Hava Durumu

Bursa'da GUHEM'de Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu büyük ilgi gördü

Dün gece, Cumhuriyet tarihinin ilk insanlı uzay yolculuğu, Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) bünyesinde, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ve heyecanla takip edildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Bursa'da GUHEM'de Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu büyük ilgi gördü

Türkiye'nin ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı, ABD'de gerçekleştirilen törenle uğurlandı, ve bu tarihi anlar GUHEM'de dev ekranlar aracılığıyla Bursalılarla buluştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da etkinliğe katılarak bu tarihi anlara şahitlik etti.

Alinur Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Tüm Türkiye olarak nefeslerimizi tuttuk, tek yürek olduk ve ilk uzay yolcumuz Alper Gezeravcı'yı Uluslararası Uzay İstasyonu'na uğurladık. Adalet Bakanımız Sn. Yılmaz Tunç'un katılımlarıyla GUHEM'de hemşehrilerimiz ile birlikte tanıklık ederek heyecanımızı paylaştık. Fırlatmanın ardından, Uzay Vatan'da şanlı bayrağımızı dalgalandıracak astronotumuzun fotoğrafını GUHEM Kahramanlar Duvarı'na astık. Bu gurur, bu başarı hepimizin. Daha nice başarılara..."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise "Milletçe büyük bir gurur yaşıyoruz. Ülkemizin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın yer aldığı roket, başarılı bir şekilde fırlatıldı. Bu tarihi ve önemli anı, Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nden takip ettik. Roketin fırlatılışını, coşku ve heyecan içerisinde izledik. Astronotumuz Alper Gezeravcı, gücümüzün ve kararlılığımızın sembolü olan bayrağımızı, uzayda gururla taşıyacak." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin ilk uzay havacılık temalı eğitim merkezi GUHEM, bu tarihi olayı vatandaşlarla buluşturarak uzay ve havacılık tutkunlarını bir araya getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.