Hava Durumu

Kestel'de kamulaştırma krizi : Mağduriyetlerine sahip çıkılmasını bekliyor

Kestel Organize Sanayi Bölgesi yöneticilerinin, valilik aracılığıyla gerçekleştirdiği kamulaştırma süreci, iş yerlerindeki mağduriyeti artırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
haberinanalizi.com
Kestel'de kamulaştırma krizi : Mağduriyetlerine sahip çıkılmasını bekliyor

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

Kestel'de yaşanan kamulaştırma krizi giderek büyüyor. Kestel Organize Sanayi Bölgesi yöneticilerinin, valilik kanalıyla gerçekleştirdiği kamulaştırma sonucunda iş yerlerinin ve mülk sahiplerinin mağduriyetleri artarken, yaşanan süreçte çeşitli hukuki ve idari sorunlar ortaya çıktı.

İş yerlerinin piyasa değerinin altında değer biçilerek kamulaştırılması ve yıkım sürecinin başlamasıyla birlikte mağdurların çığlıkları yükseliyor. Yaşanan kriz, hem bölgedeki işletmeleri hem de mülk sahiplerini derinden etkiledi ve çözüm arayışları devam ediyor.

Kestel Ülkü ocaklarının mağduriyetlerini dile getirdiği açıklama şu şekilde;

"İlçe ana girişinde bulunan Kestel Devlet Hastanesi'nin yakınındaki bölgeye, iş yerlerinin değeri ile ilgili bilgilendirme yapılmadan "Acil Kamulaştırma" kararı alındı. Bu durum, iş yerlerinin piyasa değerinden çok daha düşük bir bedele kamulaştırılmasına neden oldu.

Kamulaştırma kararı, MHP, CHP, İYİ Parti, Saadet ve Gelecek Parti Bursa Milletvekilleri tarafından da dikkatle takip ediliyor. Ancak Kestel Ülkü Ocakları binası da kamulaştırma kararından etkilendi ve boşaltmak zorunda kaldı. Binanın kapıları ve pencereleri sökülerek ağır hasar meydana geldi.

Mahkeme süreci devam ederken, mağdurların karakola şikayette bulunması üzerine yıkımlar durduruldu. Ancak bir gün sonra yıkımlar tekrar başlatıldı. Bursa İdare Mahkemelerinde açılan davaların Nisan 2024'e ertelenmesine rağmen yıkımların hızla devam etmesi, kamuoyunda tepkiye neden oldu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, yıkım işi yapan firmaya eksik evrak nedeniyle maddi para cezası kesti."

Ancak mağdurlar, kamulaştırmayı yapan Bursa Valiliği Yatırım İzleme Müdürlüğü'ne başvurarak alınan kararın detaylarını öğrenmek istediklerinde herhangi bir bilgiye ulaşamadı.

Mağdurlar, yaşadıkları sorunun çözümü için Kestel Belediye Başkan adaylarından destek bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.