Hava Durumu

Erdoğan G20 Liderler Zirvesinde

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen 2023 G20 Liderler Zirvesi başladı. İlk oturumun ardından Erdoğan, liderlerle ikili temaslarda bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2023 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Erdoğan G20 Liderler Zirvesinde

ERDOĞAN'DAN İKİLİ TEMASLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturumun ardından ikili temaslar kapsamında ilk olarak BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüştü. İletişim Başkanlığı'nın açıklamasına göre görüşmede, mevcut iş birlikleri alanlarının geliştirilmesi için atılacak adımlar ile bölgesel ve küresel konular ele alındı. 

Görüşmenin ardından Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Türkiye-Brezilya ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınırken, G20 üyesi iki büyük ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve küresel meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, gelecek yıl G20 Dönem Başkanlığını devralacak Brezilya'ya şimdiden başarılar dileyerek, iki ülke arasında geçen sene gerçekleşen 5.6 milyar dolar seviyesindeki ticaret hacminin müşterek gayretle 10 milyar dolara çıkartılabileceğini kaydetti.

Şu sıralar Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ile görüşen Erdoğan'ın zirve kapsamındaki ikili temasları devam edecek. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.