Hava Durumu

AFAD Bursa dahil 41 il için turuncu uyarı verdi

AFAD’ın duyurusuyla 41 ilde turuncu, 31 ilde sarı uyarı verildi!Detaylar burada.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 22:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 23:13
Kaynak: Haber merkezi
AFAD Bursa dahil 41 il için turuncu uyarı verdi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülke genelinde beklenen şiddetli sağanak yağış ve fırtına nedeniyle 41 il için turuncu, 31 il için sarı uyarı yayımladı. Buna göre, Bursa için ‘turuncu uyarı’ yapıldı. AFAD’ın açıklamasına göre, Meteoroloji’den alınan son bilgiler ve yapılan değerlendirmelere göre toplamda 72 il için meteorolojik uyarı yapıldı; 41 il turuncu, 31 il sarı uyarı bölgesinde yer aldı.

Uyarı alan illerde, valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapıldığı vurgulanırken, sarı ve turuncu meteorolojik uyarı alınan illerde AFAD ekiplerinin teyakkuzda olduğu belirtildi. Vatandaşlar, olumsuz hava koşullarına karşı sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları, ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Turuncu uyarı verilen iller arasında; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, Mersin, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak, Yalova ve Zonguldak bulunuyor.

Sarı uyarı verilen şehirler ise; Aksaray, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bitlis, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Siirt, Uşak ve Yozgat şeklinde sıralanıyor.

 

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.