Hava Durumu

Bursa'da günlük kiralamalarda fiyat karmaşası

Bursa merkezdeki bir daire örneğinde günlük kiralama bedeli ilanda 500 TL olarak belirtilirken, ev sahibi gerçekte 2 bin TL talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2024 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2024 12:44
Kaynak: Sabah
Bursa'da günlük kiralamalarda fiyat karmaşası

Bursa'da yayınlanan yeni "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik" ile birlikte günlük konut kiralamalarında turizm belgesi zorunlu hale geldi. Ancak online platformlarda yapılan incelemeler, birçok ilan sahibinin hâlâ belge almadığını ortaya koyuyor. Günlük kiralama bedelleri ilanlarda farklı gösterilirken, bu durum karışıklığa neden oldu.

İLANDA 500 LİRA, GERÇEKTE 2 BİN TL

Bursa merkezdeki bir daire örneğinde günlük kiralama bedeli ilanda 500 TL olarak belirtilirken, ev sahibi gerçekte 2 bin TL talep etti. Turizm belgesi almayan bir diğer ev sahibi ise sezonda günlük 2 bin TL talep ettiğini, ancak fiyatı ilanda 500 TL olarak gösterdiğini açıkladı.

İLGİNÇ FİYATLANDIRMA 

Sömestr tatilinin etkisiyle talebin arttığı Bursa, Erzurum, Afyonkarahisar ve Antalya gibi illerde, ilginç fiyatlandırmalar dikkat çekiyor. Turizm belgesi sürecinde olan daire sahipleri, ilanlarda yıllık ücreti belirterek, günlük fiyatları banka üzerinden ödeme yapılmasını isteyerek açıklamada bulundu.

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.