Hava Durumu

Yapay zeka ile dolandırıcılık: Son ünlü kurban kim?

Ankara'da dolandırıcılar, yapay zeka kullanarak ünlü isimlerin görüntülerini ve seslerini değiştirerek sahte videolar hazırlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2024 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Yapay zeka ile dolandırıcılık: Son ünlü kurban kim?

Bu yöntemle, son kurbanı Defne Samyeli olan birçok kişiyi yatırım tavsiyesi adı altında dolandırıyorlar. Samyeli, sosyal medya hesabından takipçilerini uyararak, "İşin içinde para varsa misliyle dikkatli olun." dedi.

Sahte videolarla dolandırılan kişiler arasında yer alan Samyeli, "Bu videonun tamamen uydurma bir montaj işi olduğu ilk bakışta anlaşılsa da anlıyorum ki birçok vatandaşımızın dolandırılmasına neden olmuş." açıklamasında bulundu. Ayrıca, dolandırıcılar hakkında yasal işlem başlatma kararı aldığını da belirtti.

Samyeli, insanları herhangi bir yatırıma yönlendirecek bir yayın yapmadığını vurgulayarak, "Yüzümü ve YouTube kanalımdaki yayınlarımı kullanarak vatandaşları dolandıran sorumlular hakkında yasal süreci başlatacağımı duyurmak isterim." şeklinde uyardı.

Dolandırıcılıkla mücadele için dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Samyeli, "Sadece ben değil, en güvendiğiniz başka kim varsa bu devirde ‘paranızı şuraya yatırın’ şeklinde bir video gördüğünüzde yüzlerce kez sorgulamanızı öneririm." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.