Hava Durumu

Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı

Sosyal medya ünlüleri Dilan Polat ve Engin Polat, kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alındı. İşte detaylar ve soruşturmanın ayrıntıları.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 13:34
Kaynak: Haber merkezi
Dilan Polat ve Engin Polat  gözaltına alındı

SOSYAL MEDYA ÜNLÜLERİ DİLAN POLAT VE ENGİN POLAT KARA PARA AKLAYARAK GÖZALTINA ALINDI

Sosyal medya dünyasının fenomen çiftlerinden Dilan Polat ve Engin Polat, kara para aklayarak gündeme geldi. İstanbul'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan çift, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında haklarındaki suçlamalarla gündeme geldi.

AİLE İŞLERİNDE SAHTE FATURA KULLANIMI

MASAK'ın ön inceleme raporuna göre, tasfiye halindeki şirketlerden aile bireylerine sahte fatura kesilerek toplamda 200 milyon TL'lik kara para aklandığı belirtildi. Bu paraların aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği ve sonuç olarak Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alımında kullanıldığı tespit edildi.

GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLER

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Dilan Polat, Engin Polat ve beraberlerindeki Sıla Doğu, Kürşat Polat ve Ahmet Gün gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON VE EV ARAMALARI

Toplam 43 adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyon sonucunda 17 şüpheli gözaltına alındı. Polat çiftinin evlerinde yapılan aramalarda 80 sayfa tapu ve fatura gibi dokümanlar ele geçirildi. Firari olan şirket ortağı Zümrüt Yerebakan'ın evinde 10 bin dolar, Zekai Tepe'nin evinde 1 hard disk ve 350 mermi, Ahmet Gün'ün evinde ise 120 bin lira, 36 adet hesap dökümü ve 1 laptop ele geçirildi.

MAL VARLIĞINA TEDBİR KONULDU

Araştırma sırasında toplamda 41 şüphelinin ve 27 firmanın tüm mal varlığına tedbir konuldu. Polat ailesinden 13 kişinin de bu tedbiri paylaştığı öğrenildi.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.