Hava Durumu

Osmangazi Belediyesi ile Bursa'nın tarihi yeniden canlanıyor

Osmangazi Belediyesi tarihi Filiboz Mescidi'ni restore ederek Bursa'nın yaşayan tarihini yeniden canlandırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 15:56
Kaynak: Haber merkezi
Osmangazi Belediyesi ile Bursa'nın tarihi yeniden canlanıyor

Osmangazi Belediyesi, Hisar bölgesinde başlattığı "Yaşayan Tarih Hisar İçi" projesi ile Bursa'nın tarihi zenginliklerini gün yüzüne çıkartıyor. Proje kapsamında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 1326 yılında Osmanlılar tarafından fethedilen Bursa'nın tarihi dokusunu canlandırarak, Bursa İpek Yolu'nu tekrar oluşturduklarını açıkladı.

Bu proje ile tarihi bölgede kale sokakları, Osmangazi Çıkmazı, Surüstü ve Sümbüllü Bahçe Konağı, Oruçbey Caddesi ve Arkeopark çalışmaları yanı sıra Bizanslı Philippos'un oğlu Hayrettin'e ait olan Filiboz Mescidi'ni restore ettiler. Filiboz Mescidi 15. yüzyılda inşa edilmiş ancak zamanla yıkılmış bir yapının yeniden inşası olarak gerçekleştirildi.

Filiboz Mescidi'nin rekonstrüksiyonu, Sanat Tarihi ve Restitüsyon Raporu doğrultusunda titizlikle yapıldı. Bu tarihi eser, Hisar'daki diğer önemli yapılarla birlikte bölgenin tarihi kimliğini ve dokusunu canlandırmada önemli bir rol oynuyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu proje ile Bursa'nın tarihi dokusunu yaşanır hale getirdiklerini vurgulayarak, "Tarihi İpek Yolu'nun Anadolu'daki son durağı olan Bursa’da bizler de Bursa İpek Yolu’nu yeniden ortaya çıkarıyoruz. Tarihi dokunun içinde tarihin izlerini taşıyan, nefes alacak bir mekân ortaya çıkardık. Bursa’mıza hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.