Hava Durumu

Bursa'da kayıp olan Recep Arı'nın õlüm davası

Bursa'da yaşanan olayda kayıp Recep Arı'nın ölümüne ilişkin dava başladı. Şüphelilerin savunmaları mahkeme sürecinde ortaya çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 11:20
Kaynak: Haber merkezi
Bursa'da kayıp olan Recep Arı'nın õlüm davası

Bursa'nın Kestel ilçesi Çataltepe Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, Recep Arı (31), 24 Şubat tarihinde eşi Selma Arı ile bir tartışma sonrasında kayboldu. Tartışma sonucunda Recep Arı, yanına av tüfeğini alarak 16 ATD 714 plakalı kamyonetiyle ortadan kayboldu. Ailesi, Recep Arı'dan bir daha haber alamayınca kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma, Arı'nın kayıp olduğu bölgede arama çalışmalarını başlattı. Ancak, yaklaşık beş gün süren arama faaliyetlerinin ardından, Recep Arı'nın cansız bedeni Burhaniye Mahallesi'nde bulunan ormanlık bir alanda vurulmuş halde köylüler tarafından bulundu. Köylüler hemen jandarmaya haber verdiler ve Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda, Recep Arı'nın ölümüyle ilişkilendirilen şüpheliler olarak Recep Arı'nın eşi Selma Arı ve arkadaşı Kadir Ilgız gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Selma Arı ve Kadir Ilgız sorgulandı. Kadir Ilgız sorgu sırasında suçunu itiraf etti ve olayın ayrıntılarını paylaştı. Kadir Ilgız, Recep Arı'nın eşi Selma Arı ile ilişkisi olduğunu, Recep Arı'nın bu ilişkiyi öğrenmesinin ardından aralarında şiddetli bir tartışma yaşandığını ve bu tartışmanın sonucunda olayın meydana geldiğini ifade etti.

Adli Tıp Kurumu'nda gerçekleştirilen otopsi sonucunda Recep Arı'nın cenazesi ailesine teslim edildi ve helallik alınması için köyüne götürüldü. Ardından Recep Arı'nın cenazesi Çataltepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Davanın ilk duruşması Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Selma Arı savunmasında, eşinin kendisiyle ilişkisi dışında farklı bir yaşam sürdüğünü belirtti. Kadir Ilgız ise savunmasında Recep Arı'nın ölümünü tasarlayarak gerçekleştirmediğini, olayın çıktığı anın korkutucu ve ani olduğunu savundu.

Mahkeme heyeti, Kadir Ilgız'ın tutukluluğunun devamına ve Selma Arı'nın hakkındaki adli kontrol tedbirinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: Haber merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.