Hava Durumu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında açıklamalarda bulundu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında açıklamalarda bulundu

Toplantı öncesinde bazı belediye başkan adaylarını açıklayan Akşener, CHP'den istifa eden Artvin'in Belediye Başkanı Demirhan Elçin'i İYİ Parti'nin Artvin adayı olarak açıkladı. İYİ Parti'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ise Nusret Cömert olarak belirlendi.

Akşener, "Adamları alabilmek için eşlerini arıyorum, başkanı aldık ama gelinin haberi yokmuş. Şimdi gelini arayacağım." şeklinde espriyle karışık bir ifade kullandı.

Toplantıda, Antalya'nın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Akşener, İliç'teki maden işçilerine ulaşılmasını ve acilen destek sağlanmasını temenni etti.

Akşener'in gündeme dair verdiği mesajlardan öne çıkanlar şöyle:

Akşener, yaşanan doğal afetlerin ardından Antalya'nın bir an önce afet bölgesi ilan edilmesi için Meclis Başkanlığı'na bir kanun teklifi sunduklarını belirtti ve süreci takip edeceklerini dile getirdi.

Ekonomi yönetimine eleştirilerde bulunan Akşener, 21 yıldır iktidarda olanların sürekli aynı vaatleri tekrarladığını ve ekonomik olarak başarısız olduklarını ifade etti. Faiz ve enflasyon gibi ekonomik göstergelerin kötüleştiğine dikkat çekti.

Deprem felaketinin birinci yıl dönümünde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremleri hatırlatan Akşener, hükümetin yetersiz ve etkisiz müdahalelerine değindi. Depremzedelerin halen sıkıntılar yaşadığını ve iktidarın sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtti.

Akşener, Hatay'daki anma etkinliğinde yaşananları da eleştirerek, iktidar ve ana muhalefetin tepki gördüğünü ve milletin artık bu tür siyasi oyunlara prim vermediğini söyledi. Ayrıca, Hatay'da yaşananları değerlendirerek iktidarın ve ana muhalefetin tutumunu eleştirdi.

Son olarak, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çeken Akşener, devletin bu konuda yeterli desteği sağlamadığını ve emeklilerin açlık sınırının altında yaşadığını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.