Hava Durumu

Vatandaş: Çok yerinde bir karar / Adaletsiz bir artış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı emekli maaşı artışı, Bursa halkında çeşitli görüşlere neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2024 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Vatandaş: Çok yerinde bir karar / Adaletsiz bir artış

BURSA / GÜLSÜN ARSLAN 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yapılan yüzde 5 ek artış, toplam artış oranını yüzde 42,6'ya yükseltti. Alt sınır ise 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıldı.

Bir vatandaş, "Bu artışla birlikte emeklilere daha iyi bir yaşam standartı sağlanacak, çok güzel bir adım. Emeklilerimiz uzun yıllar hizmet ettiler, bu artış hak ettikleri bir ödül. Tebrik ediyorum," şeklinde olumlu bir görüş belirtirken, bir başka vatandaş ise bu artışla birlikte enflasyonun da düşük olmadığı bir dönem olduğu için maliyetlerin artmasından endişeli olduğunu ifade ederek "10 bin lira alt sınır, diğer maaş alan kesimleri de düşünülerek belirlenmeliydi. Adaletsiz bir uygulama," dedi.

"Emeklilere yapılan bu artış, onların emeklerinin değerini gösteriyor. Çok yerinde bir karar," diyen bir başka vatandaş da sözlerini şöyle sürdürdü: "Emeklilere yapılan bu artış, onların emeklerinin değerini gösteriyor. Çok yerinde bir karar. Emeklilerimizin ekonomik olarak rahatlamasına katkı sağlayacak. Ben de emekliyim ve güzel bir haber. Ancak diğer maaş grupları da düşünülmeliydi. Adil bir artış olmamış. Ayrıca ekonomik dengeleri düşündüğümüzde bu artışlar pek sürdürülebilir olmayabilir. Daha dengeli bir karar beklerdim," diyerek duygularını paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.