Hava Durumu

Uludağ Milli Parkı'nda HGS sorunu: Tatilciler cezalarla karşılaştı

Bursa'nın gözde kış turizm merkezi Uludağ'a kendi araçlarıyla çıkan tatilciler, tatil dönüşü beklenmedik bir sürprizle karşılaştı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Uludağ Milli Parkı'nda HGS sorunu: Tatilciler cezalarla karşılaştı

Uludağ Milli Parkı gişelerine PTT tarafından konulan HGS'lerden geçen sürücüler, yaptıkları geçişlerin E-Devlet ve HGS uygulamalarında görülmemesi nedeniyle faturalarını 10 kat ödemek zorunda kaldılar.

Uludağ'a kendi araçlarıyla çıkmak isteyenler, daha önce alışılagelen kuyrukların olmaması nedeniyle girişin ücretsiz olduğunu düşündüler. Ancak, HGS'yi fark etmeyen ve ödeme süresini geciktiren sürücüler, 10 kez giriş çıkış yaptıkları için 6600 lira ceza ödemek zorunda kaldılar. Otomobil girişi için normalde 60 lira olan ücret, HGS olmayan sürücülere ceza olarak 660 liraya çıktı.

Tatilciler, E-Devlet ve diğer banka uygulamalarında HGS geçişlerinin görünmemesi nedeniyle geçiş yapmalarına rağmen borçlarının görünmediğini belirttiler. PTT'nin Milli Parklar HGS geçişlerini sınıflandırdığı bölüm dışında başka yerlerde geçiş bilgilerinin ve borç durumlarının görünmemesi, sürücülerin ceza almasına neden oldu.

HGS sisteminden haberdar olmayan tatilcilerin uzun kuyruklara alışık olduğunu belirten esnaflar, gelecek ziyaretçilere daha dikkatli olmaları ve HGS sistemini önceden kontrol etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Uludağ Milli Parkı'na giriş ücretlerinin motosiklet için 40 lira, otomobil için 60 lira, minibüs için 80 lira, midibüs için 300 lira ve otobüs için 600 lira olduğu belirtildi. HGS'si olmayan sürücülerin 15 gün içerisinde PTT şubelerinden giriş ücretini ödeyebilecekleri, ancak 15 günü geçiren sürücülere geçiş ücretinin 10 katı kadar ceza uygulanacağı bildirildi.

PTT, daha önce tek gişede HGS uygulaması yaptığını ve tam kapasiteli geçiş bilgisinin verilmediği gerekçesiyle 1 Ocak 2024 öncesi cezaları bulunan araç sürücülerinin www.hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine başvuruda bulunmaları durumunda geri ödemelerine başladığını duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.