Hava Durumu

Bursa'dan uzaya merhaba : Türkiye'nin ilk Astronotu Bursa ile görüşecek

Yaklaşık 36 saat süren yolculuğun ardından önceki gün Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenen Alper Gezeravcı, Türkiye ile en az 7 kez iletişim kuracak.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Bursa'dan uzaya merhaba : Türkiye'nin ilk Astronotu Bursa ile görüşecek

Gezeravcı'nın Uzay İstasyonu'ndaki görevi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor. Ayrıca, ailesiyle ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'la bir görüşme gerçekleştiren Gezeravcı, Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi ve Ankara'daki TÜBİTAK Uzay Merkezi ile iletişim kuracak.

Uzaydan Türkiye'nin farklı bölgelerini fotoğraflayacak olan Gezeravcı, Samsun, Kocaeli, Hatay, Diyarbakır, Konya ve Balıkesir'den üniversite, lise ve ortaokul öğrencileriyle deneyimlerini paylaşacak. Ayrıca, memleketi Mersin'in Silifke ilçesi ile Ağrı Dağı'nı da fotoğraflayacak.

Gezeravcı ve ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na geçişlerini gerçekleştirdikten sonra burada 14 gün boyunca görev yapacak. Alper Gezeravcı, ISS'de görev yapacak dört Avrupalı astronot ile birlikte karşılandı ve "610. kişi" rozeti takıldı.

Gezeravcı, ISS'deki ilk açıklamasında şunları söyledi: "Türkiye olarak tarihimizde ilk kez uzaya çıktık. Bilim ve araştırma için buradayız. Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'e, şehitlerimize, devletimize ve milletimize şükranlarımı sunuyorum. İstikbal göklerdedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.