Hava Durumu

Bursa'nın Edebiyat dolu buluşması: Bitmeyen hikayeler

Bursa'nın çeşitli yazarlar tarafından kaleme alınan ve 16 hikayeden oluşan "Bursa'nın Bitmeyen Hikayesi" adlı kitabın tanıtım toplantısı gerçekleşiyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Bursa'nın Edebiyat dolu buluşması: Bitmeyen hikayeler

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

Tayyare Kültür merkezinde gerçekleşen toplantıda, kitabı kaleme alan jüri üyelerinin ve kitap severlerin katılımıyla geçti.

Açılış konuşmasını yapan jüri Ali Ayçin "Genç arkadaşlarımızla birlikte olmak, gerçekten eşsiz bir deneyim. Necmettin abimiz de Ankara'da, oldukça değerli bir konuk. Bu tohumluk buluşma, oldukça keyifli geçiyor. Amacımız, sanatçı ve yazar dostlarımızın, Bursa'dan ilham alarak birer hikaye yazmaları ve bunları kitaplaştırmak. Böylelikle, "Bursa'nın Bitmeyen Hikayesi" adını verdiğimiz bu eser, genç yazarların Bursa'yı dolaşarak kaleme aldığı özgün metinlerden oluşuyor. Edebiyat ile şehir arasındaki güçlü ilişkiyi biliyoruz. Bursa, tarih ve kültürüyle zenginleşmiş, köklü bir şehir. Bu kitap, genç sanatçılarımızın Tanpınar'ın izinden giderek Bursa'ya dair yeni metinler oluşturmasıyla birlikte, şehrin zengin hikayesini daha da güçlendiriyor. Bu eseri yayınlamamızdan sonra, umarım Bursa, daha nice edebi eserlere ev sahipliği yapar" dedi.

Jüri üyesi ve kitabın yazarlarından Merve Sevde Selvi, Ali Bey'in Tanpınar'a atıfta bulunduğu şekilde, "Bursa şimdiye kadar sakladığı el değmemiş mavi rüyasıyla içimizde konuşan en geniş davettir" diyerek konuşmasına başladı. Kendisiyle birlikte on altı arkadaşlarının üç gün boyunca Bursa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfettiklerini ve bir edebiyat meclisinde buluştuklarını belirtti. Bu sürecin sonunda bir araya gelen on altı güzel hikayenin kitapta yer aldığını vurguladı. Bursa'nın tarihini bugüne taşıyan ve çağdaş hikayeler yazan genç isimler olduklarını ifade etti. Projenin hazırlık sürecindeki emeklerin büyük olduğunu ve kitabın tasarımından hikayelerin yazımına kadar her aşamada verdikleri emeğin değerli olduğunu söyledi. Kelimelerinin yarına kalarak muhatabına faydalı olmasını ve onları bulmasını diledi. 

Başkan Vekili Halide Serpil Şahin, katılımcılara teşekkür ederek başladı. Cümlelerine şöyle başladı:

"Teşekkürler, katılımlarınız için minnettarım. Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda başkan adayımız Anıl Aktaş adına hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Bursa'nın yeşil tonlarıyla bezenmiş güzelliklerine dikkat çekmek istiyorum. Şehrimiz, kültürel ve tarihsel açıdan önemli bir konumda bulunuyor ve gençlerimizin bu zenginliği daha iyi kavraması için edebiyatın vazgeçilmez bir araç olduğuna inanıyorum. Bu projede emeği geçen herkese, özellikle de daire başkanımıza ve jüri üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Bursa'nın ticareti, kültürü ve tarihiyle öne çıkan bir şehir olduğunu vurgulamak istiyorum. Zamanların en güzel şehri olarak nitelendirdiğimiz Bursa, pek çok büyük aşka da ev sahipliği yapmıştır. Şehrimizin tanıtımına katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Tekrar hoş geldiniz." 

Konuşmaların ardından 'Bursa'nın Bitmeyen Hikayesi' adlı kitabı hakkında davetliler ve konuşmacı katılımcılar arasında kitap hakkında bilgi paylaşımı yapıldı ve sohbet edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.