Hava Durumu

Bursa Şehir Hastanesi,"Dijital Hastane" statüsü kazandı

Bursa Şehir Hastanesi, dünya çapında sağlık hizmetlerinin kalite, güvenlik ve maliyet etkinliğini değerlendiren HIMSS tarafından verilen Seviye 6 belgesini almaya hak kazanan ilk şehir hastanesi oldu. HIMSS'in uluslararası yetkilileri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, EMRAM 22 kriterinin tamamını karşılayan Bursa Şehir Hastanesi, "Dijital Hastane" statüsü kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2023 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2023 14:27
Kaynak: Haber merkezi
Bursa Şehir Hastanesi,"Dijital Hastane" statüsü kazandı

600 şirket ve 450 sivil toplum kuruluşunu bünyesinde barındıran HIMSS, küresel çapta bilgi teknolojileri hizmeti sunan önemli bir grup olarak bilinir. Bu değerlendirmenin sonucunda Bursa Şehir Hastanesi, sağlık alanındaki bilişim altyapısını geliştirerek "Dijital Hastane" olma unvanını elde etti. "Dijital Hastane" olma süreci, hastaların bilgilerine güvenli ve hızlı erişim sağlayarak konsültasyon sürelerini iyileştirmeyi, elektronik sağlık kayıtlarının güvenilir bir şekilde saklanmasını ve tıbbi ve idari hataları en aza indirmeyi hedefliyor.

Bursa Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Dursun Topal, özellikle tıbbi cihazların entegrasyonunun yapılmasının bilgiye hızlı erişimi ve güvenliği artırdığını belirtti. Bu entegrasyon sayesinde sağlık kayıtlarının daha güvenilir bir şekilde saklandığını ve performans izlemesinin daha etkili yapılabildiğini ifade etti. Doç. Dr. Topal, ayrıca bu sürecin tıbbi ve idari hataları en aza indirmeye katkı sağladığını vurguladı.

HIMSS, dünya genelinde sağlık yönetim sistemlerinin en iyi şekilde kullanımını teşvik eder ve değerlendirme yapar. Bursa Şehir Hastanesi HIMSS Seviye 6 belgesini alarak, bu alanda yüksek kalite, güvenlik ve maliyet etkinliği sağlayan bir hastane olarak öne çıktı. Bu başarı, hastane çalışanları ve destek veren herkese gurur kaynağı oldu.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.