Hava Durumu

Bursa Valiliği'nden 'Satılık devlet okulu' haberleri hakkında açıklama

Bursa Valiliği, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada çıkan "Bursa'da satılık devlet okulu" başlıklı haberler hakkında basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2023 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2023 08:30
Kaynak: Haber merkezi
Bursa Valiliği'nden 'Satılık devlet okulu' haberleri hakkında açıklama

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, bir şirkete, yap-işlet-devret modeli ile yaptırılan devlet okullarının kirası düzenli bir şekilde ödenmeyince mahkeme kararı ile tahliyesine karar verdi.

4 okulun bulunduğu iki okul binası, bir ilan sitesinde, 300 milyon lira bedelle satılığa çıkarılması şaşkınlık yaratmıştı.

Okulu yapan inşaat şirketi, 4 okulun bulunduğu iki binaya mahkemenin tahliye kararını asarak, "Doğacak olan öğrenci ve veli mağduriyetinden sorumlu değiliz" açıklamasında bulunmuştu.

Yaşanan bu gelişmeler hakkında Bursa Valiliği açıklama yaptı.

VALİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Bazı Basın Yayın organları ile sosyal medyada 15.09.2023 tarihinde yer alan 'Bursa'da satılık devlet okulu' haberi ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilerin kamuoyu ile paylaşılması gerekmiştir.

Osmangazi İlçesi Sırameşeler Mahallesinde İmar Planında Lise binası alanı olan, Mülkiyeti 4 kişiye ait taşınmaz üzerine maliklerin vekili tarafından yapılan 2 adet 24 derslikli Lise Binası Milli Eğitim Bakanlığınca 8 yıllığına kiralanmış, kiralama süresi sonunda Lise Binalarının ve arsalarının Milli Eğitim Bakanlığı'na devir edilmesi ile ilgili 30.12.2014 tarihli kira protokolü imzalanmıştır.

İnşaatlar tamamlandıktan sonra Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Halit Baki Anadolu Lisesi ve Mehmet Zahid Kotku Anadolu İmam Hatip Lisesi eğitim öğretimlerine başlamışlardır.

Ancak, okul binalarını yapan şahsın vekâlet verdiği şahıslar tarafından söz konusu okul binaları ile ilgili tahliye davası açılması üzerine, tahliye talebine karşı Asliye Hukuk Mahkemesinde 'Menfi tespit' davası açılmış olup, Mahkeme ihtiyati tedbir kararı vererek tahliyeyi durdurmuştur. Davalardaki süreçler devam etmektedir.

Asliye Hukuk Mahkemesinin İhtiyati Tedbir Kararı üzerine, Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Halit Baki Anadolu Lisesi ve Mehmet Zahid Kotku Anadolu İmam Hatip Lisesi mevcut binalarında eğitim öğretimlerini sürdürmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.