Hava Durumu

TÜBİTAK Ar-Ge Destek Programları

TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge Destek Programları hakkında bilgilendirme toplantısı. Ar-Ge fırsatlarını keşfedin.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 11:41
Kaynak: Haber merkezi
TÜBİTAK Ar-Ge Destek Programları

TÜBİTAK'ın Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Bursatto ve Bursa Teknopark ile iş birliği içinde düzenlediği "TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı," Ar-Ge destek programlarına ilgi gösteren birçok kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Bu etkinlikte konuşmacılar TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Bahriye Özkara ve Kıdemli Uzmanı Onur Ülger'di. Program, Bursa Teknopark ve Bursatto Genel Müdürü Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu'nun da katılımıyla yoğun ilgi gördü. Etkinlikte yer alanlar arasında BTÜ akademisyenleri, sanayi kuruluşlarından temsilciler, girişimciler, öğrenciler ve Bursa Teknopark uzmanları da bulunuyordu.

Bahriye Özkara ve Onur Ülger, TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge Destek Programları hakkında katılımcılara detaylı bilgiler sunarak bu programların çeşitlerini ve niteliklerini açıkladılar. Ayrıca, bu programlarla elde edilmesi beklenen çıktıları katılımcılara aktardılar. Özellikle TÜBİTAK TEYDEB'in uyguladığı programlardan bazıları şunlardı:

1505-Üniversite-Sanayi İş Birliği Destek Programı

1507-TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı

1501 Sanayi Ar-Ge Destek Programı

1509-TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı

Ayrıca, teknoloji transferinde büyük öneme sahip olan 1702-Patent Tabanlı Teknoloji Transfer Çağrısı ve girişimciliği teşvik etmek amacıyla TÜBİTAK tarafından desteklenen 1512-Girişimcilik Destek Programı (BiGG) hakkında da bilgiler verildi.

Bahriye Özkara, tamamlanan projelerin ticarileştirilmesine katkı sağlamak için TEYDEB tarafından desteklenen projelerin bilgilerinin PRODİS üzerinden erişime açıldığını ve bu sayede yeni iş birliklerinin oluşturulmasına yardımcı olduklarını belirtti. Ayrıca, destek programları arasındaki etkileşimi artırmak ve öncelikli alanlardaki projelere daha fazla destek sağlamak için ek puan uygulamalarını hayata geçirdiklerini açıkladı. Bu sayede projelerin çıktıları ve etkilerinin takip edilmesini sağlayarak projelerin ticarileşme başarısını kayıt altına aldıklarını belirtti.

Onur Ülger ise özellikle üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesinde önemli bir role sahip olan TÜBİTAK 1505 programı hakkında bilgi vererek akademisyenlerin ve sanayicilerin projelerini sunmalarını beklediklerini ifade etti.

Programın son bölümünde katılımcıların Ar-Ge Destek Programları hakkında soruları yanıtlandı ve toplantı sona erdi.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.