Hava Durumu

Deprem Felaketinde Yıkılan Ebrar Sitesi davasında savunmalar: İlk duruşma geride kaldı

Kahramanmaraş'ta 80 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi'nin N bloğuyla ilgili davanın ilk duruşması tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2024 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2024 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Deprem Felaketinde Yıkılan Ebrar Sitesi davasında savunmalar: İlk duruşma geride kaldı

Ebrar Sitesi'nin kurucusu Tevfik Tepebaşı (81), savunmasında, "Yerin çürük, depremin de beklenenden büyük olmasından dolayı bina yıkılmıştır." dedi.

​​​​​​Kahramanmaraş merkezli depremlerinin ilk saniyelerinde yıkılan Ebrar Sitesi'nde, 80 kişinin öldüğü N bloğuyla ilgili davanın ilk duruşması, Kahramanmaraş 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, ölenlerin yakınları ile taraf avukatları mahkeme salonunda hazır bulunurken, sanıklardan Tevfik Tepebaşı ve Ahmet Özdemir duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Suçlamaları kabul etmeyen Ahmet Özdemir, "Yüzde 100 eksiksiz yapılmış olsa bile 1997 yılı yönetmeliğine göre yapılmış olan bu projenin 7.6 şiddetindeki birinci derecede depreme dayanması imkansızdır." dedi.

Ebrar Sitesi'nin kurucusu Tevfik Tepebaşı ise savunmasında, "Buranın zemin etüdünü yapan oğlum Mehmet Ali Tepebaşı'dır ve kendisi jeofizik mühendisidir. Tamamen denetlenmiş bir bina olduğunu biliyorum. Yerin çürük, depremin de beklenenden büyük olmasından dolayı bina yıkılmıştır." ifadelerini kullandı.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Mustafa Timurbanga hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verip, duruşmayı erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.