Hava Durumu

Başkan Aktaş: Bursa'nın kentsel dönüşüm ve yeşil alan projeleri

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni dönemde Bursa'nın kentsel dönüşüm ve yeşil alan projelerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Başkan Aktaş: Bursa'nın kentsel dönüşüm ve yeşil alan projeleri

Başkan Aktaş, sadece konut inşası değil, aynı zamanda şehrin sosyal, sağlık ve yeşil alanlarını da içeren bütüncül bir planlama yürütüldüğünü vurguladı. Bu kapsamda, 100 bin yeni konutun yanı sıra 3 milyon metrekarelik yeni yeşil alanın oluşturulacağını belirtti. Bununla birlikte, 3700 kilometrelik su kanalizasyon altyapısının yenilendiğini ve 24 arıtma tesisiyle Marmara'da en büyük yatırımların yapıldığını ifade etti.

Yeşilin Bursa'ya yakıştığını dile getiren Başkan Aktaş, şehre 8 yeni millet bahçesi kazandırıldığını ve bu alanda da çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ayrıca, yenilenebilir enerjiye önem verdiklerini belirterek, metro istasyonlarının çatılarında güneş santralleri kurularak 150 milyon lira gelir elde edildiğini aktardı.

Başkan Aktaş, su kaynaklarının önemine de değinerek, Çınarcık Barajı'nın 2025 yılında faaliyete geçeceğini ve kentin 2070 yılına kadar su sorununun çözüleceğini vurguladı. Tarımın da ihmal edilmediğini ve tarım ihracatının arttığını belirten Başkan, çiftçilere destek sağlandığını ve katma değerli ürünlere yönelik çalışmaların yapıldığını söyledi.

Turizmin de önemli bir potansiyel olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, Bursa'nın tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkararak turizm gelirlerini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Gastronomi festivali gibi etkinliklerle turizmi canlandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.