Hava Durumu

Bursa'da eğitimin geleceği: Kestel Ana Kucağı ve BUSMEK bir arada

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ana Kucağı Eğitim Merkezleri'ni Kestel ilçesine genişletiyor. Okul öncesi eğitimi teşvik ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 11:31
Kaynak: Haber merkezi
Bursa'da eğitimin geleceği: Kestel Ana Kucağı ve BUSMEK bir arada

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ana Kucağı Eğitim Merkezleri'ni genişletiyor ve Kestel ilçesine yeni bir eğitim merkezi ekliyor. Bu merkez aynı zamanda BUSMEK eğitimlerine de ev sahipliği yapacak. Kestel Ana Kucağı, eğitim ve öğrenmenin merkezi haline gelecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli ailelerin çocuklarının okul öncesi eğitimine erişimini kolaylaştırmak amacıyla 2019 yılında başlattığı Ana Kucakları projesini Kestel ilçesine de genişletiyor. Bu proje kapsamında oluşturulan merkezlerde yaklaşık 250 öğretmenle 3500'e yakın öğrenciye eğitim veriliyor. İnşaatları devam eden Yunuseli ve Üçevler'in ardından Kestel Ana Kucağı da ekleniyor.

Kestel'deki bu yeni merkez, Vanimehmet Mahallesi'nde 357 metrekare taban alanına sahip ve 5 katlı bir binadan oluşuyor. İlk 3 katında 8 sınıf, 2 yemekhane, oyun odası, diyetisyen ve psikolojik danışmanlık hizmetleri sunulacak. Merkezin son 2 katı BUSMEK merkezi olarak kullanılacak. BUSMEK bölümünde 11 sınıf, fuaye alanları ve idari ofisler bulunacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, okul öncesi eğitimin kişilik gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, bu tür eğitimlere erişimi artırmayı hedeflediklerini belirtti. Ana Kucağı projelerinin vatandaşlar arasında büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Bu yeni merkezler sayesinde eğitim hizmetlerinin daha geniş bir kesime ulaşmasını amaçladığını dile getirdi.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.