

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2023 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2023 17:34
Kaynak: Haber merkezi
Bakan Kacır AK Parti İl Başkanlığı'nda basın açıklamasında bulundu

Gerçekleştirilen basın açıklamasına, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Belediye Başkanları, AK Parti Bursa Milletvekilleri katıldı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır basın açıklamasında konuşurken AK Parti'nin 22.  yılına ulaşmanın AK heyecanı ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını ifade etti. Bakan Kacır, "22. kuruluş yıl dönümümüzün ülkemizde, Bursa'mıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 22 yıldır AK Parti çatısı altında ülkemiz için yılmadan, yorulmadan çalışan tüm yol arkadaşlarımıza da şükranlarımı sunmak istiyorum. Rabbim birliğimizi daim eylesin. Yolumuzu açık kılsın."dedi.

Bakan Kacır'ın konuşmasından bazı satır başları ise şöyle devam etti;

Sanayiden sağlığa, ulaştırmadan, enerjiye, tarımdan çevreye, AK Parti hükümetleri son 20 yılda Bursa'mıza 175  milyar liradan fazla yatırım yaptık. Elbette bu alanların hepsi birbirini destekleyen ve tamamlayan kritik alanlar. Fakat biz yüksek değerli üretim için yapılan sanayi ve teknoloji alanındaki yatırımları ülkemizin geleceği açısından daha da fazla önemli görüyoruz. Bu yaklaşım ile Bursa'mızın sanayi tesisleri mükemmeliyet bilim merkezleri gibi yapıları kazanmasına destek olmaya devam edeceğiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak önceliğimiz Bursa'nın rekabet gücünü ve mutlaka yüksek teknoloji üretimindeki payını arttırmaktır. Bu hedef doğrultusunda Bursa'mızı bugüne kadar büyük ölçüde destekledik. Bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Arge ve inovasyon ekosistemini güçlendirmek içi son 20 yılda önemli adımlar atıyor. Milletimizin 60 yıllık hayali adeta yitik sevdası haline gelmiş yerli ve milli otomobilimiz TOGG Bursa'da üreterek ülke milletimize  kazandırdık. 

TOGG araçlarının İtalya'da üretildiğini zannedenler olsa da hakikat o ki TOGG Bursa'nındır, Yerli'nindir. Türk mühendisleri tarafından Türk teknisyenleri tarafından Türk emekçi tarafından Bursa'da gelmekte üretilmektedir. Tamamen akıllı bir cihaz olarak tasarlanan TOGG aynı zamanda Türkiye'nin yeni nesil sanayi politikasının en somut örneğidir.

Faaliyetlerini sürdüren Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde 209 yenilikçi firmada istihdam edilen bin 111 aile personelini desteklemeye devam edeceğiz. Kalkınma ajansımız vasıtasıyla elimizde hızlı prototipleme merkezinden Eko Turizm'e sanayi bölgeleri atık su arıtma tesislerinden yatırım ortamının iyileştirilmesine kadar farklı alanlarda 506 projeye toplam 871 milyon lira doğrudan destek sağladık. Teknoloji odaklı sanayi hamlesi programımız kapsamında desteklediğimiz 17 proje ile Bursa'da 10 milyar lira düzeyinde yatırımın önünü açtık. Ilimizde ticari faaliyetlerini sürdüren 59  bin KOBİ'ye 3 milyar 200 milyon liraya yakın destek sağladı. Özel sektöre yönelik TÜBİTAK destek programlarımız ile bin 57 AR-GE projesine 3 milyar 700 milyon lira katkı sağladılar. Ticaret ve Sanayi Odamız ile 6 milyon avro bütçeli kompozit malzeme ve teknik tekstil prototip üretim ve uygulama merkezini hayata geçiriyoruz. Proje tamamlandığında KOBİ'lerimize kompozit malzeme ve teknik tekstil sektörlerinden prototiplerine tasarım ve modelleme yetkinliği kazandıracağız. Bursa'da kurulmasını sağladığımız 3 endüstri bölgesi sadece geçtiğimiz yıl 592 milyon dolar ihracat yaptı. Önümüzdeki dönemde bu katkının da çok daha yüksek seviyelere ulaşacağını öngörüyoruz. Bursa'mızda 2002'de 9 OSB yer alıyorken bugün OSB sayımızı 17'ye çıkardık. Bu yönüyle Bursa Türkiye'de birinci sırada.

233 bin 500  kişinin istihdam edildiği 17 organize sanayi bölgesinde bugüne kadar bir milyar liraya yakın bakanlık kredisi kullandırdık. Son 20 yılda Türk sanayinin lokomotifi Bursa'nın rekabet gücünü ve markasını arttıracak burada saymakla bitiremeyeceğimiz pek çok önemli yatırım ve projeyi elhamdülillah hayata geçirdik. Rabb'im sağlık ve ömür verdikçe Bursa'ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Kıymetli Bursa, Ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine ulaşması için hep birlikte daha fazla gayret göstermeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız çıtayı çok yükseğe koydu. Cumhuriyetimizin Türkiye yüz yıl olarak ilan etti. O vakit durmaksızın, duraksamaksızın hep birlikte inşallah şehrimiz için, ülkemiz için çok daha fazla gayret gösterecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devlet, millet el ele, daha büyük atılımları inşallah siz değerli yol arkadaşlarımızla birlikte hayata geçireceğiz. Bu kutlu yolculukta sizlerle birlikte yürümekten onur duyuyorum.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.