Hava Durumu

Mudanya'dan Çankaya'ya: 100. Yıl Meşalesi yürüyüşü başladı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz liderliğinde "Mütareke’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Meşalesi" yürüyüşü başladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 15:01
Kaynak: Haber merkezi
Mudanya'dan Çankaya'ya: 100. Yıl Meşalesi yürüyüşü başladı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Mütareke’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Meşalesi" adı altında gerçekleşen yürüyüşe liderlik ediyor. Bu özel yürüyüş, tarihi Mütareke'yi imzalanan ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Mudanya'dan başlayarak Cumhuriyet'in yönetildiği Çankaya'ya kadar devam edecek. Yürüyüş, 28 Ekim'de Anıtkabir ziyareti ile son bulacak.

Mütareke evi önünde düzenlenen bir törenle başlayan etkinlikte, gökyüzüne barış güvercinleri uçuruldu ve Cumhuriyet meşalesi yakıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, halk ve sporcuların katılımıyla bu tarihi yürüyüşe liderlik etti. Başkan Türkyılmaz, Mütareke evi önünde yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin kuruluşu yolunda Kurtuluş Savaşı zaferlerini, bu zaferlerin masa başında antlaşmalarla taçlandırılmasını ve Lozan’a giden yolda Mudanya Mütarekesi’nin önemini vurgulamak için yürüyoruz. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanyamızdan, tüm dünyaya bir kez daha birlik, beraberlik ve barış mesajları verecek, ‘İlelebet Cumhuriyet’ diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yürüyüş sırasında, çeşitli il ve ilçelerde belirlenen noktalarda Cumhuriyet meşalesini taşıyan sporcular da yer aldı. Hasan Akyol, Yalçın Doğu, Cemalettin Suntur ve Nejat Çetin gibi sporcular, Başkan Türkyılmaz'a bu anlamlı yürüyüşte eşlik etti. Yürüyüşün ilk gününde Mudanya'dan Kestel'e ulaşacak olan Başkan Türkyılmaz, güzergahtaki ilçelerde bulunan Atatürk Anıtları'na çelenk sunacak.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.