Hava Durumu

Yıldırım'da dev dönüşüm : "Büyük düşünüyoruz"

Yıldırım Belediyesi, Mimarsinan mahallesinde büyük bir kentsel dönüşüm projesi üzerinde çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Yıldırım'da dev dönüşüm : "Büyük düşünüyoruz"

Yaklaşık 6 bin metrekarelik alana sahip Mimarsinan Mahallesi 8019 ada 1 parsel, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı olarak ilan edildi. Yıldırım Belediyesi, bu alanda gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, proje çalışmalarının yüzde 50'ye yaklaştığını belirterek, "Dönüşümü sadece eski binaları yıkıp yeni binalar yapmak olarak görmüyoruz. Bu kapsamda, 9 bin metrekarelik alanın 3 bin metrekaresini yola ve yeşil alana ayırıyoruz. İlçemize sadece yeni binalar değil, aynı zamanda sosyal yaşam alanları kazandırıyoruz" dedi.

Proje kapsamında bölge sakinleri ile tam uzlaşma sağlandığını belirten Başkan Yılmaz, 13 binanın, 32 bağımsız bölümün ve 33 hak sahibinin yıkımının yüzde 100 uzlaşı ile gerçekleştiğini açıkladı. 5 katlı 3 blok inşa edilecek projede toplamda 131 konut, 2 bin 118 metrekare işyeri, 600 metrekare park alanı ve 110 araçlık otopark yer alacak. Başkan Yılmaz, "Yıldırım için büyük düşünüyor, büyük dönüşüyoruz" diye ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.