Hava Durumu

Bursa'da İsrail'in hastane saldırısına protesto

Bursa'da İsrail'in hastane saldırısını kınayan protesto. Detaylar ve tepkiler haberimizde.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 10:48
Kaynak: Haber merkezi
Bursa'da İsrail'in hastane saldırısına protesto

Bursa'da, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısını kınamak amacıyla bir protesto düzenlendi. Saldırı sonrası Bursalı vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi.

Türkiye ve Filistin bayraklarıyla donatılan protestocular, sert sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. Tebrik getirme ve dayanışma gösterileri, İsrail'in hastaneye yaptığı hava saldırısını şiddetle kınayan bir mesajı iletmek için gerçekleştirildi. Protesto sırasında, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı birliği ve dayanışmayı simgeleyen bir atmosfer oluşturuldu.

Bu protesto, Bursa'daki yerel halkın, İsrail'in Gazze'deki sağlık kurumlarına yönelik saldırılarını kınamak ve Filistin halkına destek vermek amacıyla bir araya gelme isteğini yansıtıyor. Hastanenin hedef alınması, sivillerin zarar görmesine ve sağlık hizmetlerinin sınırlanmasına neden olmuştur. Bursalı vatandaşlar, bu tür saldırıların insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı olduğuna inanmaktadır.Protesto sonrasında vatandaşlar dağıldı.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.